Πάρις Κουρτζίδης, για πληροφορίες περί παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκική ακταιωρό

«Δημοσιεύματα από έγκριτα ΜΜΕ, αλλά και σοβαρές πληροφορίες που φθάνουν στο Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, κάνουν λόγο για τουρκικό πολεμικό σκάφος με πλήρωμα που είχε τα όπλα ανά χείρας, το οποίο φέρεται στις 23.20 της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν το διάβημα του υπουργού Εξωτερικών, να παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, φτάνοντας σε απόσταση μόλις 2,5 μιλίων από τις ακτές της βορειοανατολικής Κρήτης. Συγκεκριμένα, στο Κάβο Σίδερο, κοντά στη ναυτική βάση στο Κυριαμάδι, όπου έμειναν στο σημείο επί 13 λεπτά.

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωνε ότι αν υπάρξει αίτημα από τουρκικής πλευράς για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η Ελλάδα θα το εξετάσει θετικά, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριζε ότι για να γίνονται τέτοιες συναντήσεις θα πρέπει να τηρούνται βασικές αρχές καλής γειτονίας και διεθνούς δικαίου, δηλαδή να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. 

 Επειδή πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή και, όπως όλα δείχνουν, εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, τον κύριο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς του, κυρίους Παναγιωτόπουλο, Πλακιωτάκη και Δένδια, να ενημερώσουν επισήμως όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τον Τύπο και τον ελληνικό λαό για το πως έχει η κατάσταση. Να ξεκαθαρίσουν άμεσα, αν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα οι σχετικές πληροφορίες και τα εν λόγω δημοσιεύματα, περί παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων. Τι ακριβώς συνέβη; Κι αν τελικώς υπήρξε το επεισόδιο… ποια ήταν η ελληνική αντίδραση σε επίπεδο Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργείων Άμυνας, Ναυτιλίας και Εξωτερικών; Τι έχει προγραμματίσει να πράξει ο πρωθυπουργός; Η κυρία Σουρανί διαμαρτυρήθηκε στον κύριο Καλίν; Ο κύριος Μητσοτάκης είχε απευθείας επικοινωνία στο “κόκκινο τηλέφωνο” με τον Ερντογάν, όπως είχαν προσφάτως συμφωνήσει;»

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Πάρι Κουρτζίδη, για πληροφορίες περί παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκική ακταιωρό:
loading...