Ο “πόλεμος” στο Αιγαίο με τα τουρκικά αλιευτικά για τον οποίο η κυβέρνηση παριστάνει την ανήξερη

Η κυβέρνηση παριστάνει ότι “δεν ακούει” τι γίνεται στο Αιγαίο με τα τουρκικά αλιευτικά και υποθέτουμε ότι ο πρωθυπουργός δεν έθιξε το ζήτημα στον Ερντογάν στη χθεσινοβραδινή τους τηλεφωνική συνομιλία.

Η κυβέρνηση όταν ερωτάται είτε δεν απαντά , είτε προσπαθεί να “αποδομήσει” όσους αναφέρονται στο θέμα που μοιάζει με προσπάθεια επιβολής τετελεσμένου .

Εντύπωση όπως έχουμε ξαναγράψει προκαλεί και η απροθυμία της αντιπολίτευσης να αναγκάσει την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις.

Το κείμενο ,οι φωτογραφίες και το βίντεο από την ομάδα ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, που εντόπισε τη δράση τουρκικών αλιευτικών στη Λέρο:

Τις τελευταίες ημέρες “αγέλες” τουρκικών αλιευτικών σκαφών, συγκεκριμένα μηχανότρατες, αποπλέουν τα ξημερώματα από τις τουρκικές ακτές, εισέρχονται, και ψαρεύουν παράνομα στα ελληνικά νερά, ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων από τις ακτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου όπως η Σάμος, το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, η Λέρος και η Κάλυμνος.

Νωρίτερα σήμερα (σσ χθες), ένα από τα σκάφη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” το οποίο παράλληλα με την ερευνητική του δράση στα νερά της περιοχής, καταγράφει επί χρόνια τα περιστατικά καταστροφικής αλιείας απ’ όπου και αν προέρχεται, εντόπισε 6 Τουρκικές μηχανότρατες που αλίευαν κοντά στις ακτές της Λέρου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ορισμένα από τα τουρκικά αλιευτικά είχαν αλλάξει τη σημαία τους εν πλω και έπλεαν όχι υπό τουρκική, αλλά υπό ελληνική σημαία. Άμεσα, ως είθισται, οι ερευνητές του Αρχιπελάγους ενημέρωσαν την αρμόδια λιμενική αρχή, και έλαβαν ως απάντηση ότι υπάρχει αδυναμία παρέμβασης και ότι απλώς θα ειδοποιηθούν οι ανώτερες αρχές.

Κατά την διασταύρωση των στοιχείων των αλιευτικών σκαφών, διαπιστώθηκε ότι μόνο οι 2 από τις 6 τουρκικές μηχανότρατες είχαν σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικού εντοπισμού (AIS). Αξιοσημείωτο είναι ότι για άλλη μία φορά, απλώς και μόνο η παρουσία μας στο σημείο για καταγραφή στοιχείων και βιντεοσκόπηση του περιστατικού ήταν αρκετή για να τραπούν και τα 6 τουρκικά σκάφη σε ομαδική φυγή. Προ της αποχώρησής τους, όμως, κάποια από τα αναφερόμενα σκάφη κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μας και παρά λίγο αποφεύχθηκε σύγκρουση εξ αιτίας των επικίνδυνων χειρισμών της μίας τουρκικής μηχανότρατας.

loading...