ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ





ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ*

 Πλησιάζουν οι μέρες για να ανοίξουν τα σχολεία και οι γονείς ακόμα δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα Νομικά δικαιώματα των παιδιών τους. Θα τα στείλουν δηλαδή πάλι στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως εντελώς απροστάτευτα;      

  Γνωρίζουν πως, ο εκπαιδευτικός που επιβάλλει την χρήση μάσκας ενάντια στην θέληση του μαθητή και των γονέων του, που τον περιορίζει από την συναναστροφή με τους άλλους μαθητές όπως επιθυμεί, επιβάλλοντάς του αποστάσεις ή άλλους κανόνες ανελευθερίας, παραβιάζει το Σύνταγμα και το Νόμο της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού;

  Γνωρίζουν πως, όποιος Εκπαιδευτικός αποβάλλει από το σχολείο μαθητή, επειδή δεν δέχεται χρήση μάσκας, παραβιάζει το Ενωσιακό Δίκαιο, που έχει υπερσυνταγματική ισχύ και υπερισχύει κάθε άλλου Νόμου, ΚΥΑ με αντίθετο περιεχόμενο; Διότι χωρίς να είναι αρμόδιος, στερεί από το παιδί το δικαίωμα στην παρακολούθηση της δωρεάν υποχρεωτικής εκπαίδευσης, την οποία κανένας δεν νομιμοποιείται να του στερήσει.  

    Γνωρίζουν πως, ο Δάσκαλος που παραβιάζει το Σύνταγμα, τελεί αυτόφωρο αδίκημα; Ο κάθε πολίτης γονιός νομιμοποιείται να του ζητήσει να τον ακολουθήσει στην Αστυνομία και σε περίπτωση που αρνηθεί, ο πολίτης μπορεί να καλέσει την Αστυνομία, για να τον οδηγήσει στον Εισαγγελέα για να δικαστεί στο Αυτόφωρο; Αν τα γνώριζαν αυτά όλοι οι γονείς και τα έπρατταν, θα ανάγκαζαν την Κυβέρνηση να τα αποσύρει.

   Αυτά είναι τα Νομικά όπλα των γονέων, που υποχρεούνται να τα χρησιμοποιήσουν, για να υπερασπιστούν την Υγεία και την Ελευθερία των παιδιών τους. Αυτά είναι εγκλήματα κατά των δικαιωμάτων των παιδιών τους από Εκπαιδευτικούς και οφείλουν να τα γνωρίζουν. Η άγνοια του Νόμου… σκοτώνει.

  Οι κορονόπληκτοι γονείς πίστεψαν ό,τι άκουγαν στην τηλεόραση, ενώ οι αφυπνισμένοι ερεύνησαν και έμαθαν πως αν  ήταν τόσο θανατηφόρος ο ιός, δεν θα επιτρεπόταν η χρήση τεστ στο σπίτι, χωρίς την παρουσία γιατρού. Οι Εκπαιδευτικοί ας προετοιμάζονται, για τις αντιδράσεις των αφυπνισμένων πλέον γονέων, που θα χειριστούν τα δικαιώματά τους, όπως ταιριάζει σε νομοταγείς πολίτες. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΙ!

loading...