Άριστες εντυπώσεις άφησε το Ελληνικής σχεδίασης Τροχοφόρο Τεθωρακισμένο «ΟΠΛΙΤΗΣ» στα πλαίσια των δοκιμών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων

Στο διάστημα μεταξύ 1-3 Σεπτεμβρίου το Ελληνικής σχεδίασης Τακτικό Τροχοφόρο Τεθωρακισμένο 4×4 HOPLITE (ΟΠΛΙΤΗΣ) της EODH μεταφέρθηκε στο ΚΕΤΘ, στρατόπεδο Μελίδη στον Αυλώνα Αττικής όπου παρουσιάστηκε ενώπιον εκπροσώπων του ΓΕΣ, της ΠΑ, του ΠΝ, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Συνεπώς, μιλάμε για ένα όχημα ικανό να δημιουργήσει μια ολόκληρη ελληνική οικογένεια οχημάτων αναλόγως τις ανάγκες και το επιχειρησιακό έργο της κάθε Υπηρεσίας.

Το όχημα κινήθηκε σε κάθε είδους αρματικό έδαφος και ξεπέρασε με ευκολία εμπόδια και υδάτινα κωλύματα αποδεικνύοντας έμπρακτα την μεγάλη του ευκινησία και τις υψηλές του επιδόσεις.

Επίσης κινήθηκε σε άσφαλτο όπου επιδείχθηκαν οι δυνατότητες επιτάχυνσης, φρεναρίσματος, αποφυγής ξαφνικών εμποδίων και ανάπτυξης υψηλών ταχυτήτων. Χάρη στο πλεόνασμα ισχύος του κινητήρα, τις ανεξάρτητες αναρτήσεις, την τετρακίνηση με δυνατότητα μπλοκαρίσματος των διαφορικών και φυσικά την εργονομία και την άνεση χώρου, ο ΟΠΛΙΤΗΣ άφησε άριστες εντυπώσεις στους παριστάμενους οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν και να κινηθούν ή ακόμη και να οδηγήσουν το όχημα.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο όμως που αναδείχθηκε, ήταν η ευκολία προσαρμογής της σχεδίασης σε κάθε είδους αποστολή (με την ταχεία εναλλαγή της καμπίνας), η δυνατότητα συντήρησης και επισκευής σε συνθήκες πεδίου και φυσικά η συνεχής υποστήριξη FOS (σε περίπτωση που επιλεγεί) από την EODH.

Να αναφέρουμε πως ο ΟΠΛΙΤΗΣ προσφέρεται ως:

Ως όχημα φορεάς όπλων πχ αντιαρματικά όπλα (φορέα SPIKE NLOS)

Όχημα Προκεχωρημένων Αξιωματικών Παρατηρητών (ΠΑΠ)

Όχημα ηλεκτρονικού πολέμου με παρεμβολείς και λοιπά μέσα

Όχημα φορέα περιφερόμενων πυρομαχικών

Ως σταθμό διοικήσεως (επικοινωνιών – διοικητικό)

Ως Κέντρο Διεύθυνσης Πυρός των Μοιρών Πυροβολικού

Ως Προωθημένου Παρατηρητή Πυροβολικού

Φορέα UAV

Διοικητικό

Περίθαλψης τραυματιών

Αστυνομικό

Εσωτερικής Ασφάλειας – Επιτήρησης συνόρων

Πυροσβεστικό όχημα

Ως φορέα Αυτοκινούμενου Όλμου (οι επιτελείς εντυπωσιάστηκαν πραγματικά σε συνδιασμό με τον Ε-44 ή άλλο όλμο των 120 χιλιοστών)

Η ουσία είναι πως η πλατφόρμα είναι ευέλικτη και πολυμορφική και μπορεί να μετατραπεί για διαφορετικές χρήσεις και αποστολές.

loading...