Γιώργος Τράγκας: Η ατμόσφαιρα Μακαρθισμού στην Αθήνα προωθεί τα σχέδια της Τουρκίας στο Αιγαίο – Πλησιάζουμε την ώρα μηδέν

Ο Ερντογάν αξιοποιεί την κατάρρευση του Μητσοτάκη, το κενό στο Βερολίνο και την επιρροή του στην Καμπούλ. 

Ο “λαοφιλής” πρωθυπουργός ανεβαίνει στη ΔΕΘ, συνοδευόμενος από χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, υδροφόρες, βατραχανθρώπους και drones προκειμένου να προφυλαχθεί από την “αγάπη” χιλιάδων κατοίκων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, που βυθίζεται στην ανεργία και την ανέχεια. 

Η συμπρωτεύουσα ετοιμάζεται να τον υποδεχθεί με ουρανομήκεις αποδοκιμασίες και μεγάλες συγκεντρώσεις. Με χλευασμό και περιφρόνηση. Ατμόσφαιρα Μακαρθισμού επικρατεί στα ελεγχόμενα από το Μαξίμου κανάλια. Οι παρουσιαστές και οι σχολιαστές του ΣΚΑΪ απαιτούν και προστάζουν απολύσεις για όσους φοβούνται να εμβολιαστούν. Δεν μεταδίδουν πλέον γεγονότα. Στην κυριολεξία “πυροβολούν” οι επώνυμοι δημοσιογράφοι του φαληρικού όρμου. Απαιτούν λουκέτα, πρόστιμα, παραδειγματικές τιμωρίες και απολύσεις για τους μη συμμορφούμενους!

Την ίδια ώρα, της απόλυτης διάλυσης του κράτους και της κατάρρευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Τουρκία επαναφέρει στο τραπέζι όλες τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο, ζητώντας την απόσυρση των Ενόπλων Δυνάμεων από τα ακριτικά νησιά μας και τονίζοντας ότι “αν επιμείνουμε θα αντιμετωπίσουμε πόνο και μεγάλη καταστροφή”. 

Ο Ερντογάν, δυστυχώς, αξιοποιεί το κενό εξουσίας στη Γερμανία, λόγω των γερμανικών εκλογών, την μεσολάβησή του στους Ταλιμπάν της Καμπούλ, για την ομαλότερη αποχώρηση των Αμερικανών, την αυξανόμενη επιρροή του στο Ισλάμ και την παρουσία του χειρότερου πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης στο Μαξίμου. 

Η Μακαρθική ατμόσφαιρα στα πανελλαδικά κανάλια για τον COVID -19, θυμίζει το παραλήρημα της χούντας του Ιωαννίδη για την εξυγίανση της κοινωνίας με τη “δίκη των κρεάτων”, ενώ ετοιμαζόταν το πραξικόπημα κατά Μακαρίου και η εισβολή του Αττίλα. Ουδείς μπορεί να αποκλείσει πλέον επεισόδιο τύπου Ιμίων στο Αιγαίο, που θα οδηγήσει σε ταπεινωτική διπλωματική ήττα και συγκυβέρνηση γερμανικής επιρροής, η οποία θα χαρακτηριστεί “εθνικής ενότητας”. Η όλη ατμόσφαιρα θυμίζει πολύ περίοδο Ιωαννίδη, με ομοϊδεάτες του νεοφασίστες στην κυβέρνηση και προετοιμασία νέου Αττίλα στο Αιγαίο. 

Κάπως έτσι, με την “δίκη των κρεάτων” στο στρατοδικείο στο Ρουφ και την επίθεση κατά του προεδρικού στη Λευκωσία, απέπλευσε ο τουρκικός στόλος από τα παράλια της Μερσίνα με κατεύθυνση την Κυρήνεια.  Ο Χουλουσί Ακάρ έχει ανάψει από χθες το πορτοκαλί. Ο άνους του Μαξίμου δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις του Μάικ Πομπέο και του Μπομπ Μενέντεζ και προκειμένου να κλέψει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, εξαγρίωσε όλα τα εβραϊκά λόμπι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. 

loading...