ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! Ώρα να φεύγετε!

«Τα γεγονότα έχουν τη δική τους φωνή και είναι αμείλικτη» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «αδυνατώ να καταλάβω πως υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση». «Δεν το καταλαβαίνουν όλοι οι συμπολίτες μας. Πρέπει να συνοδεύεται απο πράξη. Πώς ασκούν τα καθήκοντά τους και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι; Ο Τόσκας, ο Σκουρλέτης, η Δούρου, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ; Αυτοί μπορεί να κληθούν να διαχειριστούν και άλλη πυρκαγιά. Ποιός έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς να διαχειριστούν μια ακόμα καταστροφή;». Αυτά είχε πει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αντιπολίτευσης για την φωτιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Για άλλη μια φορά παρακολουθούμε σε ζωντανή μετάδοση την καταστροφή των δασών από την τηλεόραση. Ενώ άλλοι βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και είναι σε απόγνωση. Οι πυροσβέστες προσπαθούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Οι ελλείψεις πολλές και οι ευθύνες μεγάλες.

Σήμερα που η Ελλάδα φλέγεται. Που τα πύρινα μέτωπα καίνε τη χώρα σε Εύβοια, Ηλεία, Αττική, Μεσσηνία, Μάνη, Αχαΐα και αλλού. Που ο πύρινος εφιάλτης όπου περνά αφήνει πίσω στάχτες, κάρβουνα και συντρίμμια, τι έχει να πει ο σημερινός πρωθυπουργός!

Απλά οι κυβερνόντες αρέσκονται να συγχαίρει ο ένας τον άλλον !

Για μια ακόμη φορά ακούμε τους κυβερνώντες να ρίχνουν τις ευθύνες στις υψηλές θερμοκρασίες, στον καύσωνα, στις ακραίες καιρικές συνθήκες. Η κυβέρνηση των αρίστων, του «επιτελικού» κράτους, έχουν σχέδιο, έχει καθορίσει τις προτεραιότητές της.

Περικοπές στη δασοπροστασία, λιγότερες προσλήψεις στην πυροσβεστική, την ίδια στιγμή βέβαια προσλαμβάνει πανεπιστημιακή αστυνομία, γιατί ως γνωστόν εκεί γίνονται οι μεγάλες καταστροφές, μονιμοποιεί κληρικούς, καθώς σύμφωνα με τα γραφόμενα κυβερνητικού βουλευτή θα πρέπει να το ρίξουμε στις προσευχές μήπως και σωθούμε.

Το σχέδιο τους είναι απλό, θα τα βγάλω πέρα με ότι μέσα έχω, θα διακηρύσσω ότι στόχος μου είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, θα κάνω προβολή στο παρελθόν. Αν καταστραφούν περιουσίες, σπίτια, δάση, καούν ζώα, αν οι άνθρωποι γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα, δεν έχει σημασία. Δεν λείπει η ικανότητα, απλά οι πολιτικές επιλογές των κυβερνώντων είναι ενάντια στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Είναι κοντόφθαλμος όποιος/α δεν καταλαβαίνει ότι η τεράστια οικολογική καταστροφή θα έχει συνέπειες ολέθριες για τη ζωή μας. Οι πρώτες βροχές θα οδηγήσουν σε πλημμύρες, πάλι όμως θα φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Θα ξαναζήσουμε πολυήμερους καύσωνες, αλήθεια τυχαία έχουμε αλλαγή στο κλίμα; Για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό τα πάντα έχουν επιχειρηματική αξία, το δάσος, τα ποτάμια, οι λίμνες, τα βουνά.

Ρε Ουστ από δω, πόσο νομίζετε ότι θα μας κοροϊδεύετε και εσείς και οι άλλοι!

Ποιος έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς να διαχειριστούν μια ακόμα καταστροφή; Έτσι δεν έλεγες κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ρε Ουστ από δω, πόσο νομίζετε ότι θα μας κοροϊδεύετε και εσείς και οι άλλοι!

Ώρα να φεύγετε!

Όλες οι αστικές κυβερνήσεις βάλανε το χεράκι σας στις περικοπές δαπανών, στην κατάργηση των δασοπυροσβεστών, στις ολέθριες συνέπειες που φέρνει η κλιματική αλλαγή. Γιατί όλες δεν έχουν ως στόχο και όραμα να εξυπηρετήσουν τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του, με σεβασμό στο περιβάλλον και την φύση, που αποτελούν πηγή ζωής.

Χρειάζεται ως λαός, ως κοινωνία να δούμε πλέον τα πράγματα αλλιώς με πρόταγμα άλλες αξίες, με άλλες προτεραιότητες . Διαφορετικά βαδίζουμε προς την βαρβαρότητα.

Ρωγμή στην ενημέρωση

loading...