ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΔΕΝ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΚΟ !!! ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ !!!

Η εμπλοκή στο έργο μαμούθ των 142,5 εκατ. του Υπ. Μετανάστευσης

Κίνδυνος να οδηγηθεί σε εγκλωβισμό και αδιέξοδα από ενστάσεις και προσφυγές φέρεται να τίθεται ο διαγωνισμός του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου για τις δομές σε Χίο, Λέσβο και Έβρο συνολικού προϋπολογισμού 142,5 εκατ. ευρώ!

Η αναθέτουσα αρχή του έργου, που δημοπρατείται με το καθεστώς του ανταγωνιστικού διαλόγου, προχώρησε στην προεπιλογή 3 τεχνικών εταιριών και ειδικότερα των Τέρνα, Ιντρακάτ, Μυτιληναίος, αφήνοντας έξω τον Άκτωρα αλλά και τις κατασκευαστικές εταιρίες Μηχανική και Εκτέρ που ήδη έχουν υποβάλει προσφυγές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε έργο του Υπ. Προστασίας του πολίτη που είχε προηγηθεί και το οποίο βγήκε το περασμένο φθινόπωρο είχαν προσκληθεί και οι 4 μεγάλες εισηγμένες εταιρίες Τέρνα, Ιντρακάτ, Μυτιληναίος και Άκτωρ.

Το έργο προϋπολογισμού 63 εκατ. ευρώ αφορούσε τη συντήρηση και επέκταση του φράχτη του Έβρου, έργο μεταλλικό στο οποίο ωστόσο παρά την πρόσκληση δεν συμμετείχε ο Άκτωρ που λόγω των διοικητικών προβλημάτων της εποχής εκείνης δεν μπορούσε να βγάλει εγγυητική!

Έτσι ο φράχτης του έργου εκτελέστηκε από τις 3 άλλες τεχνικές εταιρίες, οι οποίες είναι οι 3 ίδιες που στην παρούσα φάση προεπιλέχθηκαν από το Υπ. Μετανάστευσης για το τεράστιο έργο των δομών σε Χίο, Λέσβο, Έβρο!

Ωστόσο ο Άκτωρ που έχει πλέον ξεπεράσει τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα έχοντας αποκτήσει νέους μετόχους και νέα ισχυρή διοίκηση, φέρεται να αντιδρά εντόνως στην προεπιλογή αυτή που την χαρακτηρίζει αυθαίρετη και επιλεκτική και πως αποτελεί επί της ουσίας «εργολαβική – πολιτική» συνέχεια του φράχτη του έργου, όπου ναι μεν δεν συμμετείχε παρότι είχε προσκληθεί ωστόσο σήμερα έχοντας αφήσει στο παρελθόν τα διοικητικά – οικονομικά προβλήματα δικαιούται να συμμετάσχει στο έργο – μαμούθ των δομών ύψους 142,5 εκατ. ευρώ!

Υπό το πρίσμα αυτό, τον κίνδυνο προσφυγών και ενστάσεων που απειλεί το έργο με εγκλωβισμό και σημαντικές καθυστερήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου αναζητεί τρόπους να δώσει λύσεις άλλης μορφής στους αποκλεισμένους και πρωτίστως στον Ελλάκτωρα και δευτερευόντως σε Μηχανική και Εκτέρ.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι από το υπουργείο του οποίου ηγείται ο κ. Μηταράκης έχει ξεκινήσει …νταραβέρι, του τύπου να δοθεί στις 3 αποκλεισμένες τεχνικές εταιρίες ένα άλλο έργο ώστε να μην είναι … παραπονεμένες και να αποσύρουν προσφυγές και ενστάσεις.

Ωστόσο οι συμβιβαστικές κινήσεις Μηταράκη, που κατά πληροφορίες λαμβάνουν χώρα, δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα ούτε στη διοίκηση του Ελλάκτωρα, ούτε στον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου που θέλουν να συνεχίσουν τον …ανένδοτο, ούτε φυσικά στον χαμηλών τόνων Σύψα της Εκτέρ που θεωρεί ότι ο διαγωνισμός μόνο στα λόγια και στα χαρτιά είναι «ανταγωνιστικού διαλόγου» αλλά δουλειά μοιρασμένη μεταξύ των τριών όπως ακριβώς συνέβη και στο έργο του Φράχτη του Έβρου!

Υπό την οπτική γωνία αυτή ο διαγωνισμός του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου οδηγείται σε εγκλωβισμό την ώρα μάλιστα που έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες της Κομισιόν μετά από επώνυμες καταγγελίες ετοιμάζουν ελέγχους για τα έργα που έχουν ήδη δοθεί από τον Μηταράκη όσον αφορά τη φερεγγυότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και των αναθέσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Το βέβαιον είναι πως Μηταράκης και Υπ. Μετανάστευσης όσον αγορά έργα και αναθέσεις, έχουν μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Κομισιόν και των ευρωπαϊκών εκρηκτικών μηχανισμών!

ΠΗΓΗ
axianews.gr

loading...