Ραγδαίες εξελίξεις: Ο βρόμικος ρόλος του Αμερικανού «Τσιόδρα» πίσω από τα πειράματα δημιουργίας φονικών κορονοϊών στην Κίνα

Του Βασίλη Γαλούπη*

Ο άνθρωπος με τις πιο ισχυρές ρίζες στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ είναι ο Άντονι Φάουτσι. Η εξουσία του είναι τόσο εδραιωμένη, που ούτε καν ένας Αμερικανός πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεκριμένα, δεν μπόρεσε να τον κουνήσει από τη θέση του, όσο σκληρά κι αν το προσπάθησε.

Για τον 80χρονο γιατρό, όμως, που για πάνω από τη μισή του ζωή υπήρξε σύμβουλος όλων των προέδρων των ΗΠΑ από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν και μετά, ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει επικίνδυνα. Σε βαθμό που Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, όπως ο Ραντ Πολ, να ζητούν πλέον την πενταετή κάθειρξή του για ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού, ενώ τα έγγραφα που πριν από λίγα 24ωρα είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσω της «New York Post του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, τον εμπλέκουν ακόμα περισσότερο για τον ύποπτο, αν όχι βρόμικο, ρόλο του στην πανδημία.

Τα ερωτήματα για την παρασκηνιακή δράση του δρος Φάουτσι πληθαίνουν καθημερινά. Και οι πληροφορίες για κατασκευασμένο ιό στο εργαστήριο της Ουχάν, που κάποιοι -ανάμεσά τους και το facebook- έσπευδαν να χαρακτηρίζουν επί ενάμιση χρόνο fake news, αποδεικνύονται αληθείς μέσα από 528 σελίδες ντοκουμέντων και εμπιστευτικής αλληλογραφίας. Τα συνταρακτικά νέα είναι ότι οι ΗΠΑ, και συγκεκριμένα υπηρεσίες Υγείας της άμεσης επιρροής του Φάουτσι, χρηματοδοτούσαν το συγκεκριμένο εργαστήριο της Ουχάν για την παραγωγή τροποποιημένων ιών υψηλής μεταδοτικότητας και επικινδυνότητας για τον άνθρωπο. Μάλιστα, η χρηματοδότηση γινόταν μέσω μιας ΜΚΟ ατόμου φίλα προσκείμενου στον Φάουτσι, σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από την επίσημη αλληλογραφία.

Μέχρι και τον περασμένο Μάιο ο Φάουτσι, όπως και ο διευθυντής της ΜΚΟ που έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα στη χρηματοδότηση, προφανώς για να μην εντοπίζονται εύκολα τα ίχνη του 80χρονου γιατρού, προσπαθούσαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο ιός προήλθε από τη φύση. Άλλωστε, το προφίλ του άμεμπτου και απόλυτα πληροφορημένου επιστήμονα ήταν τόσο ακαταμάχητο, που ό,τι έλεγε ο Φάουτσι καταπινόταν αμάσητο από τις ιατρικές επιτροπές και τα ΜΜΕ όλου του κόσμου. Οποιοσδήποτε αμφισβητούσε τον Φάουτσι μετατρεπόταν αμέσως σε «εχθρό της αλήθειας». Της βολικής αλήθειας του Φάουτσι, όπως θα δούμε στη συνέχεια. Τον Μάιο, και υπό το βάρος της ασφυκτικής πίεσης των Ρεπουμπλικάνων, μερίδας των ΜΜΕ και των στοιχείων που άρχισαν δειλά δειλά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Φάουτσι παραδέχθηκε ενώπιον του Κογκρέσου ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν επί πέντε χρόνια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, αλλά όχι για πειράματα με τροποποιημένους, πιο μεταδοτικούς και φονικούς ιούς.

«Απλά οι έρευνες έγιναν για να μελετηθεί αν οι κορονοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο» δήλωνε ο γιατρός. Ηταν η στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν φάνηκε να κλονίζεται και γι’ αυτό διέταξε άμεσα έρευνα προθεσμίας 90 ημερών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ώστε να διαπιστωθεί τι πραγματικά έχει συμβεί με την προέλευση του κορονοϊού.

Τα τωρινά στοιχεία, όμως, φέρνουν τον δρα Φάουτσι σε πολύ δύσκολη θέση, αφού πλέον κατηγορείται από Ρεπουμπλικάνους και ΜΜΕ ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο, μια και η επίσημη αλληλογραφία δείχνει ότι τα πειράματα αφορούσαν ιούς που τροποποιήθηκαν εργαστηριακά για να είναι πιο μεταδοτικοί και επιβλαβείς για τον άνθρωπο!

Μάλιστα, ανάμεσα στα εκατοντάδες έγγραφα που «καίνε» τον Φάουτσι υπάρχει μία ρήτρα στη σύμβαση χρηματοδότησης του εργαστηρίου στην Ουχάν, που αναφέρει ότι «πριν από την τροποποίηση των μεταλλαγμένων ιών το NIAID χρειάζεται μια λεπτομερή περιγραφή των προτεινόμενων αλλαγών» και ότι αυτές οι αλλαγές «πρέπει να υποβληθούν στο ΝΙΑΙD για επιθεώρηση και έγκριση»! Διευθυντής του NIAID επί 37 χρόνια είναι ο δρ Φάουτσι! Πρόκειται για το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, που υπάγεται στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (NIH).

Ο Φάουτσι προσπαθεί να πείσει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Άλλωστε, νιώθει τόσο ισχυρός, που οι υπερφίαλες δηλώσεις του δεν είναι λίγες. Την 9η Ιουνίου 2021 είπε στο NBC ότι «πολλά από αυτά που βλέπετε ως επιθέσεις στο άτομό μου είναι επιθέσεις κατά της επιστήμης». Η δύναμη που συγκεντρώνει στα χέρια του το ιερό επιστημονικό τοτέμ των ΗΠΑ έχει διογκωθεί ακόμα περισσότερο στη διετία της πανδημίας.

Τώρα, όμως, βλέπει τα σύννεφα να πυκνώνουν πάνω του. Κατηγορείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του και ΜΜΕ ότι κατέθεσε ψεύδη στο Κογκρέσο, κάτι που αποτελεί βαρύτατο αδίκημα για την αμερικανική νομοθεσία, και ότι η υπηρεσία του χρηματοδοτούσε προγράμματα παρασκευής φονικών ιών για την ανθρωπότητα στο Ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα.

ΠΗΓΗdimokratianews.gr

loading...