Έρχονται και 2.000 γαλλικά τανκς και άλλη μία μοίρα Rafale;

 Έρχονται και 2.000 γαλλικά τανκς μετά την συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για τις νέες φρεγάτες και κορβέτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού;

Η συμφωνία Αθήνας και Παρισιού για τα νέα πολεμικά πλοία του ελληνικού Στόλου φαίνεται πως… άνοιξε την όρεξη των Γάλλων για νέες δουλειές με την Ελλάδα.

Η ακύρωση της συμφωνίας μαμούθ της Naval Group άνω των 40 δισ. δολαρίων για τα νέα υποβρύχια της Αυστραλίας, φαίνεται πως έχει αναγκάσει τους Γάλλους να αναθεωρήσουν αρκετές από τις υπάρχουσες «ισορροπίες» στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπου… ισορροπίες αναφερόμαστε στην άτυπη, φημολογούμενη συμφωνία Γερμανίας – Γαλλίας για τους εξοπλισμούς. Η Γερμανία έχει τα άρματα ενώ το Παρίσι πουλά στην Ελλάδα και η Γερμανία στην Τουρκία.

To τελευταίο φαίνεται πως ισχύει ακόμα. Το πρώτο όμως;

Πληροφορίες από την Γαλλία αναφέρουν πως μετά την αγορά των 24 Rafale από την Αθήνα, δεν αποκλείεται η αγορά άλλης μίας μοίρας γαλλικών μαχητικών (σ.σ. τουλάχιστον 20), ενώ οι Γάλλοι καλοβλέπουν και την προμήθεια νέων τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το meta-defense.fr η Γαλλία δεν θα έμενε αδιάφορη στο ενδεχόμενο αντικατάστασης, στο κοντινό μέλλον, των 2.000 τεθωρακισμένων οχημάτων που πρέπει να αποσυρθούν από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μάλιστα οι Γάλλοι θεωρούν πως οι ίδιοι είναι πρωτοπόροι στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι Γάλλοι θέλουν να κάνουν δουλειές με τους Έλληνες.

Το έδειξαν με την τιμή των νέων ελληνικών φρεγατών, όπου η τιμή της μονάδας έπεσε στα 800 εκατ. ευρώ, πολύ κοντά σε αυτή του ανταγωνισμού.

loading...