Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος: S.O.S.! ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ! Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ Α Δ Ε Λ Φ Ο Ι Μ Ο Υ, ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΕΚΠΕΜΠΩ ΠΡΟΣ ΥΜΑΣ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΗΤΕ, ΤΡΕΞΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ! «ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ! ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ, ΜΗΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΑ, ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Καλάβρυτα, 11.08.2021

Αδελφοί μου,

Ζητώ εκ προοιμίου την συμπάθειά σας, διότι με όσα θα σας παραθέσω, θα σας αναστατώσω. Ίσως να χάσετε και τον ύπνο σας! Εκ των προτέρων δηλοποιώ, ότι ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙ-ΩΣΩ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΩ ΟΣΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ! Αυτό το αφήνω στην κρίση σας! Εγώ εύχομαι όλα όσα θα σας παραθέ-σω, να είναι αποκυήματα κάποιας αρρωστημένης φαντασίας! Ο καιρός, και μάλιστα πολύ γρήγορα, θα το αποδείξει!

Η ελαχιστότης μου φωνάζει προς τον Πανάγαθο Θεό: «Κύριε, σώσον τους ευσεβείς! Κύριε, σώσον την Ελλάδα μας! Κύριε, σώσον ημάς τους αμαρτωλούς και αναξίους δούλου Σου! “Κύριε, Σοί Μόνω αμαρτάνομεν, αλλά και Σοί Μόνω λατρεύομεν! Ουκ οίδαμεν Θεώ αλλοτρίω, τας εαυτών, Δέσποτα, χείρας διαπετάζειν”! Και, τέλος, Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών»!

Λοιπόν, ας αρχίζουμε τα αγωνιώδη μηνύματα!

Δεν καίγεται μόνον η Ελλάδα μας! ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ! ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ!

Τα ΜΜΕ δεν ομιλούν για το γεγονός αυτό! Το γνωρίζουν βέβαια, αλλά δεν το αποκαλύπτουν! Κατ’ εξαίρεση μόνον, οι ιστορικές εφημερίδες 1) «ΕΣΤΙΑ» των Αθηνών στο φ. της 7ης τρ. μηνός, σελ. 5 και 2) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ των Πατρών στο φ. της Κυριακής 8ης τρ. μηνός και στη σελίδα 10 γράφουν: Η ΕΣΤΙΑ: «Καπνοί μέχρι τον Β. Πόλο στην Σιβηρία» και η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: «Ιταλία: 60 εστίες πυρκα-γιάς στην Καλαβρία» Και συμπληρώνει: «Μετά τη Σικελία, οι πυρκαγιές κατακαίνε σήμερα μεγάλες γεωργικές εκτάσεις της Καλαβρίας….»! Η πληροφορία αυτή μας κίνησε την περιέργεια! Και τότε ανατρέξαμε στο Διαδίκτυο! Και τι ανακαλύψαμε; Διαπιστώσαμε, ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ, που ονομάζεται ΓΗ, καίγεται από την μία άκρη έως την άλλη! Δηλ. καίγεται η Σιβηρία, όπου κυριαρχεί ο πάγος! Καίγεται η Βόρειος και η Νότιος Αμερική! Καίγεται η Ευρώπη! Καίγεται η Ασία! Καίγεται και η Αφρική! Μήπως αμφιβάλλετε; Ιδού η απόδειξη! Το βεβαιώνουν οι Χάρτες της ΝΑSΑ με ημερομηνία 06 Αυγούστου::
«Καίγεται ολόκληρος ο πλανήτης!
– Συγκλονιστικές εικόνες από τη ΝASA….»

«Φωτιές: Δυστυχώς δεν είναι μόνο η Ελλάδα που βρίσκεται στο έλεος των καταστροφικών πυρκαγιών, αφού ολόκληρος ο πλανήτης καίγεται.

Από το βόρειο ημισφαίριο έως το νότιο όλη η Γη καίγεται κυριολεκτικά εδώ και δέκα μέρες. Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον γεγονός και ήδη βλέπουμε όλοι πώς επηρεάζει τον πλανή-τη και τα φυσικά φαινόμενα.

Η νότια Αφρική είναι στις φλόγες! Η Σικελία, η Τουρκία, η Ελλάδα, η νότια Αμερική είναι στις φλόγες! Ο Αμαζόνιος, ο μεγαλύτερος πνεύμονας του πλανήτη μας, καίγεται, ενώ στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές τα τελευταία χρόνια.

….Ολόκληρη η γη έχει μετατραπεί σε “φλεγόμενο γήπεδο”, κάτι που δεν έχει συνέπειες μόνο τη δεδομένη στιγμή, αλλά και μακροπρόθεσμα, αφού τον χειμώνα θα “πνιγούμε” από τις πλημμύρες.

Είναι σίγουρο ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προετοιμαστούμε ανάλογα ώστε να αντιμετωπίσουμε όσα έρχονται».

Πηγή: https://debater.gr/diethni/kegete-olokliros-o-planitis-sigklonistikes-ikones-apo-ti-nasa-pics/

Η νότια Αφρική είναι στις φλόγες!

Η Βόρεια και η Νότια Αμερική επίσης είναι στις φλόγες!

Η Ευρώπη και η Ασία επίσης είναι στις φλόγες! Και βέβαια και η Ιταλία και η Ελλάδα!

Και, τέλος, μία συγκεντρωτική φωτογραφία ολόκληρου του πλανήτη:

Ας έλθουμε τώρα σε μία αντίφαση! Ενώ η γη καίγεται και καταστρέφεται από τις πυρκαγιές, αντιθέτως, η Βραζιλία …παγώνει!


Η Μεσόγειος καίγεται, η Βραζιλία παγώνει και ο πλανήτης εκπέμπει SOS
Πηγή: https://jenny.gr/update/now/380873/i-mesogeios-kaigetai-i-brazilia-pagonei-kai-o-planitis-ekpempei-sos.

Όλα αυτά τα παράδοξα, που συμβαίνουν στις ημέρες μας οι Επιστήμονες τα αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή! Και καλά κάνουν οι άνθρωποι! Τόσο ξεύρουν, τόσο λέγουν! Το δυστύχημα όμως είναι, ότι και Εκκλησια-στικοί Παράγοντες, με Δηλώσεις των, απέδωσαν όλα αυτά τα λυπηρά και καταστρεπτικά φαινόμενα επίσης στην κλιματική αλλαγή, ενώ θα έπρεπε να αναφερθούν στον Θεό, «ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ», όπως, πολύ σωστά, έλεγαν παλαιότερα οι ευσεβείς χρι-στιανοί!

Το κακό, λοιπόν, στην εποχή μας είναι, ότι οι κληρικοί, και μάλιστα οι Αρχιερείς-δηλ. οι Ηγέτες της Εκκλησίας-, δυστυχώς, λησμονήσαμε το Θεό, παραβλέψαμε δηλ. την κυριαρχία του Διαβόλου και την επέκταση της αμαρτίας στην σύγχρονη Κοινωνία ως αιτία των κακών, τα οποία σήμερα συμβαίνουν, και προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα φυσικά φαινόμενα με την λογική και όχι με τους κανόνες της πίστε-ως και της ευσεβείας! Αυτή, λοιπόν, η απομάκρυνση του ανθρώπου από την αγκαλιά του Χριστού είναι και η αιτία όλων αυτών των καιρικών φαινομένων, που επιφέρουν την καταστροφή του φυσι-κού περιβάλλοντος και την δυστυχία στην ανθρώπινη Κοινωνία προς νουθε-σίαν του ανθρώπου και την επιστροφή του στην αγκαλιά του Θεού με πνεύμα μετανοίας και συντριβής! Η Εκκλησία μάς διδάσκει να ομολογούμε την ενοχή μας προς τον Φιλάνθρωπο Θεό και να Τον παρακαλούμε να μας ελεήσει με τα εξής λόγια:

«Ημάρτομεν, ηνομήσαμεν, ηδικήσα-μεν ενώπιόν Σου, ουδέ συνετηρήσαμεν, ουδέ εποιήσαμεν, καθώς ενετείλω ημίν! Αλλά μη παραδώης ημάς εις τέλος ο των Πατέρων Θεός»! Και επίσης: «Ελέησόν με ο Θεός κατά το μέγα έλεός Σου και κατά το πλήθος των οικτιρμών Σου εξάλειψον το ανόμημά μου»!

Οι Εκκλησιαστικοί μας Ταγοί, λοιπόν, αντί να μας υπενθυμίζουν τα δικαιώματα του Θεού και την αμαρτωλότητά μας, ώστε να μας οδηγήσουν στην μετάνοια και την επιστροφή στην αγκαλιά του Θεού, προσυπογράφουν αβασανίστως τα φληναφήματα του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και μας ομιλούν για τα φαι-νόμενα της κλιματικής αλλαγής! ‘Ετσι όμως προδίδουν την αποστολή τους και αντί του Χριστού υπηρετούν τον αρχι-εργάτη του ψεύδους, τον Διάβολο! Λησμονούν, δυστυχώς, ότι ο Κύριός μας είπεν προς ημάς: «Υμείς εστέ το άλας της γής, εάν δε το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται; Εις ουδέν ισχύει έτι ει μη βληθήναι έξω και καταπατείσθε υπό των ανθρώπων» (Ματθ. Ε΄, 13). Το ακούσατε, άγιοι Αδελφοί Αρχιερείς, Συνοδικοί και μη Συνοδικοί; Ακούστε, τώρα και τις απαράδε-κτες δημόσιες Δηλώσεις Σας: «Πρέπει….να αντιληφθούμε, ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προ-κλήσεις του 21ου αιώνα για την ανθρω-πότητα»!!!! Ευθαρσώς, λοιπόν, Σας λέγω, ότι με τις Δηλώσεις Σας περί κλιματικής αλλαγής (βλ. ΜΑΚΕΛΕΙΟ, της 7ης.08.2021, σελ. 9) προδώ-σατε την αποστολήν Σας! Ναι! Προδώσα-τε τον Σωτήρα Χριστόν! Εις ημάς τους Αρχιερείς επιτρέπεται να ομιλούμε μόνον για τον Χριστό, για την μετάνοια, ακόμη και για τα θαύματα Του, ώστε να οδηγού-με τις ψυχές στην αγκαλιά Του!

Το πρόσφατο θαύμα, που έγινε έξω από το Παρεκ-κλήσιο της Αγίας Τριάδος, στη Λίμνη του Μαραθώνος, στις 7.08.2021 το αποδεικνύει περίτρανα! Γιατί δεν ωμιλή-σατε γι’ αυτό; Εκεί, ενώ όλα γύρω-γύρω κάηκαν, αντι-θέτως ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ, ΕΜΕΙ-ΝΑΝ ΑΘΙΚΤΑ! Δηλ. και τα δένδρα και οι θάμνοι και η χλόη και τα παγκάκια ΟΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΠΑΦΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ! Η παρακάτω φωτογραφία το αποδεικνύει!

Και το Video επίσης:

Δείτε το σχετικό Video στην διεύθυνση:

https://enromiosini.gr/optikoakoustiko-yliko/anepafo-apo-tin-pyrkagia/

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ,

Και

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,

Μήπως θέλετε και μερικές πρόχειρες αποδείξεις, ότι δηλ. για τις μεγάλες πυρκαγιές σήμερα ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ η κλιματική αλλαγή, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ο οποίος μεταβάλλεται σε πυρπολητήν, για να εξυπηρετήσει τα αμαρτωλά και παράνομα συμφέροντα του;

Θα Σας απαριθμήσουμε, λοιπόν, πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, μήπως και ξυπνήσετε από τον λήθαργο του εφησυχασμού Σας και, επί τέλους, ΚΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ώστε να ξυπνήσει ο Ελληνικός Λαός και να επιστρέψει και πάλι στο Ναό του Θεού και στην αγκαλιά του Σωτήρος Χριστού μας, για σωθεί!

Οι πληροφορίες, λοιπόν, λέγουν, ότι οι πολλές πυρκαγιές εδώ στην Ελλάδα οφείλονται σε πυροδοτήσεις εμπρηστών, είτε Ελλήνων, είτε αλλοδαπών! Χρησιμοποί-ησαν ακόμη και τα γνωστά Drones! Βεβαίως το έργο των εμπρηστών βοηθάει πολύ η υψηλή θερμοκρασία των ημερών, αλλά η πολύ μεγάλη επέκταση των πυρκαγιών οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα!

Θα αρχίσουμε, λοιπόν, μια απαρίθμηση, για να πληροφορηθείτε, μήπως και αλλάξετε νοοτροπία!

Ας αρχίσουμε την απαρίθμηση:

Η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ στο φ. της Κυριακής 08.08.2021, στη σελ. 3, γράφει τα εξής: «ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ … Οδηγός αστικού λεωφορείου, ο οποίος παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη, είναι …ο 43χρονος άνδρας, που συνελήφθη την Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι. Και ενώ φαινομενικά βοηθούσε στην κατάσβεση , ξαφνικά πίσω του εντοπίζονταν νέες εστίες πυρκαγιάς. Μάλιστα, αμέσως μετά έσπευδε στις εστίες, που είχε ανάψει ο ίδιος, και προσποιούνταν , ότι τις έσβηνε…..».

Και συνεχίζουμε:

(βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 07.08.2021, ΣΕΛ. 12η) και Viber

(Από το Viber)

Και συνεχίζουμε:

(βλ. ΕΣΤΙΑ, 10.08.2021, ΣΕΛ. 1η)

Και συνεχίζουμε:

(βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 08.08.2021, ΣΕΛ. 6η)

Και συνεχίζουμε:

(βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 09.08.2021, ΣΕΛ. 11η)

Και συνεχίζουμε:

(βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 09.08.2021, ΣΕΛ. 11η)

Και συνεχίζουμε:

(βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 09.08.2021, ΣΕΛ. 9η)

Και συνεχίζουμε:

(βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 09.08.2021, ΣΕΛ. 5η)

Και συνεχίζουμε:

(βλ. ΕΣΤΙΑ, 09.08.2021, ΣΕΛ. 3η)

Και συνεχίζουμε:

Καθώς φαίνεται, οι Μετανάστες στη Χώρα μας, προς τους οποίους παρέχουμε άφθονο χρήμα ως μηνιαίο επίδο-μα, δωρεάν στέγη, δωρεάν τροφή, δωρεάν νοσηλεία και κάθε άλλης μορφής προστασία με τις ΜΚΟ, ενώ, αντιθέτως πολλοί Έλληνες δυστυχούν, πεινούν και υποφέρουν, οι Μετανάστες, επαναλαμβάνω, έλαβαν εντολή να μας ……κάψουν! «Πίσω από τις πυρκαϊές σε ελληνικά δάση κρύβονταν ακραίοι Ισλαμιστές», γράφει ο Ελληνικός Τύπος!

(βλ. ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 09.08.2021, ΣΕΛ. 23η)

Και συνεχίζουμε: Ιδού ακόμη μία από τις πολλές αποδείξεις!

Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γράφει, ότι συνελήφθησαν εννέα εμπρηστές σε Αττική, Μεσσηνία και Ναύπακτο! Και διερωτάται: «Αναπάντητα ερωτήματα γεννώνται μετά τις απανωτές συλλήψεις για τα κίνητρα των εμπρηστών, οι οποίοι επιχείρησαν με πρόθεση να διευρύνουν το πύρινο χάος….»

(βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 09.08.2021, ΣΕΛ. 16-17η)

Και συνεχίζουμε:

(βλ. Viber)

Και συνεχίζουμε:

(βλ. Viber)

Και συνεχίζουμε: Drones ρίπτουν πυρ εκ του ουρανού! Ανάβουν φωτιές!

(βλ. Viber)

Και για να τελειώνουμε:

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα μόλις ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης οι πυρκαγιές, οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα μας τις τελευταίες αυτές ημέρες, ανέρχονται στον αστρονομικό αριθμό των ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΞΗ (586)!!!!

(βλ. ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟΣ, 10.08.2021, ΣΕΛ. 1η)

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ:

ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟ-ΦΑΝΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ;

Μήπως είναι αποτέλεσμα της αποστασίας μας από τον δρόμο του Θεού; Είναι γνωστόν πλέον, ότι η Ελληνική Κοινωνία μετετράπη πλέον σε μια Κοινωνία όπως τα ΣΟΔΟΜΑ και ΤΑ ΓΟΜΟΡΡΑ. Για περισσότερα στοιχεία σας παραπέμπω στην πτωχή μεν, αλλά και επίκαιρη, μελέτη μου με τίτλο:

Στην σύγχρονη αμαρτωλή Κοινωνία μας οι Ναοί έκλεισαν! Οι Προσευχές, οι Αγρυπνίες, οι Λιτανείες, οι Παρακλήσεις ….ελησμονήθησαν! Η Ιερά Σύνοδος, οι πνευματικοί Πατέρες, δηλ. οι Αρχιερείς, και γενικώτερα οι Κληρικοί, μετεστράφησαν και έγιναν εντολοδόχοι της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη, υποστηρικτές της μάσκας και διαφημιστές του …δαιμονικού εμβολίου!

(βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, φ. της 8ης. 08.2021, σελ. 7η)

Πλήν όμως ο Πανάγαθος Θεός, με τα καθημερινώς επιτελούμενα θαύματα, μας δίδει μηνύματα της παρου-σίας Του και της παντοδυναμίας Του και με όλα αυτά μας καλεί να ξαναγυρίσουμε στον Οίκο Του, δηλ. στο Ναό, για να τελέσουμε την Κυριακάτικη θεία λειτουργία και να ενωθούμε μαζί Του με την Θεία Κοινωνία, χωρίς όμως τα πλαστικά κουταλάκια του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και χωρίς τις μάσκες του …Αντιχρίστου!

Ιδού, λοιπόν, ένα συντελεσθέν και ανερμήνευτο με την λογική θαύμα στην Λίμνη του Μαραθώνος! Στο παρεκκλή- σιο της Αγίας Τριάδος έμειναν ανέπαφα από την φωτιά όχι μόνον τα κτίρια, αλλά και η βλάστηση, δηλ. τα δένδρα, οι θάμνοι, τα χορταράκια, ακόμη και τα παγκάκια !

Και ένα ακόμη! Δελφίνια έβγαλαν από τον βυθό της θαλάσσης την ιερά εικόνα της Παναγίας μας, η δε Εικών συγχρόνως είναι άθικτη από το θαλάσσιο ύδωρ!

ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ …..ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ! (Από το Viber)

ΤΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟΝ ΞΕΦΩΝΗΣΑΝ

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ!

βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, φ. της 8ης. 08.2021, σελ. 4η)

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΡΙΤΙΜΟΣ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΙΣΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΝΟΧΗ ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΕΩΣ ΤΗΣ, ΩΣ ΑΣΤΕΦΑ-ΝΩΤΗΣ, ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ!

(βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, φ. της 9ης. 08.2021, σελ. 26η)

Για να λυτρωθούμε, λοιπόν, από τα δεινά, που μας ταλαιπωρούν, η λύση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, όπως, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, υποστηρίζουν οι Εκκλησιαστικοί μας Ταγοί, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Μας το υπενθυμίζουν οι εκ Σερβίας πιστοί Χριστιανοί- Αδελφοί μας, οι οποίοι κάθε χρόνο σε σχήμα Λιτανείας, κρατώντας στα χέρια τους τον Τίμιο Σταυρό και την εικόνα της Παναγίας μας κατά τον μήνα Αύγουστο κάθε χρόνο έρχονται, επαναλαμβάνω, έρχονται ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ από την ΣΕΡΒΙΑ στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ για Προσκύνημα! Θαυμάστε τους!

ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ! ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΔΕΙΝΑ! ΠΕΙΝΑ; ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ; ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ; ΕΣΩΤΕ-ΡΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ; ΠΟΛΕΜΟΣ; ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΤΥ-ΧΙΑ;

Δεν το γνωρίζω και δεν δύναμαι να το επιβεβαι- ώσω! Δέχομαι όμως μηνύματα πολύ ανησυχητικά μέσω του Viber, όπως τα κατωτέρω.

1ον

Και 2ον

Και 3ον

ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ;

Αδελφοί μου,

Ένα και μόνον οφείλουμε και πρέπει να πράξου- με! Να επιστρέψουμε στην Εκκλησία! Είναι η Κιβωτός της σωτηρίας μας! Όπως ο Νώε σώθηκε από τον κατακλυσμό, όντας μέσα στην Κιβωτό, κατόπιν εντολής του Θεού, έτσι και εμείς θα παραμείνουμε αβλαβείς και αλώβητοι, εάν και εφ’ όσον θα είμεθα ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, εφ’ όσον θα είμεθα ζωντανά Μέλη της Εκκλησίας του Χριστού! Επανα-λαμβάνω: ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ, αλλά ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! Να ξαναγυρίσουμε, λοιπόν, στην αγκαλιά του Χριστού μας! Να συμφιλιωθούμε με του Αγίους μας! Να είμαστε εγκρατείς! Να βιώνουμε την Χριστιανική Ηθική, δηλ. τον Νόμο του Ευαγγελίου! Να τηρούμε τις νηστείες! Να εξομολογούμεθα σε τακτά χρονικά διαστήματα στον πνευματικό μας Πατέρα! Να μεταλαμ-βάνουμε τακτικά το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας, δηλ. την Θεία Κοινωνία! Να εκκλησιαζώμεθα ανελλειπώς κάθε Κυριακή! Να προσευχώμεθα οπωσδήποτε πρωΐ και βράδυ! Να μελετάμε την Αγία Γραφή και πνευματικά βιβλία! Να παρακολουθούμε τα κηρύγματα της Εκκλησίας! Να εφαρμό-ζουμε την ελεημοσύνη! Να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας! Να συγχωρούμε αυτούς, που μας αδικούν και μας βλά-πτουν! Να βιώνουμε την εν Χριστώ ζωή! Να εφαρμόσουμε δηλ. αυτό, που μας είπαν κατά την βάπτισή μας: «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε!» Και τέλος, να κάνουμε την Παναγία μας Προστάτην και Φρουρόν της ζωής μας!

«Σκέπη γενού και Προστασία, και αντίληψις και καύχημα, Παρθένε, γυμνωθέντι μοι νυν, απάσης βοηθείας, αβοηθήτων δύνα-μις και ελπίς απηλπισμένων», να ψάλλουμε στην Παναγία μας.

Και να προσθέτουμε:

«Ἔτι δεόμεθα ὑπὲρ τοῦ διαφυλαχθῆναι τὴν ἁγίαν Ἐκκλησίαν καὶ τὴν πόλιν ταύτην, καὶ πᾶσαν πόλιν καὶ χώραν ἀπὸ ὀργῆς, λοιμοῦ, λιμοῦ, σεισμοῦ, καταποντισμοῦ, πυρός, μαχαί-ρας, ἐπιδρομῆς ἀλλοφύλων, ἐμφυλίου πολέ-μου, καὶ αἰφνιδίου θανάτου! Υπὲρ του ἵλεων, εὐμενῆ καὶ εὐδιάλλακτον, γενέσθαι τὸν ἀγα-θὸν καὶ φιλάνθρωπον Θεὸν ἡμῶν, τοῦ ἀπο-στρέψαι καί διασκεδάσαι πᾶσαν ὀργὴν καὶ νόσον, τὴν καθ’ ἡμῶν κινουμένην, καὶ ῥύσα-σθαι ἡμᾶς ἐκ τῆς ἐπικειμένης δικαίας αὐτοῦ ἀπειλῆς, καὶ ἐλεῆσαι ἡμᾶς».

Εάν ακολουθήσουμε αυτόν τον τρόπον της ζωής, τότε τα πεπυρωμένα βέλη του Πονη-ρού, δηλ. του Διαβόλου, δεν θα μας εγγίζουν! Ο Θεός ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ, όπως π.χ. έσωσε από την πυρκαγιά την Ιερά Μονή Μακρυνού, στα Μέγαρα, την Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ, στην Εύβοια, τον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννου του Ρώσσου, στο Προκόπιο της Ευβοίας και τόσα παρεκκλήσια, εξωκκλήσια κλπ.,

ΑΛΛΑ Προ πάντων σώζει τον πιστό άνθρωπο! Όπως έσωσε τον Ιωνάν στην κοιλία του κήτους, τους Αγίους τρείς Παίδας στην Κάμινο του πυρός κλπ. κλπ.

Αδελφοί μου αγαπητοί,

Ας μη λησμονούμε τα λόγια της Μητρός Εκκλησίας: «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνα-σαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελατ-τωθήσονται παντός αγαθού»! (Ψαλμ. 33, 11). ΑΜΗΝ!

Εμπρός, λοιπόν, «εαυτούς και αλλή-λους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα»! Αμήν!

+ Ο Μητροπολίτης

+ Ο πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας

Αμβρόσιος

loading...