ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ COVID-19!


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών τα προστατεύει από σοβαρές μορφές Covid-19, διαπιστώνει γερμανική μελέτη.

Από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, έχουμε παρατηρήσει ότι τα παιδιά είναι πολύ λιγότερο εκτεθειμένα στον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής μορφής της νόσου από τους ενήλικες, και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. 

Μια ομάδα ερευνητών από το νοσοκομείο Charité στο Βερολίνο μόλις ανακάλυψε έναν από τους λόγους για αυτό το φαινόμενο: το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών είναι πολύ πιο ενεργό στην ανώτερη αναπνευστική οδό.

Ενώ η Γερμανία καταγράφει αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ των νεότερων, η μόνιμη επιτροπή εμβολιασμών (STIKO) του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) εξέδωσε στις 16 Αυγούστου 2021 μια θετική γνώμη σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων άνω 12 ετών, ακολουθώντας έτσι τα βήματα των υπουργών Υγείας των Länder. 

Ομολογουμένως, τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν θα εμβολιαστούν, αλλά ακόμα κι αν η παραλλαγή Delta δεν σκοτώνει παιδιά, είναι γνωστό ότι, παρά τον παρόμοιο κίνδυνο μόλυνσης, ο κίνδυνος να προσβληθούν από μια σοβαρή μορφή της νόσου είναι πολύ χαμηλός. 

Πολλά έχουν εικαστεί για την ικανότητα των παιδιών να αντιστέκονται στη μόλυνση ή τη μολυσματικότητά τους, χωρίς να διαπιστώνεται γιατί η ασθένεια εξελίχθηκε διαφορετικά σε αυτά. 

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε 18/8/21 στο Nature Biotechnology παρέχει καθοριστικά στοιχεία για την κατανόηση του μηχανισμού άμυνας των παιδιών έναντι του Sars-CoV-2.

Το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών είναι πολύ πιο ενεργό στην ανώτερη αναπνευστική οδό Ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Υγείας του Νοσοκομείου Charité Berlin (BIH), την Ιατρική Σχολή του Charité Berlin, το University Hospital Leipzig και το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον καρκίνο της Χαϊδελβέργης (DKFZ) μόλις ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα στα παιδιά είναι πολύ πιο ενεργό στην ανώτερη αναπνευστική οδό από ότι στους ενήλικες, ενώ επισημαίνει τους μοριακούς μηχανισμούς που επιτρέπουν τον καλύτερο έλεγχο της μόλυνσης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια :