Πόσο κοντά είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σχολεία; «Τρίβει τα χέρια του» μέχρι και ο Φάουτσι με την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

 Έρχεται σκληρό ροκ από Σεπτέμβριο.

Η νέα «βόμβα» για τα εμβόλια «έσκασε» χθες το βράδυ, τη στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες απολαμβάνουν τις πιο “νεκρές” ημέρες του χρόνου.

Καλεσμένος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο ΣΚΑΙ βρέθηκε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος μίλησε για τα τοπικά lockdown, τα τεστ αλλά και τα εμβόλια.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός των εμβολιασμών στα σχολεία, αποκαλύπτοντας μάλιστα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από στόμα “ειδικού” στην Ελλάδα πως έχει ξεκινήσει δειλά δειλά η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα και στα σχολεία.

Και δεν εννοούμε τους εκπαιδευτικούς, αλλά τα ίδια τα παιδιά!

Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Μαγιορκίνης δεν άφησε περιθώρια:

«Τα σχολεία θα ανοίξουν με self test. Δεν βλέπω κάποια κίνηση σε αυτή τη φάση για υποχρεωτικό εμβολιασμό, ΑΛΛΑ σταδιακά και καθώς τα δεδομένα συλλέγονται θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για το αν θα μπορούμε να προχωρήσουμε.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι στο πλαίσιο που εφαρμόζεται και για τα υπόλοιπα εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι μαθητές. Αυτή η συζήτηση βρίσκεται για την ώρα μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας η οποία θέλει περισσότερα δεδομένα προκειμένου να προβεί σε κάποια απόφαση.

Είναι σε παγκόσμιο επίπεδο οι συζητήσεις. Θα δούμε τις κινήσεις να γίνονται στο εξωτερικό και μετά εδώ. Όσο αναλύουμε τα δεδομένα θα υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα αυτό να γίνει υποχρεωτικό».

Δείτε την αναφορά του για τα σχολεία από το 7ο λεπτό:

loading...