Έχουμε μια απορία να μας εξηγήσει ο Μαργαρίτης Σχοινάς


 Μπορεί ο νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς να μας εξηγήσει γιατί καλεί άμεσα στην Ευρώπη (άρα στην Ελλάδα όπως εξυπακούεται) όσους φεύγουν απ' το Αφγανιστάν, ενώ υπάρχουν προσωρινά οι κοντινές εναλλακτικές του Πακιστάν, του Ιράν, του Ουζμπεκιστάν, του Τουρκμενιστάν και της Τουρκίας που είναι μάλιστα και ομόθρησκες χώρες ;...

(Ο Σχοινάς για όσους δεν το θυμούνται, υπήρξε το δεξί χέρι του Γιούνγκερ και ''συντονιστής'' τότε της ''Task Force'' της τρόικας και συνδέσμου τους με την ελληνική κυβέρνηση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-''θεσμών'' .

΄Ηταν στην κλειστή ομάδα συμβούλων του πρώην επιτρόπου Μπαρόζο, διαχειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα ως απεσταλμένος του Γιούνγκερ.

΄Εχει διατελέσει επί δύο χρόνια ευρωβουλευτής, διαδεχόμενος τον Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στη νευραλγική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, όπου εκεί γνωρίστηκε με τον Γιούνκερ και συν αυτώ και ''τυχαίως'' άρχισε η ανέλιξή του. 

Προορίζεται για επόμενος -διορισμένος- πρωθυπουργός, ως άλλος Παπαδήμος, σε τριμερή συγκυβέρνηση ξανά μετά το 2013...)Δεν υπάρχουν σχόλια :