H Ουγγαρία δε θα δεχθεί Αφγανούς, δεν θα πληρώσει για τα λάθη εξωτερικής πολιτικής άλλων

Αυτοί είναι ηγέτες σοβαρών χωρών. Ποιος έκανε εκεί τις ανοησίες, όποιος τις έκανε ας τις πληρώσει…

Η Ουγγαρία δεν θέλει ούτε να εξισλαμισθεί ούτε να ασιανοποιηθεί.

Ενώ εσείς μετατρέψατε την Πρωτεύουσα σε μια τεράστια αποθήκη. Ολάκερες περιοχές έχουν λαθροεποικισθεί, εξισλαμισθεί, ασιανοποιηθεί, εξαφρικανισθεί.

Ζείτε στις καλές και πλούσιες περιοχές και αφήσατε τον λαό στην τύχη του.

Η Ουγγαρία δεν θα δεχτεί Αφγανούς μετανάστες χωρίς περιορισμούς, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών στο Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου, Λεβέντε Μαγιάρ.

Ο Μάγιαρ υπενθύμισε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, όλοι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την πλήρη στρατιωτική και πολιτική κατάρρευση στο Αφγανιστάν, καθώς οι διεθνείς δυνάμεις με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά από 20 χρόνια, προκαλώντας σκηνές χάους στην πρωτεύουσα της χώρας, Καμπούλ. Ε

«Όταν οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν την απόσυρση, η ουγγρική κυβέρνηση δήλωσε ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε το Αφγανιστάν να μην μπορεί να γίνει ξανά εστία διεθνούς τρομοκρατίας και χώρα μαζικής μετανάστευσης», είπε, προσθέτοντας ότι, δυστυχώς, η επιχείρηση απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έγιναν αποδεκτές και διατυπώθηκαν από μεγάλο μέρος του κόσμου.

Όπως είπε, η ουγγρική κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να αφήσει τον ουγγρικό λαό να πληρώσει για τις συνέπειες αυτής της λανθασμένης γεωπολιτικής απόφασης και της λανθασμένα εφαρμοζόμενης γεωπολιτικής δράσης.

«Δεν αποδεχόμαστε τις προσδοκίες, τις πρωτοβουλίες και τις εκκλήσεις για την Ουγγαρία να δεχτεί χωρίς περιορισμούς όποιον θέλει να φύγει από το Αφγανιστάν αυτές τις δύσκολες ημέρες και εβδομάδες», είπε.

Ο Μάγιαρ μίλησε επίσης για το γεγονός ότι η Ουγγαρία εξακολουθεί να κάνει εξαίρεση σε μία περίπτωση: εξετάζουν σοβαρά πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν όσους εργάστηκαν σε ουγγρικές ομάδες ως διερμηνείς ή σε άλλες ιδιότητες τα τελευταία 20 χρόνια.

Είπε ότι βρίσκονται σε επαφή με Αφγανικό προσωπικό και γίνεται αξιολόγηση σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν. Ο Μάγιαρ είπε ότι η Ουγγαρία είναι στρατιωτικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά ταυτόχρονα, λόγω της δύναμής της, η Αμερική μπορεί να κάνει πράγματα στην παγκόσμια σκηνή που κανείς άλλος δεν μπορεί.

Πρόσθεσε ότι προφανώς η στρατιωτική απόσυρση δεν έπρεπε να είχε γίνει με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα από την Καμπούλ και διάφορα μέρη του Αφγανιστάν είναι τρομακτικό και νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας εποχής – όχι μόνο για την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο – στο πλαίσιο τόσο της μετανάστευσης και της διεθνούς τρομοκρατίας. Certainlyταν σίγουρα ανεπιθύμητο και ίσως ακόμη και να αποφευχθεί ».

Σύμφωνα με τον Magyar, όσοι θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν σήμερα μπορούν να φτάσουν στην Τουρκία χωρίς κανένα σημαντικό εμπόδιο και «εναπόκειται στους Τούρκους φίλους μας να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση». Πιστεύει ότι εάν οι μετανάστες έρχονται μέσω της Τουρκίας, θα βρίσκονται στο συνοριακό πέρασμα Röszke (με τη Σερβία) σε λίγες μέρες, οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα σοβαρό κύμα πιθανής μετανάστευσης.

«Δεν φοβάμαι ότι θα κινδυνεύσει η ασφάλεια της Ουγγαρίας», είπε, προσθέτοντας ότι ωστόσο η Ουγγαρία πρέπει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους εταίρους της ότι είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις από μεγάλες δυνάμεις, να πραγματοποιούν ενέργειες με καταστροφικές συνέπειες στην αυτή η υπόθεση.

Εικόνα τίτλου: Levente Magyar, γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου. (MTI)

https://rmx.news/

loading...