WW III : Τελικά, είναι το Αφγανιστάν, η πυριτιδαποθήκη…

GEWKWN:

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι το Αφγανιστάν είναι ένα μάθημα για την Ταϊβάν για το πώς οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τους συμμάχους τους, και αναφερουν την πτώση της Σαϊγκόν κατά το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ το 1975, όταν οι ΗΠΑ απομάκρυναν τους Αμερικανούς πολίτες από την πόλη. Η εφημερίδα έγραψε επίσης για το πώς οι ΗΠΑ “εγκατέλειψαν τους συμμάχους τους, τους Κούρδους”, όταν απέσυραν στρατεύματα από τη βόρεια Συρία το 2019.

Ήδη η Κίνα πραγματοποίησε ασκήσεις επίθεσης κοντά στην Ταϊβάν με πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στα νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του νησιού…».

Οι παγκόσμιοι ηγέτες δημιούργησαν μια σειρά διεθνών οργανισμών για την προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας σε θέματα όπως η ασφάλεια, το εμπόριο, η υγεία και η νομισματική πολιτική, με στόχο την δημιουργία μιας παγκόσμιας τάξης

Συχνά βλέπαμε το ίδιο σενάριο, δηλαδή αν μια κυβέρνηση κάποιας χώρας δεν ακλουθούσε το πρόγραμμα των παγκοσμιοποιητων τότε θα ανατρεπόταν και θα δημιουργούσαν  μια φιλική ‘’δημοκρατία’’ η οποία θα άρχιζε να ενσωματώνεται στο παγκόσμιο σύστημα, για μια παγκόσμια κυβέρνηση

Για πολλά χρόνια οι παγκοσμιοποιητές ήταν σίγουροι ότι κανείς δεν μπορούσε να τους σταματήσει, αλλά τα τελευταία χρόνια άρχισαν πραγματικά να αμφιβάλλουν.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Αφγανιστάν θα έχει τεράστιες επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη, επειδή αντιπροσωπεύει μια τεράστια ήττα για τους δυτικούς παγκοσμιοποιητές και μια προσωρινή νίκη για τους ανατολικούς  παγκοσμιοποιητές ( κίνα και άλλους) Φυσικά η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν και οι σύμμαχοί τους δεν θα ακολουθούσαν ποτέ το σχέδιο των Δυτικών διότι οι Κινέζοι, οι Ρώσοι και οι Ιρανοί έχουν όλοι τις δικές τους ιδέες για το πώς πρέπει να μοιάζει το μέλλον του πλανήτη και καμία από αυτές τις ιδέες δεν είναι καλή για τους ανθρώπους.

Οι ταλιμπαν έχουν συμμάχους που επιδιώκουν την αλλαγή συνόρων και όχι μόνο, σε όλη την περιοχή, δεν θα είχαν νικήσει ποτέ χωρίς βοήθεια, οι Ταλιμπάν κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως πουλώντας όπιο και άλλα ναρκωτικά, αλλά παίρνουν επίσης εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως και από άλλες πηγές … οι δυτικοί υποψιάζονται το Πακιστάν, το Ιράν, την Ρωσία, την Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ.

Ήδη οι πρεσβείες της Ρωσίας και της Κίνας φυλάσσονται τώρα από τους Ταλιμπάν και συνέχισαν να λειτουργούν.

Στο μέλλον ίσως μάθουμε γιατί οι Αμερικανοί, έχουν αφήσει στο Αφγανιστάν, όπλα υψηλής τεχνολογίας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στα χέρια των Ταλιμπάν, ο εξοπλισμός προμηθεύτηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Αφγανικό Εθνικό Στρατό και περιελάμβανε οχήματα ανθεκτικά στις νάρκες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και Humvees,  οι Ταλιμπάν  ανταλλάσσουν τα  φθαρμένα AK-47 με αμερικανικής κατασκευής M-4 και M-16…..με θερμικές απεικονίσεις. Το παιγνίδι που παίζεται στο Αφγανιστάν έχει σχεδιαστεί για να οδηγηθεί ο πλανήτης στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην εμφάνιση του αντίχριστου…..

Δημοσίευμα των New York Times υποστήριζε ότι ο Μπάιντεν «θα μείνει στην ιστορία, δίκαια ή άδικα, ως πρόεδρος που προήδρευσε μιας μακράς διάρκειας, εξευτελιστικής τελικής πράξης στο αμερικανικό πείραμα στο Αφγανιστάν».

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι ανέφερε ότι θα ‘’αισθανόταν άνετα’’ με μια κλιμάκωση με τη Δύση αυτή τη στιγμή.

Το 2014, ο Μπαράκ Ομπάμα αντάλλαξε πέντε διοικητές Ταλιμπάν με έναν Αμερικανό, ένας από αυτούς τους τζιχαντιστές είναι  μεταξύ της ηγεσίας των Ταλιμπάν  που μόλις κατέλαβε την Καμπούλ.

Έλληνες μην επαναπαύεστε, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τα πολύ δύσκολα…….

loading...