ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Ο εφιάλτης της διασωλήνωσης για την Αντιγόνη Πανταζή, κάθε βράδυ…

 Είναι η ΓΝΩΣΤΗ ιστορία.

Πολύ γνώριμη σε όλες και όλους εσάς που με ακολουθείτε 14 μήνες τώρα.

Εσείς, οι 150.000 στις 5 Απριλίου, όταν η Facebook έκλεισε τον λογαριασμό μου, σήμερα, συνολικά, τα 2 εκατομμύρια των αναγνωστών των δημοσιεύσεών μου, στο facebook του κοντρόλ και του Δημήτρη, στο site του καναλιού, nikosantoniadis.tv, στο makeleio.gr του Στέφανου Χίου (το οποίο βρήκα δεύτερο σε επισκεψιμότητα, μεταξύ των ειδησεογραφικών sites, και το ανέβασα στην πρώτη θέση), στο MeWe, και σε όλα τα sites και τους λογαριασμούς στο facebook, όπου κοινοποιούνται και αναδημοσιεύονται τα κείμενά μου.

Είναι το οξυγόνο που μπαίνει για να μη βγει ποτέ ξανά, είναι η συνεχής πίεση των γιατρών στα κολαστήρια για διασωλήνωση, η οποία αρχίζει από την πρώτη στιγμή και δεν σταματά μέχρι να γίνει.

Είναι αυτή η κουβέντα για διασωλήνωση, όπου αυτή δεν αντιμετωπίζεται ως η έκτακτη, έσχατη ιατρική πράξη για τη σωτηρία ενός ασθενούς, αλλά ως εξ αρχής προγραμματισμένη πράξη, σε συνθήκες απίστευτου παραλογισμού.

«Αν πέσει στο 70, θα διασωληνωθείς», κάτι σαν το «αν πέσεις από το μπαλκόνι, θα σκοτωθείς», όπως είχε γίνει π.χ. με τον Χρήστο Ρενιέρη στο «Αλεξάνδρα» (τον έσωσα τον άνθρωπο), όπως είχε γίνει με τον Κώστα Γέρκο στο «Παπαγεωργίου» (τον έσωσα τον άνθρωπο), όπως, όπως, όπως…

Είναι η γνωστή ιστορία που οι γιατροί «ψαρεύουν» ασθενείς και συγγενείς, μετράνε αντιδράσεις, και αν συναντήσουν αντίσταση, κάνουν πίσω και επανέρχονται αργότερα.

Εννοείται ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, αν δεν γίνει η διασωλήνωση, «θα πεθάνει» ο ασθενής, αλλά αν υπάρξει αντίδραση και οι γιατροί κάνουν πίσω, κανένας δεν πεθαίνει.

Τις περισσότερες φορές, οι πιέσεις ασκούνται τα βράδια, εκεί γύρω στα μεσάνυχτα προς τα ξημερώματα, όταν οι αντιστάσεις των ασθενών είναι μειωμένες, και οι δυνατότητες, οι δικές τους και των ανθρώπων τους, να αναζητήσουν βοήθεια, λιγότερες.

Έτσι και με την Αντιγόνη Πανταζή, 50 ετών, στο δωμάτιο 660 στον Ευαγγελισμό.

Σήμερα τα ξημερώματα ήταν η δεύτερη απόπειρα του ίδιου γιατρού (Βλαχάκος), να τη διασωληνώσει. Όταν προσέκρουσε στην αντίδραση και πάλι της Αντιγόνης, είπε στον άντρα της, τον Αλέξανδρο Μιρμιρόγλου, ότι θα ζητήσει να την εξετάσει ψυχίατρος να δουν αν έχει σώας τας φρένας…

92 οξυγόνο η Αντιγόνη, αλλά «αν πέσει στο 70, θα πρέπει να διασωληνωθεί»,

«Εσείς δεν είστε γιατρός, μελλοντολόγος είστε», του απάντησε ο Αλέξανδρος.

Μίλησα με την Αντιγόνη. Το οξυγόνο την καίει, δέχεται συνεχές bullying για τη διασωλήνωση. Για τις εξετάσεις της ούτε λόγος. Προφανώς, «δεν έχουν σημασία αυτά», άλλωστε η Αντιγόνη και ο Αλέξανδρος δεν είναι γιατροί για να καταλάβουν…

Σημασία έχει να διασωληνωθεί.

Όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα.

Λοιπόν, ακούστε με καλά, εκεί στον Ευαγγελισμό. Είναι προφανές ότι αν η Αντιγόνη έπρεπε να διασωληνωθεί για να σωθεί, θα την είχατε ήδη διασωληνώσει, αντί να πιάνετε κουβέντα, λες και το πρόβλημα είναι αν θα φάει κρέας ή ψάρι, και θα είχε πεθάνει, αν έπρεπε να διασωληνωθεί και δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα. Αντί να πηγαίνετε κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα, σαν τους βρυκόλακες, να της ζητάτε να διασωληνωθεί και να την απειλείτε με ψυχιάτρους για να δείτε αν έχει «σώας τας φρένας», θα την είχατε διασωληνώσει για να τη σώσετε. Δεν θα ρωτούσατε κανέναν.

Η Αντιγόνη όμως ζει, και αν θέλετε τη γνώμη μου, από μένα που την άκουσα, μια χαρά είναι τα …φρένα της.

Για τα δικά σας αμφιβάλλω…

Ψυχίατρο ήθελαν να εξετάσει τον Κώστα Γέρκο, και μετά το live που έκανα με τον Κώστα σε ανοιχτή ακρόαση (live που έχει και αυτό φτάσει στα πέρατα του κόσμου, για να μάθει όλος ο πλανήτης τα εγκλήματά σας), σε μισή ώρα του άνοιξαν πανικοβλημένοι την πόρτα και έφυγε. Τον έδιωξαν μέσα στον πανικό τους …αθετικό (με την πνευμονία τύπου κόβιντ…), να διασπείρει τον φονικό ιό σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Ψυχίατρο είχαν φέρει και στο «Ελπίς» στον «βαριά» ασθενή Λάμπρο Καραμήτσο, που και αυτόν ήθελαν να τον διασωληνώσουν, και το ίδιο βράδυ τον πήρα και έφυγα, έγινε …καλά, ζει και βασιλεύει.

Αλλά και εκεί, σε σας, λίγους έχω σώσει από τα δόντια σας; Να θυμηθούμε μόνο την κυρία Μαρία και την κλινική 6Γ, όταν ξεφτίλισα και σας και όλη την οργάνωση;

Πλήρη εικόνα θέλουμε. Πλήρη ιατρική εικόνα.

Για αρχή.

Και έναν ψυχίατρο.

Όχι για την Αντιγόνη…

nikosantoniadis.tv

loading...