Οι πολυεθνικές ετοιμάζουν τον κόσμο για μετά τα εμβόλια…πληρωμές με παλάμη! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ελευθερία!!! vid

Η Amazon αποκάλυψε πέρυσι τα σχέδια της να εισάγει τη σάρωση παλάμης και την αναγνώρισή της ως ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο να πληρώνουν οι πελάτες στα φυσικά της καταστήματα, στο πλαίσιο της εξάπλωσης των αχρήματων συναλλαγών, οι οποίες ήδη πραγματοποιούνται με τσιπάκι σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία.

Η τεχνολογία εφαρμόστηκε αργότερα και στην αλυσίδα Whole Foods, ενώ η Amazon θέλει οι πελάτες της να αρχίσουν να εγγράφονται στη νέα υπηρεσία, μιας και μέχρι τώρα είναι απλά μία προαιρετική μέθοδος πληρωμής.

Έτσι, όπως συμβαίνει και με τα εμβόλια, αποφάσισε να δελεάσει τους πελάτες της, δίνοντας $10 για κάθε έναν που αποφασίζει να εγγραφεί στο πρόγραμμα, καταγράφοντας το παλμικό του αποτύπωμα στα καταστήματα, το οποίο θα συνδεθεί με τον Amazon λογαριασμό του.

Η Amazon διατείνεται πως τα παλμικά αποτυπώματα των πελατών θα αποθηκεύονται επ άπειρον στους servers της εκτός αν ζητήσουν τη διαγραφή τους ή δεν τα χρησιμοποιήσουν για δύο χρόνια.

Είναι ξεκάθαρο πως θα χρησιμοποιηθούν για να ανιχνεύει και να αναλύει η Amazon τις συνήθειες του καθενός στα ψώνια, ενώ μάλλον θα χρησιμοποιηθούν και για στοχευμένες διαφημίσεις. Η χρήση βιομετρικών δεδομένων ως μέσο πληρωμών μπορεί να έχει τις ευκολίες του, εγείρει όμως αντιδράσεις…

Μιλώντας στο TechCrunch, ο Albert Fox Cahn του Surveillance Technology Oversight Project έψεξε την Amazon. «Το δυστοπικό μέλλον της επιστημονικής φαντασίας είναι εδώ. Είναι φοβερό που η Amazon ζητά από τον κόσμο να πουλήσει τα κορμιά του, αλλά είναι ακόμα χειρότερο που οι άνθρωποι το κάνουν για τόσο χαμηλή τιμή. Τα βιομετρικά δεδομένα είναι ο μόνος τρόπος που οι εταιρίες και οι κυβερνήσεις μπορούν να μας ανιχνεύουν μόνιμα. Μπορείς να αλλάξεις το όνομά σου, τον ΑΜΚΑ σου, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις το αποτύπωμα της παλάμης σου. Όσο θεωρούμε τέτοιες τακτικές ως κανονικές, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να δραπετεύσουμε. Αν δε θέσουμε ένα όριο τώρα, πολύ φοβάμαι για το πώς θα μοιάζει το μέλλον μας.

loading...