Τα εκατομμύρια ,το “ Μέγα κύκλωμα” ,το mini lockdown , ο κατευθυνόμενος τουρισμός και οι υπερ-νταβατζήδες

 Ένα ¨αυτοφυές οικονομικό κύκλωμα ¨ ελληνικής έμπνευσης παρακολουθούμε να κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες , και δεν σας κρύβουμε ότι έχουμε μείνει έκπληκτοι από την ευφυΐα του.

Ας θυμηθούμε το mini lockdown που επιβλήθηκε σε Μύκονο (και που ανακλήθηκε άρον άρον ), στην Ζάκυνθο ( που ανακαλείται άρον- άρον ) και εκείνα  που παρατείνονται σε Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης για λόγους που θα σας γίνουν παρακάτω αντιληπτοί  αλλά , και αυτά που έρχονται .Όταν στο δίπλα  νομό έχει επιβληθεί mini lockdown , όταν δηλαδή υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί,( με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας ) και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας., ΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και μη , ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ διακαώς τα “ποτά και τα ξενύχτια ” τους ; Θα ξεχυθούν κατά χιλιάδες στα μπαρ και στα ξενυχτάδικα του δίπλα νομού ΑΦΟΥ ( κατά περίεργο τρόπο ) δεν έχει απαγορευτεί η μετακίνηση από νομό σε διπλανό νομό. Αν αυτή τη μετακίνηση πληθυσμού την αποτιμήσουμε σε χρήμα θα δούμε ότι τα εκατομμύρια είναι πολλά , πάρα πολλά και ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Τα ωραία όμως δεν τα διαβάσατε ακόμα . Επειδή οι καταστηματάρχες και οι ¨σχετικοί¨ με τις εισπράξεις τους , της περιοχής που έχει επιβληθεί mini lockdown , είναι άνθρωποι της “πιάτσας” και της “νύχτας” , αντιδρούν με τρόπο εκπληκτικό .Ποιο;  Άσχετα εάν σας πείθουν με στημένα ρεπορτάζ ότι π.χ μετά της 01.00 η τάδε πόλη στην οποία έχει επιβληθεί mini lockdown , είναι “νεκρή πόλη ”, ότι η αστυνομία ελέγχει κάθε βήμα σας κτλ ( ο φόβος φυλάει τα έρημα δηλαδή ) ,συμβαίνει αυτό που χιλιάδες διαπιστώνουν κάθε βράδυ αλλά δεν το μαρτυρούν αφού , είναι συμμέτοχοι . Τι ; Εικονικό mini lockdown  ( το παραδέχτηκε άλλωστε γνωστός λοιμωξιολόγος σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό πρόσφατα ) , αφού κατά περίεργο τρόπο – λες και είναι συνεννοημένοι.-  οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων που επιβάλλει το mini lockdown είναι για τα μάτια του κόσμου στην αρχή και απειροελάχιστοι σε βαθμό τέτοιο που κρίνονται ανύπαρκτοι , στη συνέχεια .Βέβαια οι αστυνομικές και οι άλλες αρμόδιες αρχές, έχουν έτοιμη τη δικαιολογία, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ για τους ελέγχους αλλά, έτοιμη και τη στρατηγική , ποια ; Εάν έχουν , μεριμνούν από πριν να μην έχουν διαθέσιμους τόσους για να μπορούν. ΈΤΣΙ βλέπουμε  αποσπάσεις αστυνομικών , πρόσθετες φυλάξεις ευπαθών στόχων ξαφνικά  και γενικά ενασχόληση αστυνομικών σε χίλιες δυο άσχετες ή σχετικές εργασίες ώστε πάντα , να μην μπορούν “δικαιολογημένα” αλλά και να διαμαρτύρονται γι αυτό ( το κερασάκι στην τούρτα δηλαδή ).Με άλλα λόγια – αφού εκ των προτέρων είναι γνωστή η διάθεση αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε νομό – επιβάλλονται mini lockdown για να μην μπορούν να επιβληθούν , καίτοι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποφευχθεί , όπως την Μύκονο που στάλθηκαν ενισχύσεις .

 Για ποιον λόγο συνεπώς επιβάλλεις μέτρα που δεν επιβάλλεις αφήνοντας ταυτόχρονα ορθάνοιχτη την πόρτα στον ¨κατευθυνόμενο Τουρισμό ¨; Κάτι  σαν τη διαχείριση των πυρκαγιών ένα πράμα ή όπως λέει  ο σοφός λαός «θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο». Μετρήστε τώρα – πρόχειρα γιατί θα χάσετε το μέτρημα – πόσοι μπορεί να εμπλέκονται σε ένα τέτοιο “αναπτυξιακό μοντέλο” και πόσοι θα σπεύσουν σε πολιτικά γραφεία για ρουσφέτι ανάκλησης , συγκάλυψης , παρασιώπησης , “στραβών ματιών” κ.α , πόσοι δηλαδή θα ασπαστούν το κόμμα και θα εισπράξουν , το “κλείσιμο του ματιού”.

Το ωραίο όμως σας το αφήσαμε για το τέλος . Για να ενεργοποιηθεί όλο αυτό το “ έξυπνο κύκλωμα” χρειάζεται μια αιτία και κάποιους “χρήσιμους ηλίθιους”. Ενώ λοιπόν είναι γνωστό ότι οι “επιβαίνοντες  στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο ”Κρήτη π.χ ,  είναι τούτη την περίοδο 1,5-2 εκατομμύρια , επί 600-700.000 του πληθυσμού , όπερ σημαίνει ότι  το ιικό φορτίο είναι τουλάχιστον 3απλάσιο αναλογικά , ανακοινώνεται ΕΚΤΑΚΤΟΣ από τους γνωστούς ότι , τα κρούσματα στην Λεβεντογέννα ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ  ξαφνικά και επικίνδυνα , χωρίς να γνωρίσουν όμως παράλληλα ότι ΚΑΙ τα δείγματα από τα οποία προήλθαν τα κρούσματα διπλασιάστηκαν . Έτσι , για το καλό τους , επιβάλλουν mini lockdown  παραβλέποντας με επικοινωνιακά τρικ ότι η αναλογία είναι η ίδια , άρα , δεν υπάρχει ουσιαστικός  λόγος επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας κτλ. Ή μήπως τελικά υπάρχει αλλά , για άλλους λόγους ; Μήπως τελικά ο Κορονωϊός είναι η μεγαλύτερη και ευφυέστερη μπίζνα που έγινε ποτέ ;

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ 

loading...