Το Μαξίμου τους ακούει;

Διαβάζουμε στο ηλεκτρονικό πόρταλ http://www.elliniko-fenomeno.gr/

του φίλου δημοσιογράφου Νίκου Βάνη την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, με την υπογραφή του Προέδρου Βασίλη Ματαράγκα και του Γ.Γ. Δρ. Π. Μπαλτατζή!

Θυμίζουμε ότι το 2014, ένας ιδιώτης εμφανίστηκε να πουλάει και όπου δήλωσε ότι μεταβιβάζει 14.500 στρέμματα στη Β.Δ. Ζάκυνθο, σε εταιρεία Τουρκο-Καταριανών συμφερόντων. Στα πωληθέντα συμπεριέλαβε ναούς και μονές, καλλιέργειες καθώς και τρεις από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου (Πόρτο Βρώμη, Ναυάγιο, Στενίτης κ.α.), αλλά κυρίως, το βιός και το αίμα 200 οικογενειών χωρικών της Ορεινής ζώνης της Ζακύνθου.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση από το Γραφείο HANC:

Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) καλωσορίζει τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Αμερική, έστω κι αν η επίσκεψη του Πρωθυπουργό, έστω και εάν αυτή είναι ανεπίσημη.

Η Ελλάδα και οι εκλεγμένοι ηγέτες μας έχουν πάντοτε την απεριόριστη αγάπη και την συνεργασία μας.

Η ηγεσία του HANC είχε την καλή τύχη πέρυσι να συζητήσει εκ βαθέων προσωπικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, στη διάρκεια επίσκεψής του στην Φλόριδα, όπου και ετέθησαν σειρά θεμάτων επί τάπητος.
Είχαμε εκφράσει τις ιδιαίτερες ανησυχίες μας για τα εθνικά θέματα τα οποία πλέον, μετά την υπογραφή της δουλοπρεπούς σύμβασης με τους δανειστές το 2015, δεν περιορίζονται στα ελληνοτουρκικά και στο
σκοπιανό, αλλά αφορούν άμεσα τα θέματα εκμετάλλευσης του εθνικού χερσαίου και θαλάσσιου χώρου.

Ειδικά ζητήματα που αφορούν την παραγωγή ενέργειας, αλλά και την διαχείριση και πώληση ελληνικής γης είναι πλέον φλέγοντα εθνικά θέματα.

Ανάμεσα στα θέματα αυτά, ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια το τεράστιο σκάνδαλο που αφορά το “Ναυάγιο Ζακύνθου”, υπόθεση που είχε αρχίσει επί κυβέρνησης Σαμαρά. Το θέμα είναι εθνικό εφόσον αφορά την
πώληση γης τεράστιας αξίας (κοντά στο $1 δις) που ανήκει στην Εκκλησία και σε ιδιώτες σε ξένο – και μάλιστα ηγέτη κράτους συμμάχου της Τουρκίας, συγκεκριμένα τον Εμίρη του Κατάρ.

Να θυμίσουμε άραγε ότι η Τουρκία έστειλε πρόσφατα για στάθμευση και εκπαίδευση μαχητικά αεροσκάφη Rafale;

Οι πολλαπλές παρανομίες της αγοραπωλησίας οδήγησαν σε μερική δικαίωση των πραγματικών δικαιούχων από την ελληνική δικαιοσύνη. Ενώ η δικαστική μάχη συνεχίζεται και οι μεγάλες παρανομίες
πιθανόν να οδηγήσουν την υπόθεση ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ο υπ. Τουρισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιχειρεί την διευθέτηση του θέματος με τη δημιουργία ανώνυμης εταιρίας του Δημοσίου!!

Δηλητηριώδη βέλη εκ των έσω Κυριάκο μου…

Σε μια διαδικτυακή έρευνα, ανακάλυψα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://www.press-gr.com/ κάτι σχετικό και με μέρος του σημερινού μου άρθρου στην Ελεύθερη Ώρα!

Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε:

«Κάτι φαίνεται ότι δεν πάει καλά στη “δεξιά πολυκατοικία” και κυρίως στο κέντρο διαχείρισής της που δεν είναι άλλο από το Μέγαρο Μαξίμου. Το μπάχαλο που προκλήθηκε με το παιγνίδι που θέλησαν να παίξουν με την αντιπολίτευση και τον Ευάγγελο Αποστολάκη οι “σοφοί” του Κυριάκου, δεν είναι η μόνη δυσλειτουργία που αποκαλύφθηκε από το φιάσκο του ανασχηματισμού.

Διάφορα κέντρα που μέχρι την Τρίτη στήριζαν ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού εμφανίστηκαν σφόδρα δυσαρεστημένα από αυτόν. Η πρώτη αντίδραση ήταν από το “Συγκρότημα Μαρινάκη” όπου στα ηλεκτρονικά του Μέσα εμφανίστηκε κείμενο με τίτλο: “Αυτά παθαίνουν οι ηγέτες που σκέπτονται μόνο την εικόνα”, όπου γίνεται λόγος για ανασχηματισμό φιάσκο, απειλεί ότι θα έρθει η ώρα της κάλπης, όπου η κοινωνία θα τοποθετηθεί και κάνει λόγο για “Λουδοβίκους” που δεν ρωτάνε κανέναν στη χάραξη της πολιτικής. Εμμέσως πλην σαφώς ζητά (ποιος;) να έχουν άποψη και να λαμβάνεται υπ΄ όψη.

Εκεί όμως που φαίνεται ότι ο πόλεμος των εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας είναι αδυσώπητος χωρίς να προσπαθούν να κρατήσουν ούτε καν τα προσχήματα είναι ένα κείμενο στην ιστοσελίδα Liberal (του Μαυρίδη, εκείνου που είχε ονομάσει τον Μητσοτάκη …“Μωυσή”) όπου ο αρθρογράφος “Μινώταυρος” ρητά και κατηγορηματικά κάνει λόγο για υπουργούς – αχυράνθρωπους.

Διαβάστε τι αναφέρει για τα παλαιά, τα νέα, αλλά όσα δεν υπουργοποιήθηκαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο Μινώταυρος, πάντως, σας είχε ενημερώσει έγκαιρα για τον κύριο Τάκη και για τη μάχη Βαρδινογιάννη – Λάτση. Ο Β.Β ήθελε στο Προστασίας του Πολίτη τον Τάκη Θεοδωρικάκο και ο Σ.Λ την παραμονή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κέρδισε, τελικώς ο Β.Β.

Η ουσία, φιλελεύθεροι και φιλελεύθερές μου είναι ότι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, παρά το φιάσκο με τα μπρος πίσω του Ευάγγελου Αποστολάκη, κέρδισε πολλούς πόντους σε αυτή την κυβέρνηση.

Και το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο να κάνει μια τέτοια συμμαχία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκδοχή πρώτη: Θέλησε να αποκτήσει τη στήριξη ενός μεγάλο μιντιακού ομίλου; Δύο τηλεοπτικά κανάλια έχει ο Όμιλος!

Εκδοχή δεύτερη: Θέλησε να δημιουργήσει ένα αντίπαλο δέος απέναντι στον Όμιλο Μαρινάκη, καθώς ο Κ.Μ δεν νιώθει άνετα με τις “αποκλειστικότητες”;

Εκδοχή τρίτη: Θέλησε να “λήξει” την υπόθεση διολίσθησης του ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι γνωστό ο Β.Β. έχει μεγάλη επιρροή στους κύκλους της σημερινής προέδρου του Κινήματος.

Κατά τα λοιπά, αναβλήθηκε και πάλι η είσοδος του Θοδωρή Ρουσόπουλου στην κυβέρνηση. Κρίμα κι άδικο για έναν άνθρωπο που μπορούσε να προσφέρει. Θα μου πείτε ότι θα κτυπούσε άσχημα ένας ακόμη άνθρωπος του ΒΒ. Σωστό κι αυτό…»

Τέτοιο ξεμπρόστιασμα δεν θα τολμούσαν να το κάνουν ούτε τα πιο φανατικά αντιπολιτευτικά Μέσα Ενημέρωσης, γιατί το λιγότερο τα εξώδικα θα έπεφταν βροχή.

Ένα Μέσο όμως, που στήριξε όσο δεν πήγαινε περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία κατηγορεί υπουργούς του ως αχυράνθρωπους επιχειρηματικών συμφερόντων με συνέπεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην παρουσιάζεται ως τίποτε παραπάνω από ένας εντολοδόχος πρωθυπουργός.
Πραγματικά δεν χρειάζεται απολύτως τίποτε άλλο για να καταλάβει κάποιος πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργικά συμβούλια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και γιατί όλοι οι νόμοι και οι αποφάσεις έχουν στόχο το δημόσιο και την κοινωνία!!

Μην ξεχνάτε αδέλφια τον Στρατηγό Μακρυγιάννη…

Καί ἐπῆγα πάλιν εἰς τούς φίλους μου τούς Ἁγίους. Ἄναψα τά καντήλια καί ἐλιβάνισα λιβάνιν καλόν ἁγιορείτικον. Καί σκουπίζοντας τά δάκρυά μου τούς εἶπα: “Δέν βλέπετε ποῦ θέλουν νά κάνουν τήν Ἑλλάδα παλιοψάθα; Βοηθεῖστε, διότι μᾶς παίρνουν, αὐτοί οἱ μισοέλληνες καί ἄθρησκοι, ὅ,τι πολύτιμητον τζιβαϊρικόν ἔχομεν…”!!

loading...