Όλα για το καλό μας γίνονται! Κεραμέως για το “κόψιμο” σχολών: “Δεν εγκλωβίζονται τα παιδιά στα Πανεπιστήμια”


 Παρά τον μαζικό αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τα πανεπιστήμια – με τμήματα να καταγράφουν ακόμη και μηδέν εισακτέους – η υπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, υποστηρίζοντας ότι έται οι νέοι «δεν εγκλωβίζονται στα Πανεπιστήμια» και ότι είναι κερδισμένοι όλοι γονείς, μαθητές και ΑΕΙ.


Η Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για την ΕΒΕ έγινε για το καλό των μαθητών που αποκλείστηκαν από τα Πανεπιστήμια γιατί έτσι «τους δείχνουμε ότι δεν τους κοροϊδεύουμε».


Όπως υποστήριξε εάν ένας μαθητής έμπαινε σε σχολή ΑΕΙ με 0,6 δεν θα είχε πιθανότητες να φοιτήσει και να αποφοιτήσει, οπότε, συμπλήρωσε, με την ΕΒΕ «τους δίνουμε πραγματικά επιλογές, τους δίνουμε προοπτική και δεν τους κοροϊδεύουμε».


Η υπουργός Παιδείας δεν απάντησε στην ερώτηση ότι χιλιάδες μαθητές οδηγούνται στα ιδιωτικά κολέγια απαντώντας μόνο για την αναβάθμιση των δημόσιων ΙΕΚ.


Όσον αφορά στις αδικίες της ΕΒΕ αφού άριστοι μαθητές που μπορεί να έγραψαν κάτω από το όριο σε ειδικό μάθημα το οποίο δεν είχε διδαχθεί όπως το σχέδιο, υποστήριξε ότι διδάχθηκαν πέρσι και τα ειδικά μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :