«Κόλαφος» ο Πρόεδρος Δασοφυλάκων κατά κυβέρνησης: «Άντε στο διάλο ηλίθιοι και ανίκανοι – Συντονίζουν άσχετοι»! Η Ελλάδα καίγεται και η κυβέρνηση… πάλι μιλάει για κλιματική αλλαγή

 Επίθεση στην κυβέρνηση και στα κυβερνητικά στελέχη έκανε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Δασοφυλάκων, Γιώργος Παπαδιάς, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για «ηλίθιους» και «ανίκανους». 

Η Ελλάδα καίγεται εδώ και τρεις εβδομάδες, τα Βίλια καίγονται επί τέσσερις ημέρες και η κυβέρνηση αρνείται να ζητήσει συγγνώμη και να δεχθεί ότι έχει κάνει λάθος, αντιθέτως όπως είπε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στα Βίλια πετούσαν όλα (;) τα διαθέσιμα εναέρια μέσα και πως ο λόγος που δεν σβήνει η φωτιά είναι η κλιματική αλλαγή!

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε πως σίγουρα δεν πετούσαν όλα τα διαθέσιμα μέσα, καθώς τα ρωσικά «θηρία» Il-76 δεν ήταν στο μέτωπο γιατί… ενοχλούσαν το συντονιστικό. 

Όλα αυτά, αλλά και τα καμένα δάση και σπίτια, τα παρακολουθεί ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασοφυλάκων, ο οποίος ξέσπασε μέσω Facebook. 

Γράφει συγκεκριμένα:

«Άντε στο διάλο ηλίθιοι και ανίκανοι Μετά από πόσα χρόνια θα μάθετε ότι τις φωτιές δε τις σβήνουν στην άσφαλτο και τα εναέρια μέσα.

Πότε επιτέλους θα μάθουν ότι τα δάση είναι πυκνά και δύσβατα. Πότε επιτέλους θα μάθουν ότι όλα τα δάση στο κόσμο έχουν καύσιμη ύλη και δεν είναι πάρκα και άλση.

Πότε επιτέλους θα μάθουν να κάνουν καλή διασπορά αυτοκινήτων για γρήγορη επέμβαση και σε θέσεις που να έχουν ορατότητα στα δάση και όχι να περιμένουν την αναγγελία της φωτιάς από τους πολίτες ή τους εθελοντές. 

Πότε επιτέλους θα μπουν σε ένα χωματόδρομο και να χτυπήσουν τη φωτιά πριν γίνει ανεξέλεγκτη.

Πότε επιτέλους θα σταματήσουν όλοι οι άσχετοι να συντονίζουν τη φωτιά επειδή έτυχε να έχουν ένα θεσμικό ρόλο  με ειδικότητα Δικηγόρου, Οικονομολόγου, Γιατρού, Επιχειρηματία κλπ. 

Πότε επιτέλους θα σταματήσουν να πιπιλίζουν τη λέξη αντιπυρικές ζώνες όταν η φωτιά κάνει βόλτες στην Εθνική Οδό όταν περνάει το 2009 τη φυσική αντιπυρική ζώνη τη Λίμνη Μαραθώνα.

Όταν η φωτιά για δέκα μέρες κάνει βόλτες  από τον Ευβοϊκό στο Αιγαίο. Μετά τι;  Μετά Τρίβουν τα χέρια τους για κακή οικονόμα οι κάθε λογής εργολάβοι και τα λαμόγια για να ξεσκίσουν τις σάρκες υλοτομίες, κλάδο πλέγματα αναδασώσεις κλπ».

loading...