H Yπουργός Επιστήμης του Ισραήλ μολύνθηκε με τον COVID-19 μετά την τρίτη δόση εμβολίου Pfizer!

Ο κορωνοϊός χτύπησε ξανά την ισραηλινή κυβέρνηση. Λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19, η Υπουργός Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος Orit Farkash-Hacohen, 51 ετών, επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε την Κυριακή 22 Αυγούστου.

Η Ισραηλινή υπουργός Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος Orit Farkash-Hacohen επιβεβαιώθηκε την Κυριακή ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Σύμφωνα με την The Jerusalem Post, βρίσκεται σε καραντίνα. Ανταποκρίνεται στα κυβερνητικά της καθήκοντα από το σπίτι κι αισθάνεται καλά σύμφωνα με το ανακοινωθέν, σημειώνει ο διεθνής Τύπος.
Πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα, ο εκπρόσωπος της Επιστήμης και της Τεχνολογίας εμβολιάστηκε με την τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Η Orit Farkash-Hacohen είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και κατέχει σήμερα τη θέση της Υπουργού Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος. Προηγουμένως, ήταν Υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων και Υπουργός Τουρισμού, μέλος της Κνεσέτ (Κοινοβούλιο του Ισραήλ – ν.ρ.) και πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Στο Ισραήλ, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση εμβολίου, των οποίων η εκστρατεία ανοσοποίησης προχωρά με επιταχυνόμενο ρυθμό. Ωστόσο, οι αρχές έχουν αναφέρει πολλά κρούσματα μόλυνσης.

Τα κρούσματα μόλυνσης αυξάνονται στο Ισραήλ, παρά τον εμβολιασμό
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Naftali Bennett, «υπάρχει ένας αγώνας μεταξύ της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta και της εκστρατείας εμβολιασμού. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση στην οποία υπάρχει ταυτόχρονη αύξηση των νοσηλειών σε όλα τα νοσοκομεία. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο για να τεθεί σε ισχύ η εκστρατεία εμβολιασμού », πρόσθεσε ο Μπένετ. Από τις 30 Ιουλίου, η τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer δόθηκε σε 713.000 άτομα άνω των 60 ετών, τα οποία εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις πριν από περισσότερο από πέντε μήνες. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι οι δύο πρώτοι εμβολιασμοί μεταξύ των νέων προχωρούν αργά.evz.ro

Το Ισραήλ έχει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά παγκοσμίως ημερήσιων κρουσμάτων παρά τον εμβολιασμό τονίζει το sputnik στις 22/8/21. Έχει έναν μέσο όρο ημερήσιων μολύνσεων κοντά στα 7.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα, διπλάσιο από αυτό που ήταν πριν από δύο εβδομάδες, αναφέρει το NPR News. Το μέσο ενημέρωσης αναφέρει ότι σήμερα σχεδόν ένας στους 150 ανθρώπους στο Ισραήλ έχει μολυνθεί από τον ιό.

Επίσης το R ( ο ρυθμός μετάδοσης του ιού) είναι στο 1.14, δηλ. στο πιο υψηλό επίπεδο από την έναρξη του νέου κύματος.

Ο αριθμός των ασθενών που μολύνθηκαν και είναι σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να αυξάνεται ανέφερε τη Δευτέρα το Υπ. Υγείας.

1.142 νοσηλεύονται τα 670 σοβαρά ενώ ανάμεσα τους 108 ασθενείς είναι με τεχνητή αναπνοή.

6.467 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν το τελευταίο 24ωρο ένα ποσοστό μόλυνσης της τάξης του 6,31% αναφέρει το i24news.

1η Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα σχολεία με ποιούς όρους.

“Για τα σχολικά ιδρύματα των πόλεων που είναι σε κόκκινο η επάνοδος θα εξαρτηθεί από το ποσοστό εμβολιασμένων μαθητών ανά τάξη. Αν είναι κατώτερο του 70%, θα πάνε σε εξ αποστάσεως”..

Δεν υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός μαθητών δασκάλων καθηγητών.Απαιτείται όπως κι Ελλάδα πράσινο διαβατήριο για εκαπιδευτικούς και προσωπικό δηλ ή πλήρη εμβολιασμό ή ανάρρωση μετά από νόσηση ή αρνητικό τεστ.Τα παιδιά κάτω από 12 θα παρουσιάσουν γονική εξουσιοδότηση για να επιτελέσουν τεστ αντιγονικό για να επιστρέψουν στις τάξεις.Για τα μεγαλύτερα παιδιά προβλέπεται να εμβολιάζονται στο σχολείο με τη συγκατάθεση γονέων.

dimpenews.com

loading...