Πολιτική συμφορά για τον Ερντογάν: Χάνει τις εκλογές με διαφορά – Τον ρίχνει το προσφυγικό

 Νέα δημοσκόπηση: Πανηγυρίζει η αντιπολίτευση-Ο Ερντογάν βρίσκεται πίσω με μεγάλη διαφορά

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Eurasia Research, οι ηγέτες του κόμματος IYI και του CHP, που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τον πρόεδρο Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές και οι δήμαρχοι των μητροπολιτικών πόλεων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας έκαναν τη μεγάλη διαφορά.

Ο Kemal Özkiraz, ιδιοκτήτης της Eurasia Research, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της τελευταίας του έρευνας στο κανάλι του στο Youtube με τίτλο «Eurasia Survey».

Εάν η πρόεδρος του κόμματος IYI Meral Akşener και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περάσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών η Akşener παίρνει το 53,2 % των ψήφων, ενώ ο Ερντογάν το 46,8%. Η Akşener εκλέγεται με περίπου 6 μονάδες μπροστά από τον Erdoğan.

Εάν ο πρόεδρος του CHP Kemal Kılıçdaroğlu είναι υποψήφιος στο δεύτερο γύρο ολοκληρώνει τις προεδρικές εκλογές με 7 μονάδες μπροστά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο Kılıçdaroğlu λαμβάνει το 53,9 % των ψήφων, ενώ ο Ερντογάν το 46,1 % των ψήφων.

Στο σενάριο με βάση το οποίο προτείνεται ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Ekrem İmamoğlu από το CHP , προκύπτει το πιο προφανές διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο Ιμάμογλου έλαβε 18 μονάδες περισσότερες ψήφους από τον Ερντογάν. Σύμφωνα με την έρευνα, ενώ ο Ερντογάν έλαβε το 41,1%των ψήφων, το ποσοστό εκείνων που είπαν «θα ψήφιζα τον Ιμάμογλου» ήταν 58,9%

Ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς από το CHP πέρασε επίσης τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μεγάλη διαφορά στην έρευνα. Ενώ το 42,6 % των ερωτηθέντων είπε «Ερντογάν», το 57,4 % επέλεξε τον Mansur Yavaş. Υπήρχε διαφορά 15 πόντων μεταξύ του Yavaş και του Erdoğan.

Σύμφωνα με την έρευνα, το αίσθημα κατά των προσφύγων στην κοινωνία έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Το 81% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν: «Η είσοδος αυτών των ανθρώπων στη χώρα θα πρέπει να αποτραπεί και όσοι βρίσκονται στη χώρα θα πρέπει να απελαθούν επειγόντως». Το ποσοστό εκείνων που είπαν «Πρέπει να αποτραπεί η είσοδος των προσφύγων στη χώρα», αυξήθηκε κατά 4 μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

«Αυτό είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα. Εκείνοι που δήλωσαν ότι η κυβέρνηση κάνει το σωστό με την αποδοχή προσφύγων παρέμειναν στο 12 %. Το 89% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αντιτίθεται στην πολιτική της κυβέρνησης για το προσφυγικό. Το 85,1 % των συμμετεχόντων δήλωσε: «Για να κάνει τους πρόσφυγες να φύγουν, η Τουρκία θα πρέπει να μιλήσει με τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ».

loading...