«Γραμμή Μαζινό» ο Έβρος; Πώς οι μετανάστες τον παρακάμπτουν VIDEO

Με τον χαρακτηρισμό «επικοινωνιακή φιέστα» αναφερθήκαμε πριν λίγες ημέρες στην επίσκεψη των υπουργών εθνικής Άμυνας και προστασίας του πολίτη στον Έβρο, συνοδεία δυο στρατηγών, για να επιτηρήσουν τα μέτρα στο ποτάμι.

Είχαμε γράψει ότι αντί η κυβέρνηση να κινηθεί με σχέδιο ώστε οι υπεύθυνοι της αφγανικής κρίσης ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, να συνεργαστούν για να δημιουργηθεί ένας κοινός μηχανισμός για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, επιλέγει να κάνει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στον Έβρο. Προσπαθεί να αφυπνίσει τα ακροδεξιά του στηρίγματα, για να συσπειρώσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους.

«Εξετάσαμε τρόπους ενίσχυσης των συστημάτων επιτήρησης και φύλαξης, και βέβαια οφείλω να δηλώσω ότι η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε κάθε δυνητική ή υπαρκτή απειλή ασφαλείας.

Αυτή είναι η βούληση της κυβέρνησης, αυτές είναι οι εντολές και οδηγίες του Πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.«Γραμμή Μαζινό» ο Έβρος; Πώς οι μετανάστες τον παρακάμπτουν

Χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Open μετέδωσε video στο οποίο διακρίνονται μετανάστες να περνούν τα ελληνικά σύνορα, απλά παρακάμπτοντας τον Έβρο.

Με την βοήθεια Τούρκων διακινητών περνούν τα ελληνικά σύνορα μέσω δύσβατων περιοχών μετανάστες από το Αφγανιστάν και όχι μόνο.«Γραμμή Μαζινό» ο Έβρος; Πώς οι μετανάστες τον παρακάμπτουν

Όπως φαίνεται στο βίντεο νεαροί άνδρες αλλά και γυναίκες και μικρά παιδιά έχουν καταφέρει να περάσουν από τον «απροσπέλαστο» όπως χαρακτηρίζουν κάποιοι ποταμό Έβρο και συνεχίζουν το ταξίδι τους για άλλα μέρη της χώρας.

Οι μετανάστες έχοντας περπατήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα. Εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω Ανδριανούπολης και του χωριού Καπιτάν Αντρέεβο του δήμου Σβιλεγκραντ που βρίσκεται στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας. Περνούν στη συνέχεια στα ελληνικά χωριά Δίκαια και το Ορμένιο με στόχο την Καβάλα (εκλογική περιφέρεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας) και την εθνική οδό για τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τα έκτακτα ειδικά εμπόδια που τοποθετήθηκαν από τον στρατό σε περάσματα του Έβρου πριν λίγες μέρες, δεν φαίνεται να ανακόπτουν τα κύματα μεταναστών. Στήθηκε άραγε μια νέα γραμμή Μαζινό;
Η γραμμή Μαζινό

Η γραμμή Μαζινό ήταν μια σειρά επίγειων και υπόγειων οχυρωματικών έργων, που άρχισε να κατασκευάζεται μετά τον Α’ Π.Π. καλύπτοντας σε μήκος ολόκληρη τη γαλλο-γερμανική μεθόριο.

Έμεινε στη σύγχρονη ιστορία ως το μεγαλύτερο σε μήκος οχυρωματικό έργο που κατασκευάστηκε στην Ευρώπη, αλλά και το ατυχέστερο παγκοσμίως αφού ουδέποτε δικαίωσε την κατασκευή της.

Η αναφορά της γραμμής Μαζινό στους στρατιωτικούς κύκλους έχει ταυτιστεί σήμερα με την έννοια της πανωλεθρίας, μετά την οποία και καταλήφθηκε η Γαλλία στον Β’ Π.Π..

loading...