«Ήταν στημένο το παιχνίδι – Ούτε ένας που@@ δεν ήρθε»! – Καταγγελίες από τους κατοίκους της Εύβοιας κατά κυβέρνησης Ποιοι έκαψαν την Ελλάδα;

Κάτοικος του χωριού Ασμήνιο στην Εύβοια οι φωτιές ήταν «βαλτές». 

«Ήταν στημένο το παιχνίδι. Τα φέρι μποτ είναι ακόμα εδώ. Γιατί τα έχουν ακόμα εδώ; Τα φέρανε πιο μπροστά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένο κάτοικος. «Έχω πάει σε 6-7 φωτιές και έχω σώσει πολλούς ανθρώπους. Αλλά αυτό το πράγμα δεν σωνόταν».

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ FERRY BOAT ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ;Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ<<ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ>>.ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΗ ΗΛΙΘΙΑ;AYTH EINAI H ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ.
Σε άλλο συγκλονιστικό βίντεο, εξοργισμένος κάτοικος περπατάει ανάμεσα στα ερείπια που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα, κατηγορώντας τους υπευθύνους πως τους παράτησαν στην τύχη τους! Για μέρες, οι κάτοικοι πάλευαν μόνοι τους μόνο με τα τρακτέρ, ενώ οι αρχές ήταν άφαντες! Τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «κάηκε όλο το χωριό και ένας που@@ δεν ήρθε». 

Άλλος κάτοικος του οικισμού Ασμήνιο, περιγράφει την άνιση μάχη που έδωσε με τις φλόγες, εντελώς μόνος, για 4 μέρες! 
«Όλα τα είχαν ζώσει οι φλόγες, όταν πέρασε εν τέλει η πυροσβεστική, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όλα είχαν χαθεί!». 
«Τι να έκανα, να άφηνα να καεί η περιουσία μου όλη; Όλα έγιναν μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα».
Ενώ ένας άλλος κάτοικος του οικισμού Βασιλικά της Εύβοιας, ο οποίος μαζί με την οικογένεια του φυγαδεύθηκε μέσω φέρυ μποτ, αφήνοντας πίσω του τους κόπους μιας ζωής, είπε: 
«Να σας πω την αλήθεια; Είναι στημένα όλα! Μην το ψάχνετε. Στο χωριό έχουν βρει χιλιάδες γκαζάκια. Δεν υπάρχουν αναζωπυρώσεις! Είναι εστίες βαλτές! Θα το πείτε αυτό; Άμα είστε Έλληνες και αγαπάτε την Ελλάδα, να τα πείτε αυτά. Εμείς θα την βρούμε την άκρη».
Σοκάρει η καταγγελία του πρόεδρου των Ροβιών 
Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε να πει τη γνώμη του για τα μέτρα στήριξης που προανήγγειλε η κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε ότι το ίδιο το Μαξίμου έκαψε την Εύβοια εσκεμμένα:  
«Το Μαξίμου έκαψε επίτηδες την Εύβοια, γιατί τρεις μέρες δεν σηκώθηκε ούτε ένα εναέριο μέσο, δεν πέταξε ούτε drone. Για να την φυτέψουν όπως σε όλη την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες» κατήγγειλε.
Ο ίδιος, ψηφοφόρος της ΝΔ, αναφέρει ότι ως πολίτης έχει απογοητευτεί στο έπακρο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης: «Αν αυτή τη στιγμή ερχόταν εδώ ο Μητσοτάκης ή ο Χαρδαλιάς θα έπρεπε να έχουν μαζί πέντε διμοιρίες ΜΑΤ. Σας το λέω εγώ που είχα ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία. Έχω απογοητευτεί όσο δεν παίρνει» δήλωσε και πρόσθεσε ότι αδιαφορεί για τυχόν συνέπειες που θα έχουν οι δηλώσεις του.
«Ήμουν με συνεταιρισμό δασικό στην πρώτη γραμμή για να κάνουμε αντιπυρικές ζώνες και ορισμένα πληρώματα πυροσβεστικής είπαν ότι “εμείς έχουμε εντολές να κοιτάμε, να μην μπαίνουμε μέσα” και μας τράβαγαν σέλφι. Δεν είναι όλοι πυροσβέστες έτσι, γιατί υπήρχαν και πληρώματα, τα οποία έχυναν το αίμα τους για να σβήσουν τη φωτιά».
Επίσης τόνισε για τεράστια καταστροφή του δάσους στις κοινότητες  Παλαιοχώρι, Δαμιά, Καμούδι, Δριμώνα, Μαρούλι, Κούλουρους, Όσιο Δαυίδ και ζήτησε να παρέμβει ο Εισαγγελέας: «Καμένη γη παντού. Δεν υπάρχει πράσινο πουθενά. Έχει καεί ολοσχερώς από Ευβοϊκό έως Αιγαίο» δήλωσε στο Mega.
Ο κ. Κέρης έκανε λόγο για ανυπαρξία των εναέριων πυροσβεστικών μέσων και μίλησε για απόλυτη οικονομική καταστροφή: «Τεράστιο παράπονο από την πυροσβεστική και την πολιτεία. Δεν ήρθε κανένα εναέριο σκάφος. Είναι απαράδεκτα πράγματα. Τέσσερις πέντε μέρες ήταν η αρχή. Το δύσκολο είναι από εδώ και μετά. Η περιοχή ζούσε από τουρισμό και αγροτικά. 90% οικονομική καταστροφή. Όποιος νομίζει ότι είναι υπερβολή, ας έρθει εδώ να κάνει αυτοψία και να μας πει» δήλωσε μεταξύ άλλων.
loading...