Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ: Έξι δικηγόροι κατέθεσαν αναφορά στον Άρειο Πάγο Τι επικαλούνται στη αναφορά τους οι δικηγόροι


 Έξι δικηγόροι των Αθηνών προσέφυγαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου κατέθεσαν αναφορά για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες.


Οι έξι επικαλούνται και προσκόμισαν δημοσιεύματα του Τύπου από τα οποία όπως υποστηρίζουν «συνάγεται ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».


Τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».


Την εν λόγω αναφορά υπογράφουν οι δικηγόροι Αγ. Τάτσης, Χρ. Πετράκος, Γ. Λιάπης, Κ. Χαρίτος, Γ. Κακουλάκης και Λ. Στάμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :