Είστε αλλοδαπός και έχετε μπει παράνομα στην Ελλάδα, ως είθισται; Τότε εάν δηλώσετε ότι θέλετε να κάνετε το εμβόλιο δεν κινείται καμία διαδικασία απέλασης! Αυτό είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

 Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως εάν οι αλλοδαποί που έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα (φυσικά δεν χρησιμοποίησε τον όρο παράνομα αλλά το παράτυπα) και δηλώνοντας  ότι θέλουν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό, τότε θα αναστέλλεται κάθε διαδικασία απέλασης και θα τους χορηγείται και προσωρινό ΑΜΚΑ.

Φυσικά στη συνέχεια έσπευσε να δηλώσει ότι αυτό δεν συνιστά γενική οδηγία ότι δεν θα απελαθούν ποτέ.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα τους χορηγείται «προσωρινός ΑΜΚΑ για την διαδικασία του εμβολιασμού και θα ισχύει άρση εφαρμογή μέτρων απέλασης για την στιγμή της άφιξης τους σε εμβολιαστικό κέντρο, όχι γενικώς άρση των μέτρων απέλασης τους, εφόσον επιλέξουν να εμβολιαστούν».

Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι η προσωρινή άρση της απέλασης στην Ελλάδα συνιστά μόνιμη άρση απέλασης.

Σε μια χώρα που δεν πραγματοποιεί απελάσεις έτσι και αλλιώς (υπάρχουν περί τους 3.000 αλλοδαπούς που έχουν κριθεί απελάσιμοι και κανείς δεν φύγει από τη χώρα) οι δηλώσεις Πλεύρη ισοδυναμούν με γενική πρόσκληση στην Ελλάδα: Ελάτε εμβολιαστείτε και εγκατασταθείτε μόνιμα. 

Δυστυχώς η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.

loading...