Είκοσι χρόνια μετά, δεν μάθαμε τίποτα από την 11η Σεπτεμβρίου 2001




Zero Hedge —

Authored by Ron Paul via The Ron Paul Institute for Peace & Prosperity, —

Μετάφραση: Μ.Στυλιανού* —

[Ο Ρόναλντ ΄Ερνεστ Πωλ είναι Αμερικανός συγγραφέας, Ιατρός, βουλευτής, ιδρυτής του κόμματος των Ελευθεροφρόνων και τρείς φορές υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ -την οποία μοιράζονται κατ αποκλειστικότητα «Ρεπουμπλικανοί» και «Δημοκρατικοί». Το κατωτέρω άρθρο του απηχεί τις πεποιθήσεις που ενέπνευσαν τους πολιτικούς του αγώνες, συνεχιστής των οποίων είναι υιός του Ραντ Πωλ, διαπρεπής οφθαλμίατρος και τώρα γερουσιαστής του Κεντάκι.]

Τίποτα δεν αναστάτωσε τις ελίτ της Ουάσιγκτον περισσότερο από ό, τι όταν σε μια προεδρική συζήτηση του 2007 επεσήμανα την αλήθεια για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου: Μας επιτέθηκαν επειδή ήμασταν στη Μέση Ανατολή, με κυρώσεις και βομβαρδισμούς του άμαχου πληθυσμού, για δεκαετίες.

Οι επιτιθέμενοι της 11ης Σεπτεμβρίου δεν είχαν την πρόθεση να ασκήσουν τρομοκρατία αυτοκτονώντας στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο επειδή αντιπαθούν τις ελευθερίες μας όπως ισχυρίστηκε ο τότε Πρόεδρος Μπους. Αυτό ήταν ένα ιδιοτελές ψέμα.

Επεμβάσεις του στρατού και της CIA ,μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Μας μισούσαν – και μας μισούν – γιατί τους σκοτώνουμε χωρίς λόγο. Μέρα με τη μέρα. Χρόνο με το χρόνο. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όταν ο Πρόεδρος Μπάιντεν κρεούργησε τον Zemari Ahmadi και εννέα μέλη της οικογένειάς του – συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών – στο Αφγανιστάν. Η κυβέρνηση καυχήθηκε ότι έβγαλε από την μέση έναν κορυφαίο μέλος του «Ισλαμικού Κράτους». Αλλά είπαν ψέματα. Ο Αχμάντι ήταν απλά ένας λειτουργός φιλανθρωπίας , που εργαζόταν για μια οργάνωση με έδρα την Καλιφόρνια, φέρνοντας νερό στους Αφγανούς κατοίκους του χωριού.

Αυτή η φρίκη έχει επαναληφθεί χιλιάδες φορές, ξανά και ξανά, εδώ και δεκαετίες. Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι υπάνθρωποι; Ότι με κάποιο τρόπο δεν νοιάζονται για τους συγγενείς τους που σκοτώνονται; Ότι δεν αντιδρούν όπως θα αντιδρούσαμε αν μια ξένη δύναμη έσφαζε τις οικογένειές μας;

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ ανέφερε σε συνέντευξή της ότι «άξιζε τον κόπο» η δολοφονία (με ασιτία) μισού εκατομμυρίου παιδιών του Ιράκ, με τις κυρώσεις που αποσκοπούσαν στην απομάκρυνση του Σαντάμ Χουσεΐν από την εξουσία, Ήταν μια παραδοχή ότι οι ζωές αθώων δεν σημαίνουν τίποτα για την ελίτ της Ουάσιγκτον, ακόμη και όταν παρουσιάζουν τις δολοφονικές παρεμβάσεις τους ως ένα είδος «ανθρωπιστικής απελευθέρωσης». Το σύνθημα του αμερικανικού κατεστημένου εξωτερικής πολιτικής θα έπρεπε πραγματικά να είναι, «οι ζωές δεν έχουν σημασία».

Οι επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον – Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί – είναι βαθιά διεφθαρμένοι και ενεργούν αντίθετα προς τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Προσποιούνται ότι δεκαετίες αδιάκριτων βομβαρδισμών στο εξωτερικό είναι επωφελείς για τα θύματα και μας διατηρούν πιο ασφαλείς. Έτσι είναι σε θέση, χρόνο με το χρόνο, να πείθουν το Κογκρέσο να παραδώσει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια – χρήματα που αφαιρούνται άμεσα και έμμεσα από τους μέσους Αμερικανούς. Χρησιμοποιούν το φόβο και τα ψέματα για δικό τους κέρδος. Και αυτοαποκαλούνται πατριώτες.

Το κατεστημένο της Ουάσιγκτον μας είπε ψέματα επειδή δεν ήθελαν να σταθούμε ούτε ένα δευτερόλεπτο και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το κίνητρο για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Οι ντετέκτιβ της αστυνομίας δεν υπερασπίζονται τους δολοφόνους όταν προσπαθούν να αναζητήσουν κίνητρο για το έγκλημα. Αλλά η ελίτ της Ουάσιγκτον δεν ήθελε να σκεφτούμε γιατί οι άνθρωποι μπορεί να παρακινηθούν σε επίθεση αυτοκτονίας. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το 100ετές πρόγραμμά τους.

Ποιο ήταν το πραγματικό μήνυμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Παράτα τις ελευθερίες σου για την ψεύτικη υπόσχεση της ασφάλειας.

Είναι εντάξει για την κυβέρνηση να μας κατασκοπεύει όλους.

Είναι εντάξει για την Υπηρεσία Ασφαλείας Μεταφορών να μας κακομεταχειρίζεται για το “προνόμιο” να ταξιδεύουμε στη χώρα μας.

Πρέπει να συνεχίσουμε να βομβαρδίζουμε ανθρώπους στο εξωτερικό.

Μην ανησυχείς, είναι προσωρινό.

Λοιπόν, είκοσι χρόνια μετά από αυτά, τι μάθαμε από την 11η Σεπτεμβρίου; Απολύτως τίποτα. Και όλοι ξέρουμε τι είπε ο φιλόσοφος Τζορτζ Σανταγιάνα για εκείνους που δεν είναι ικανοί να μάθουν από την ιστορία. Ελπίζω απεγνωσμένα ότι με κάποιο τρόπο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υιοθετήσουν μια μη παρεμβατική εξωτερική πολιτική, η οποία θα μας προστάτευε πραγματικά από μια άλλη επίθεση. Μακάρι οι Αμερικανοί να απαιτούσαν από τους ηγέτες τους να διδαχθούν από την ιστορία.

Ο μόνος τρόπος να είμαστε ασφαλείς είναι να τερματίσουμε την κυριαρχία της φονικής μηχανής της Ουάσιγκτον.

loading...