Αντιστέκονται οι Έλληνες γονείς! Η συντριπτική πλειοψηφία απορρίπτει τα εμβόλια για τα παιδιά

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των παιδιάτρων να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 τα παιδιά και οι έφηβοι ηλικίας από 12 έως 17 ετών, τα ποσοστά στην Ελλάδα παραμένουν χαμηλά, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Πολύ δύσπιστοι για την ασφάλεια του εμβολίου αποδεικνύονται οι Έλληνες γονείς, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Εμβολιασμένα με τουλάχιστον μία δόση ή με προγραμματισμένο ραντεβού είναι στην Ελλάδα σχεδόν το ένα στα 10 παιδιά, ηλικίας από 12 έως 14 ετών (11%) και λίγο πάνω από τους 2 στους 10 έφηβους, από 15 έως 17 ετών (23%).

Από τα μέσα Ιουλίου -οπότε άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού- και μέχρι σήμερα οι ρυθμοί ήταν εξαιρετικά αργοί, και λόγω των διακοπών, αλλά κυρίως εξαιτίας της επιφυλακτικότητας των γονιών απέναντι στο εμβόλιο κατά της Covid-19.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο σύνολο των παιδιών κάτω των 18 ετών, τα εμβολιαστικά ποσοστά με την πρώτη δόση του εμβολίου αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, με το ζόρι ξεπερνούν το 5%, ενώ στην Πορτογαλία πλησιάζουν σχεδόν το 30%, στο Βέλγιο βρίσκονται στο 24,5%, στην Ισπανία στο 23,9%, στη Μάλτα στο 23,7% και στην Φινλανδία στο 22,8%.

Δείτε τα επίσημα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC):

Πηγή πληροφοριών: iatropedia. gr

loading...