Οι Αμερικανοί ως ακραία Χριστιανοί (“one nation under God”) ξέρουν πολύ καλά πώς να χρησιμοποιούν τις θρησκείες ανά τον κόσμο για να κάνουν τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια.

 Στις αρχές του 1980 ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, φωτογραφίζεται στο Πακιστάν με μέλη Αφγανούς αντικυβερνητικούς μουτζαχεντίν ή «Στρατιώτες του Θεού»  δηλώνοντάς τους  “ο σκοπός σας είναι σωστός, και ο Θεός είναι μαζί σας”. 

Από το 1973 αυτός ο μετανάστης Πολωνός εκπαιδευμένος για αντικομουνιστικές στρατηγικές ανά τον κόσμο έστηνε τα πιόνια.

 Μέχρι και το Χόλιγουντ χρησιμοποίησε με τον Σταλόνε ως Ράμπο να πολεμάει στο Αφγανιστάν δίπλα στους “Στρατιώτες του θεού” ενάντια στον “διαβολικό κομουνισμό”.  

Οι Αμερικανοί ως  ακραία Χριστιανοί (“one nation under God”) ξέρουν πολύ καλά πώς να χρησιμοποιούν τις θρησκείες ανά τον κόσμο για να κάνουν τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια.

 Μην ξεχνάτε ότι με την θρησκεία κατάφεραν να αναχαιτίσουν το κίνημα των Αφροαμερικανών την δεκαετία του ’60. Με τον σταυρό στο χέρι ο παπάς Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έκανε ποιητικούς λόγους όπως το “i have a dream” και ειρηνικές πορείες σαν τους χίπις. Έφτασαν δηλαδή οι σκλάβοι να πιστεύουν στον ίδιο θεό με τους ιδιοκτήτες τους. 

Σήμερα το Αφγανιστάν μετονομάστηκε επίσημα σε “Ισλαμικό Εμιράτο  του Αφγανιστάν” και ως γνωστόν οι Αμερικανοί με τα Εμιράτα έχουν σχέση σιαμαία διότι είτε στρατιωτικές βάσεις είναι αυτές, είτε πετρέλαια, είτε ναρκωτικά, είτε “σπάνιες γαίες” τα θεωρούν ιδιοκτησία τους.

 Να κινείται το χρήμα για να νιώθουν ευλογημένα από τον θεό τους τα Αμερικανάκια. 

Και τώρα αρχίστε να σκέφτεστε ποιοι χρηματοδοτούσαν το Ισλαμικό Κράτος που έφερε η “Αραβική Άνοιξη” του Αφροαμερικανού προέδρου Ομπάμα που κατά τύχη και αυτός είχε σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι.

Κατερίνα Γκαράνη

loading...