Προτεινόμενα Rapid Test

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ  14.08.21

Επειδή η εμμονικότητα, όπως ατυχώς φαίνεται, εξαναγκασμού των πολιτών να εμβολιαστούν, με τα εισέτι πειραματικά εμβόλια, δεν συνοδεύεται μαζί και από την διαβεβαίωση αποκλεισμού παρενεργειών και μάλιστα σοβαρών, ούτε τα εμβολιαστικά κέντρα έχουν την απαιτούμενη στελέχωση των σχετικών με τις παρενέργειες 3 (τριών) τουλάχιστον ειδικοτήτων, δηλαδή καρδιολόγος, αναισθησιολόγος, και αλλεργιολόγος, όπου είναι απαραίτητες σε περίπτωση άμεσης επιπλοκής αφού η ΕΕ και οι ίδιες οι εταιρείες Pfizer, Moderna, και Jonson ενημέρωσαν επίσημα τον ΕΟΦ ότι τα εμβόλια επιφέρουν σε πολλές περιπτώσεις μυοκαρδίτιδες και περικαρδίτιδες, η πιθανότητα να προταθεί στους Δημοσίους Υπαλλήλους να κάνουν Rapid test μία ή δύο φορές την εβδομάδα με δική τους δαπάνη και όχι δωρεάν, είναι λογικά, οικονομικά, νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη, δεδομένου ότι υπό τον μανδύα της προφύλαξης της Δημόσιας Υγείας αποτελεί επιβολή πρόστιμου και ποινή για αδίκημα που δεν προβλέπεται από καμία Εθνική και Διεθνή νομοθεσία, σε κάθε ένα Δημόσιο Υπάλληλο που δεν θα έχει εμβολιαστεί.

Δεν μπαίνουμε στην διάσταση συνομωσίας περί δήθεν οικονομικής τροφοδοσίας των ιατρικών κέντρων Rapid test προς 20 €, μιας και υπάρχουν και τα Κέντρα των Δήμων κλπ Δωρεάν Rapid test όπως αναφέρθηκε και στην : Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 26390 – ΦΕΚ B’ 1686/24.04.2021 Άρθρο 4 εδάφιο 6.

Στατιστικά, χωρίς να έχουμε βέβαια ακριβή στοιχεία, δεν προκύπτει ότι μολύνθηκαν, οδηγήθηκαν στις ΜΕΘ, θεραπευτήκαν, ή απεβίωσαν αριθμός μη εμβολιασθέντων, ώστε να ιδρύεται η θέση ότι, οι μη εμβολιασθέντες, για αυτό, αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους εμβολιασθέντες και πρέπει μόνο οι μη εμβολιασθέντες να υποχρεωθούν σε Rapid tests.

Στην περίπτωση λοιπόν που θα προτεινόταν ή θα αποφασιζόταν για την προστασία της Δημόσιας Υγείας η υποχρέωση στους Δημοσίους Υπαλλήλους δισεβδομαδιαίως Rapid test, δεν θα μπορούσε να μην είναι υποχρεωτικό για όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους, μη εμβολιασθέντες και εμβολιασθέντες, δεδομένου μάλιστα ότι η απατηλή αίσθηση προστασίας των εμβολιασμένων που όμως είναι μεταδότες, τους καθιστά απρόσεκτους στην λήψη προστατευτικών μέτρων.

Και βέβαια, μιας και πρόκειται για τον Δημόσιο, να είναι Δωρεάν (μέσω επιδότησης προς τα ιατρικά κέντρα Rapid tests), τα κέντρα Δωρεάν Rapid test των Δήμων κλπ να στελεχωθούν, ώστε να το παραδίδουν σε 10 λεπτά όπως τα ιατρικά κέντρα και να χορηγείται για τον απαιτούμενο χρόνο σχετική άδεια απουσίας των υπαλλήλων συναρτήσει και των συμβάσεων εργασίας τους.

Σήμερα, (βέβαια περίοδος διακοπών), στα κέντρα Δωρεάν Rapid test των Δήμων κλπ, σημειώνεται ώρα 8,30 πρωί, ουρά 95 προσερχόμενων, με χρόνο ανά test 5 ή περισσότερα λεπτά, γνωστοποίηση του αποτελέσματος σε μία ώρα και παράδοση αποτελέσματος πολύ αργότερα.

Αντιστρόφως στα ιατρικά κέντρα ο χρόνος ανά test είναι 2 λεπτά, γνωστοποίηση του αποτελέσματος σε 10 λεπτά και γραπτή παράδοση στο email σε μία ώρα.

Την ενημέρωση αυτή στέλνουμε και στο όργανο εκπροσώπησης των Δημοσίων Υπαλλήλων την ΑΔΕΔΥ, και παρακαλούμε να έχουμε την δική τους άποψη για αυτά : Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο) Fax: 2103246165 [email protected]

loading...