Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Ανασχηματισμό και όσα ακολούθησαν:
«Πολιτική» κατώτερη των περιστάσεων, από Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και «εκλεκτά» πρόσωπα, στον απόηχο της Εθνικής Καταστροφής
Τα σημερινά γεγονότα γύρω από τον Ανασχηματισμό αναδεικνύουν δυστυχώς μία «πολιτική» κατώτερη των περιστάσεων, τόσο από πλευράς Κυβέρνησης όσο και από πλευράς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και από πλευράς των προσώπων που επιλέγονται ως εκλεκτά, για να ανταποκριθούν σε υψηλές ευθύνες. Μια «πολιτική» που βρίσκεται στον αντίποδα της ειλικρινούς προσπάθειας, της οργάνωσης, της δουλειάς και του μόχθου των πολιτικών προσώπων που έχει ανάγκη η Ελλάδα και οι Έλληνες, μετά την Εθνική Καταστροφή των Πυρκαγιών του καλοκαιριού.
Η Κυβέρνηση επιχείρησε να διαχειριστεί επικοινωνιακά την Εθνική Καταστροφή, εμφανίζοντας ένα σχέδιο αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας με Επίκεντρο τον πολυδιαφημισθέντα νέο Υπουργό. Ένα σχέδιο που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος με την εντυπωσιακή κυβίστηση του εκλεκτού Υπουργού. Και ξαφνικά, ο «εκλεκτός», εκείνος για τον οποίο δημιουργήθηκε ολόκληρο Υπουργείο, εκείνος που διαφημίσθηκε ως σύμβολο συναίνεσης και εθνικής συνεννόησης, έγινε «κατώτερος των περιστάσεων» και «δειλός». Και εξαφανίσθηκε το διαφημισθέν νέο Υπουργείο, σύμβολο αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας, και υποβαθμίσθηκε η Πολιτική Προστασία για την οποία δεν προβλέπεται πλέον ούτε αρμόδιος Υφυπουργός.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ξεχνώντας το μελανό παρελθόν των κυβιστήσεων, των εκβιασμών και των θεαματικών εξαγορών στελεχών στις οποίες επιδόθηκε πολύ πρόσφατα ως Κυβέρνηση, με αποκορύφωμα όσα συνέβησαν για να επιτευχθεί η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά την οποία Υπουργοποίησε τον κ. Αποστολάκη, εξέδωσε λαύρες ανακοινώσεις περί «Αποστασίας και εξαγοράς στελεχών», τις οποίες στη συνέχεια πήρε πίσω, όταν ο κ. Αποστολάκης υπαναχώρησε από την αποδοχή της υπουργοποίησής του. Τότε, δεν ήταν πλέον «αποστάτης και εξαγορασμένος», αλλά… «παγιδευμένος και εξαπατημένος».
Και ο κ. Αποστολάκης, ο άνθρωπος που υποτίθεται θα συμβόλιζε την διακομματική συναίνεση, ο άνθρωπος που ισχυρίσθηκε ότι έθεσε ως προϋπόθεση την διακομματική συναίνεση για να αποδεχθεί το Υπουργείο, λόγω της Εθνικής του σημασίας, διαχειρίσθηκε την υπόθεση ως προσωπική-ατομική του, λέγοντας και ξελέγοντας, αποδεχόμενος και ανακαλώντας, ευχαριστώντας και καταγγέλλοντας.
Τα σημερινά γεγονότα έριξαν άπλετο φως στην ιδιοτέλεια, την διγλωσσία, την υποκρισία του πολιτικού συστήματος και όσων αποδέχονται ότι η πολιτική είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων και επικοινωνίας.
Στην ώρα της μεγάλης δοκιμασίας, ήρθαν στην επιφάνεια όλες οι μικρότητες και οι αναξιότητες του πολιτικού προσωπικού.
Οι πολίτες της χώρας είδαν συμπυκνωμένα σε ελάχιστη ώρα όλα τα επεισόδια του πολιτικαντισμού, της εργαλειοποίησης ακόμη και των πιο ευαίσθητων θεμάτων, της έλλειψης πραγματικής αγάπης για τον τόπο, της απουσίας πραγματικής πολιτικής βούλησης για ουσιαστικές πρωτοβουλίες αναγέννησης του τόπου μετά την καταστροφή.
Απέναντι σε αυτό το απογοητευτικό σκηνικό, η Πλεύση Ελευθερίας και εγώ προσωπικά, θα εργαστούμε με τους πολίτες ώστε κάποτε αυτός ο τόπος να αποκτήσει πραγματική διακυβέρνηση, με αξιοκρατία κι αγάπη για την πατρίδα, να αποκτήσει τις υποδομές και την πραγματική οργάνωση που χρειάζεται για να θωρακισθεί αποτελεσματικά από κάθε απειλή και καταστροφή, σε όλα τα επίπεδα, και αυτός ο λαός να μπορέσει να ανθίσει, όπως αξίζει κι όπως τόσες φορές έχει καταφέρει στο παρελθόν.
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πλεύση Ελευθερίας