Μήνυμα Ερντογάν προς Πούτιν και Μπάιντεν. Οριστική η κατοχή της Βόρειας Συρίας από την Τουρκία και η επέλαση συνεχίζεται.

Δραματικές εξελίξεις για τον φιλέλληνα Bashar al Assad και την μαρτυρική Συρία. Η Τουρκία στέλνει επιπλέον στρατεύματα στην Συρία ενόψει της σημαντικής συνάντησης του προέδρου Ρετζέπ- Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που αναμένεται στις 29 Σεπτεμβρίου !!!


Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και ιστορία. Επικρατέειν η Απόλλυσθαι. Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος (Contact : [email protected]).

Χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες θα συνδάμουν στην αποτροπή προσπαθειών των Συριακών χερσαίων δυνάμεων να αναλάβουν τον έλεγχο του Ιντλίμπ και των δρόμων που οδηγούν στα Τουρκικά σύνορα. Η Βασική επιδίωξη είναι η διατήρηση του αυτοκινητόδρομου Μ4.

Η Τουρκία μετέφερε 300 τεθωρακισμένα οχήματα και 4000 στρατιωτες. Η Συρία είναι το βασικό πεδίο σύγκρουσης των δύο νεοσύστατων αυτοκρατοριών (Ρωσία-Τουρκία).

Ενδεικτικό είναι ότι παραιτήθηκαν πέντε Τούρκοι ανώτατοι αξιωματικοί.

Ρωσικά και Συριακά στρατεύματα ξεκινούν επίθεση μεγάλης κλίμακας στην Συριακή επαρχία Ιντλίμπ, από την επόμενη εβδομάδα, σκοπεύοντας να αποκτήσουν τον έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο Μ-4. Σε απάντηση η Τουρκική πλευρά μετέφερε επιπλέον στρατό στην πόλη, αποφασισμένη να μην χάσει ούτε σπιθαμή από τα κατακτημένα Συριακά εδάφη.

Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι τουλάχιστον μία μεγάλη φάλαγγα του τουρκικού στρατού αποστέλλεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, στο οποίο σκοπεύουν να εισβάλουν ρωσικά και συριακά στρατεύματα.

Επίσης μια ακόμη στρατιωτική Τουρκική στρατιά ετοιμάζεται να αποσταλεί στο Ιντλίμπ, κάνοντας σαφές η Τουρκία ότι δεν θα σταματήσει μέχρι να ολοκληρώσει την κατάκτηση της Συριακής επικράτειας.

Με την νέα αποστολή στρατιωτών στην μαρτυρική Συρία, είναι πλέον ξεκάθαρο το μήνυμα του Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Αμερικής Τζό Μπάιντεν, ότι θα κρατήσει ολόκληρη την Βόρεια Συρία υπό Τουρκική κατοχή, και εν συνεχεία θα κινηθεί μέχρι και την Δαμασκό. Δυστυχώς ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει σκοπό να σταματήσει στην Βόρεια Συρία, καθώς στα πλάνα του είναι να φτάσει μέχρι και την πρωτεύουσα του Συριακού κράτους.

Ο Ερντογάν δεν είναι ικανοποιημένος, μόνον με την κατάκτηση του Βορείου τμήματος της Συριακής επικράτειας.

Μεγάλο ερωτηματικό σε θεωρητικό επίπεδο παραμένει ο νέος πλανητάρχης Βλαντιμίρ Πούτιν και τι θα αποφασίσει σχετικά, με το μέλλον της μαρτυρικής Συρίας. Το μόνον σίγουρο είναι ότι όσο η Τουρκία αγοράζει πυραύλους S 400 από την Μόσχα και κατασκευάζει πυρηνικά εργοστάσια με Ρωσική συνδρομή και τεχνολογία, ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα συνεχίσει να παραμένει σχεδόν παθητικός θεατής της Τουρκικής εισβολής προς την Δαμασκό.

Το δίκαιο είναι η Ρωσία να απελευθερώσει την αιματοβαμμένη Συρία από τον Τουρκικό ζυγό και να συνεργαστεί σε ενεργειακό επίπεδο και όχι μόνον με την διαλυμένη χώρα, μετά τον πόλεμο. Δυστυχώς ο νέος πλανητάρχης προτιμά τον Ερντογάν και την Τουρκία, από την Συρία του Ασσάντ. Ρωσία και Τουρκία διατηρούν γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές σχέσεις εκατοντάδων ετών.
Ο Πούτιν έχει καλές σχέσεις με όλους τους ηγέτες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνα μας. Είναι φιλικά προσκείμενος στους Χριστιανούς και παράλληλα έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Μωαμεθανούς. Στις 23 Νοεμβρίου 2015 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε ένα σπάνιο και πολύτιμο δώρο στον Ιρανό ηγέτη Αλί Χαμενει !!!

Ο Πούτιν χάρισε στον Χαμενει ένα απo τα πέντε γνήσια αντίγραφα του αρχικού χειρόγραφου Κορανίου. Το Κοράνι είναι το ιερότερο Μωαμεθανικό κείμενο και χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Ένα από τα πιο σπάνια πράγματα στον κόσμο, για το Ισλάμ, βρισκόταν στην κατοχή ενός Ορθοδόξου Χριστιανού !!!

Το Ιράν είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες των Ρώσων στον εξοπλιστικό τομέα (άμυνας) και είναι ταυτόχρονα το δεύτερο κράτος στον κόσμο, με το περισσότερο φυσικό αέριο.

Ο Πούτιν θέλει το Ιράν στην νέα ένωση που δημιουργεί μαζί με την Κίνα, την Βραζιλία κλπ. Εν τούτοις με τις τακτικές του ο Πούτιν απέναντι στον Ερντογάν, πιθανόν να χάσει τους Ιρανούς, οι οποίοι ενδέχεται να συνεργαστούν περισσότερο με την Κίνα.

Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και Ιστορία : Τι μπορεί να προσμένει η ανθρωπότητα και ο Ελληνισμός από τον νέο παγκόσμιο ηγέτη-πλανητάρχη Βλαντιμίρ Πούτιν ;

Είναι πλέον ζήτημα εθνικής επιβιώσεως για την μαρτυρική Συρία να κάνει μια στενότερη συνεργασία με το Ιράν, να επιτρέψει την μεγαλύτερη εμπλοκή της Τεχεράνης στο Συριακό μέτωπο, με μοναδικό στόχο να αποφύγει την Τουρκική κατάκτηση. Είναι ζήτημα εθνικής επιβιώσεως για την Συρία η ευρύτερη συμμαχία με το Ιράν.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε εάν Ρωσία και Τουρκία θα μοιραστούν Συρία, είτε θα κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος η νεοσύστατη Οθωμανική αυτοκρατορία. Είναι πολύ σκληρό και τραγικό-άδικο να χαθεί το αίμα των ηρώων της Συρίας, κατά την δεκαετή πολεμική σύρραξη, για την απελευθέρωση του Συριακού έθνους.

Επίσης αν και με λιγότερες πιθανότητες θα ήταν εφικτό ο πρόεδρος Ασσάντ να απευθυνθεί και στην Κίνα. Η Αμερική μετά τον Issis εξέθρεψε-δημιούργησε ένα ακόμη μεγαλύτερο έκτρωμα, την νεοοθωμανική αυτοκρατορία του Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν. Οι συνέπειες για την Ανατολική Μεσόγειο καθώς και σε παγκόσμια κλίμακα θα είναι φοβερές.

Συνάντηση κορυφής μεταξύ του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πλέον ο νέος πλανητάρχης και τα δεδομένα αρχίζουν να αλλάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ερντογάν είναι οι κορυφαίοι πολιτικοί του αιώνα μας.

Ο Πούτιν βάση σχεδίου πλησίασε τον Ερντογάν για να τον χρησιμοποιήσει ως μέσον αντιπερισπασμού, με στόχους την μείωση των Νατοϊκών δυνάμεων, η ακόμη καλύτερα την κατάρρευση του ΝΑΤΟ.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι ιδιόμορφες -πολύπλευρες με βάση το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερντογάν, είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που συγκρούστηκε στρατιωτικά με την Ρωσία την δεκαετία 2010-2020. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα Ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, προερχόμενο από την μαρτυρική Συρία.

Εν τούτοις η Ρωσία απάντησε μόνον με κυρώσεις στα Τουρκικά προϊόντα, ζητώντας από τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία και παράλληλα βομβάρδισε Τουρκόφωνους μαχητές στην βόρεια Συρία. Επίσης Ρώσοι αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ κατηγόρησαν μέλη της οικογένειας του Ερντογάν, ότι αγόραζαν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.

Το κλίμα άρχισε να βελτιώνεται το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Πούτιν πήρε τηλέφωνο τον Τούρκο πρόεδρο μετά από το πραξικόπημα στην Τουρκία. Ο Πούτιν κάλεσε αμέσως τον Ερντογάν για να δείξει ότι συμπαρίσταται.

Τότε ο Ερντογάν ταξίδεψε στην Ρωσία, όπου υπέγραψε για την συμφωνία κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου και συμφώνησε να συνεχιστούν οι εργασίες για το Ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο στη νότια Τουρκία. Στα πλαίσια της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, οι δύο στρατιωτικοί που κατέρριψαν το Ρωσικό αεροπλάνο το 2015, κατέληξαν στην φυλακή κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα !!!

Η υποστήριξη των Κούρδων από τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την αδυναμία του ΝΑΤΟ και της Αμερικής να κυριαρχήσουν στην Συρία, έκανε τον Ερντογάν να αντιληφθεί ότι ο μόνος τρόπος για να προωθήσει τα Οθωμανικά-αυτοκρατορικά του σχέδια σχετικά με την Συρία, ήταν μια συμφωνία με τη Ρωσία.

Από έτος 2016 ο Ερντογάν έχει πραγματοποιήσει περισσότερες συναντήσεις με τον Πούτιν, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ηγέτη. Η Ρωσία έχει μετατραπεί από την αντίπαλος της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας, σε σημαντικότατο σύμμαχο !!!

Η Τουρκία μπόρεσε να πραγματοποιήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, αποκλειστικά με την Ρωσική συγκατάθεση. Στον στενό κύκλο συμβούλων του Ερντογάν, καθώς και στον Τουρκικό στρατό υπάρχουν αρκετοί “Ευρασιατιστές”, οι οποίοι επιθυμούν την συνεργασία με τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα.

Η απόφαση για την αγορά των S-400 είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την αγορά αυτή ως την πιο σημαντική συμφωνία στην ιστορία του Τουρκικού έθνους. Και το κόστος που πλήρωσε η Άγκυρα δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο.

Με την αγορά των πυραυλικού συστήματος S-400, η Ουάσιγκτον έβγαλε τους Τούρκους από το πρόγραμμα F-35. Εν συνεχεία ακολούθησε απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμβόλαια για την Τουρκική βιομηχανία όπλων.

Πολλοί από τους υποστηρικτές του Ερντογάν πιστεύουν ότι η Αμερική είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016. Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε ανοιχτά την Αμερικανική κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα, εις βάρος του προέδρου Ερντογάν. Όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, σχετικά με την συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας, ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον Ερντογάν περί πραξικοπήματος.

Φίλοι και εχθροί, μια νέα τάξη πραγμάτων από τους Πούτιν και Ερτνογάν .Αν και σύμμαχοι εξακολουθούν να έχουν συγκρούσεις Τουρκία και Ρωσία, στην Συρία.

Μετά από Ρωσική επίθεση ενάντια σε Τουρκικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 36 Τούρκοι στρατιώτες. Εν τούτοις η Τουρκία θεώρησε υπεύθυνο για την επίθεση τον πρόεδρο της Συρίας, τον Μπασάρ αλ-Ασσάντ !!! Ως αναπόδοση ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επέτρεψε κάποιες φορές στην Τουρκία, βομβαρδίσει τον κυβερνητικές δυνάμεις, με τα πολεμικά αεροσκάφη της, ενώ τα Ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος ως παθητικοί θεατές.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του “Τσάρου”, η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ARISVINEWS

loading...