Πολωνία: Διαδηλώσεις στη Βαρσοβία υπέρ της κυριαρχίας και κατά της Ε.Ε.

 Αντιστέκονται στη χούντα των Βρυξελλών και στην ιδεολογική τρομοκρατία της για την επιβολή των μουσουλμάνων λαθρεποίκων, της ιδεολογίας των ΛΟΑΤΚΙ, των εκτρώσεων…

Έφυγαν από τη δικτατορία της Μόσχας για να πέσουν σε αυτήν των Βρυξελλών; Ε, όχι. Μπράβο τους.

Οι ημερήσιοι σύλλογοι «Gazeta Polska» οργάνωσαν μια σειρά διαδηλώσεων το Σάββατο μπροστά από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πολωνίας στη Βαρσοβία για να υπερασπιστούν την πολωνική κυριαρχία και την υπεροχή του πολωνικού συντάγματος έναντι του δικαίου της ΕΕ.

Ο Tomasz Sakiewicz, αρχισυντάκτης της “Gazeta Polska”, τόνισε ότι η εξουσία του πολωνικού συντάγματος υπονομεύεται αυτή τη στιγμή επειδή επιβάλλονται νόμοι στην Πολωνία χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών της.

«Οι συνθήκες που έχουμε υπογράψει με την ΕΕ έχουν πάψει να εξετάζονται και κάποιος επιβάλλει συνθήκες για τις οποίες δεν είμαστε ενημερωμένοι. Όλα αυτά συμβαίνουν πάνω από τα κεφάλια ολόκληρου του έθνους και της κοινωνίας. Ο λαός μας απλώς δεν το επέτρεψε – πάλεψε για τη δημοκρατία », δήλωσε ο Sakiewicz, προσθέτοντας ότι πολλοί πρώην συνδικαλιστές ακτιβιστές της« Αλληλεγγύης »που φυλακίστηκαν για να πολεμήσουν για την ελευθερία της Πολωνίας κατά την εποχή του κομμουνισμού έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις.

«Δεν θέλουν μια Ευρώπη στην οποία οι ισχυροί επιβάλλουν τη θέλησή τους στους αδύναμους», είπε.

«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το Συνταγματικό Δικαστήριο», δήλωσε ο πρώην ακτιβιστής της Αλληλεγγύης Άνταμ Μποροβσκι.

 Οι διαδηλωτές που ήταν παρόντες μπροστά στο Συνταγματικό Δικαστήριο φώναζαν συνθήματα όπως “Αυτή είναι η Πολωνία, όχι οι Βρυξέλλες”. Επίσης, έφεραν πανό που είχαν την 8 ου άρθρου του πολωνικού συνταγματική γραμμένο πάνω τους. Το άρθρο αναφέρει ότι το σύνταγμα είναι ο υψηλότερος νόμος στην Πολωνία.

Ο Sakiewicz επεσήμανε ότι υπήρξαν πολιτικοί που χρησιμοποίησαν το σύνταγμα μόνο για τους σκοπούς τους και είναι έτοιμοι να το πετάξουν όταν άρχισε να τους εμποδίζει. Τόνισε ότι οι διαδηλωτές από τους συλλόγους «Gazeta Polska» σεβάστηκαν πάντα το σύνταγμα και ήταν συνεπείς σε αυτό.

«Σήμερα πρέπει απλώς να υπερασπιστούμε το σύνταγμα γιατί είναι η εκφρασμένη βούληση του έθνους και ο μόνος νόμος που αφορά όλους τους Πολωνούς», δήλωσε.

Εικόνα τίτλου της επίδειξης “Gazeta Polska”. (πηγή: TT/Tomasz Sakiewicz )

loading...