Ορεστιάδα: Λαθρομετανάστες μπαίνουν ανεξέλεγκτα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια του Ορμενίου, ανάβοντας φωτιές (ΒΙΝΤΕΟ)

 Οι λαθρομετανάστες εξακολουθούν να εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά στα χωριά της περιοχής του Τριγώνου Ορεστιάδας, περνώντας τόσο μέσω του ποταμού Έβρου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ  και διαμέσου της Βουλγαρίας είναι αρκετοί αυτοί που έρχονται.

Στο χωριό Ορμένιο, όπως συχνά δημοσιεύει το Evros-news.gr< λαθρομετανάστες κυρίως νεαρής ηλικίας από ασιατικές χώρες, βολτάρουν ανενόχλητοι μέσα σε αυτό. Δεν περιορίζονται όμως σε περπάτημα μόνο, αλλά τώρα που άρχισε να επικρατεί κρύο, μπαίνουν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και ανάβουν φωτιές να ζεσταθούν ή ακόμα και να μαγειρέψουν κάτι, με κίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά και η φωτιά να προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

Είναι ενδεικτικά ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ του Κώστα Θεοχαρίδη, από δυο σπίτια που βρίσκονται όχι στην άκρη, αλλά στο κέντρο του χωριού, αλλά είναι παρατημένα.

Οι κάτοικοι του Ορμενίου αλλά και των άλλων χωριών της περιοχής, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, ανησυχούν γιατί φοβούνται ότι εκτός από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, κάποια στιγμή μπορεί οι λαθρομετανάστες να μπουν και σε αυτά που κατοικούνται, ψάχνοντας ενδεχομένως για φαγητό ή οτιδήποτε άλλο.
loading...