Ο ΑΤΜΟΣ, ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ

 ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕ ΥΨΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ…

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια ευημερούσα χώρα, μια φήμη διέσχισε το βασίλειο ότι υπήρχε ένας αόρατος ατμός που αιωρούνταν στον αέρα. Πολλοί

ατμοί είχαν έρθει στο παρελθόν, αλλά αυτός ήταν τόσο ασυνήθιστος, που απαιτούσε μια ασυνήθιστη αντίδραση.

Αυτός ο ατμός, έκλαιγαν οι μοιρολογίστρες της πόλης, μπορούσε να σας σκοτώσει ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε. Μπορούσες να τον πάρεις μιλώντας, αναπνέοντας ή τραγουδώντας. Μπορούσες να το πάθεις αν στεκόσουν ή περπατούσες πολύ κοντά σε κάποιον. Μπορούσες να τον πάθεις ακόμα και παίζοντας. Και το πιο τρομακτικό απ’ όλα, θα μπορούσες να το πάθεις και να μην το ξέρεις καν.

Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις ήταν να κρύβεσαι σε εσωτερικούς χώρους, να μένεις μακριά από ανθρώπους και να τρίβεις τα χέρια σου με ένα καθαρό ζελέ κάθε φορά που άγγιζες κάτι. Οι έμποροι σταμάτησαν να εμπορεύονται, οι μαθητευόμενοι σταμάτησαν να μαθαίνουν και οι άνθρωποι σταμάτησαν να βλέπουν ανθρώπους.

Κάθε μέρα, οι μοιρολογίστρες της πόλης φώναζαν τον αριθμό των ανθρώπων που είχαν κολλήσει τον ατμό, αν και οι περισσότεροι δεν το γνώριζαν, αφού ένιωθαν το ίδιο όπως συνήθως – απλώς πολύ πιο φοβισμένοι. Έμαθαν ότι το είχαν πάθει μόνο χάρη σε ένα συγκεκριμένο ξόρκι που είχε γράψει ένας μάγος πριν έρθει ο ατμός.

 Ο μάγος είχε πει ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για τους ατμούς και δεν μπορούσε το ξόρκι να πει στους ανθρώπους αν είχαν πιάσει ατμό ή όχι. Αλλά ο μάγος είχε πεθάνει και οι σύμβουλοι του βασιλιά αποφάσισαν να κάνουν το ξόρκι, ούτως ή άλλως, και έτσι οι άνθρωποι έμαθαν ότι είχαν τον ατμό.

Οι μοιρολογίστρες της πόλης φώναζαν τους τελευταίους αριθμούς των θανάτων τόσο συχνά που οι φωνές τους βράχνιαζαν. Σχεδόν όλοι όσοι πέθαιναν ήταν πολύ, πολύ γέροι ή πολύ, πολύ άρρωστοι ή πολύ, πολύ χοντροί. Σχεδόν κανένας άλλος δεν πέθαινε, και στο τέλος του έτους, αποδεικνυόταν ότι είχε πεθάνει περίπου ο ίδιος αριθμός που είχε πεθάνει και τα άλλα χρόνια.

Παρόλα αυτά, ήταν ένας πολύ τρομακτικός ατμός και ολόκληρο το βασίλειο έπρεπε να αλλάξει για το καλό του κοινού. Η χώρα δεν ήταν πλέον ευημερούσα, αλλά ο βασιλιάς απλώς έκοψε περισσότερα νομίσματα και τα πέταξε στους υπηκόους του για να μην το καταλάβουν αμέσως.

Τελικά, οι άνθρωποι ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να βγουν από την κρυψώνα τους και η αγορά θα μπορούσε να ανοίξει ξανά, αν όλοι ακολουθούσαν μερικούς κανόνες.

Έπρεπε να φορούν ένα καυτό, ξυστό καπέλο που κάλυπτε τα αυτιά και τα μάτια τους, ώστε ο ατμός να μην μπορεί να μπει στις τρύπες των αυτιών ή των ματιών τους. Έπρεπε να χοροπηδάνε πέντε φορές μπροστά και πέντε φορές πίσω, αν κατά λάθος πλησίαζαν πολύ κοντά σε κάποιο άλλο άτομο. Και, φυσικά, έπρεπε να τρίβουν τα χέρια τους με ζελέ αφού άγγιζαν οτιδήποτε.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI ΔEΙΤΕ TΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...