Γιώργος Τράγκας: Πρέπει να ανατραπεί ο Μητσοτακισμός που τρώει παντεσπάνι ενώ μοιράζει παγάκια στους Ολυμπιονίκες

Ο ένας, ο Ολυμπιονίκης κωπηλάτης, εξομολογήθηκε ότι έτρωγε παγάκια για να ξεγελάσει την πείνα του. Ο άλλος, ο αρσιβαρίστας κατέρρευσε σε λυγμούς καταγγέλλοντας την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας.

Ένα τεράστιο παγκόσμιο ταλέντο, ο Αντετοκούνμπο έφυγε από τα Σεπόλια και διέσχισε τον Ατλαντικό για να βρει την καταξίωση και τη χρυσό πεπρωμένο του ανάμεσα στα “ελάφια”. Εδώ στην Ελλάδα δεν φυτρώνει γρασίδι. Το καίει η πυρωμένη ανάσα της οικονομικής κατοχής και η βουλιμία της αθηνοκεντρικής ελίτ. Τα περισσότερα παιδιά είναι ενός κατώτερου Θεού. 

Οι αθλητές μασάνε παγάκια και υποφέρουν για να φέρουν σε μία άκαρδη, αγνώμονα και άψυχη πολιτεία, χρυσά μετάλλια. Το σύστημα υγείας δεν αντέχει οποιαδήποτε πίεση και γι αυτό πρέπει ο πληθυσμός να φυλακίζεται με lockdown, έστω και αν η οικονομία ισοπεδώνεται και οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο. Τα παιδιά (το λέει και ο Πρωθυπουργός) δεν πρέπει να πηγαίνουν όλα στο Πανεπιστήμιο!

Μόνο τα παιδιά των αριστοκρατών, της καλής κοινωνίας και εκείνων των οικογενειών που έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Ρολάν Γκαρός ή το Ρόλεξ. Πρέπει να κρατάμε αποστάσεις και να βάζουμε μάσκα, αλλά αυτό δεν ισχύει για τη σαρδελοποίηση των πολιτών στα ΜΜΜ ή για τον Πρωθυπουργό στο μπαλκόνι της Ικαρίας.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι σύμφωνα με το γιο του Εφιάλτη της Αποστασίας. Αφού δεν έχουμε παντεσπάνι να δώσουμε στο λαό, ας μασουλάει… παγάκια για να κορέσει την πείνα του. Ή ας ψάξει να βρει την τύχη του στο Μιλγουόκι ή σε κάποια πολιτεία της Αμερικής, που έχει τη δυνατότητα να στηρίζει και να παράγει άσους για το ΝΒΑ.

Ο Λουδοβίκος των Αθηνών, η Μαρία Αντουανέτα, το περιβάλλον των Βερσαλλιών του Μαξίμου έχουν πάντα κάποιον “Αυγενάκη” να δικαιολογεί την πείνα και τις στερήσεις των Ολυμπιονικών μας και όχι μόνο των αθλητών, αλλά και του λαού, που συνήθως “τρέφεται” με τα καπνογόνα και τα καρκινογόνα χημικά κάποιου Χρυσοχοΐδη.

Οι ίδιοι, οι σύγχρονοι Λουδοβίκοι, χρησιμοποιούν το Ρολάν Γκαρός ή επισκέπτονται τον Τσιτσιπά, ή τη Σάκκαρη στα αποδυτήρια, όταν θέλουν να δείξουν ότι ανήκουν στο Τζετ-Σετ ή ότι συγκαταλέγονται στους Forbes της παγκόσμιας πολιτικής ελίτ. Τώρα πια έχουν κατακτήσει την κορυφή της εξουσίας και δεν τους ενδιαφέρει η ιστορία της Καλτσεστρούτσι ή του Παντσαβόλτα ή η Αποστασία που έφερε την 21η Απριλίου. Τώρα απολαμβάνουν, με όλη τη σημασία της λέξεως, τα οφέλη της εξουσίας.

Ελλάδα 2021, ημέρες Μητσοτακισμού. Από την εποχή που μπήκαμε στο μνημόνιο έως και σήμερα, οι Έλληνες πότε από δεξιά πολιτικά χείλη και πότε από δήθεν προοδευτικά αριστερά, ακούνε για “σωτηρία” από την πτώχευση, για οριστική “απόδραση” από την οικονομική δουλεία και το χρέος, για “ανάπτυξη” και για “ασφάλεια”.

Από την αποφράδα ημέρα που ο Γιωργάκης βγήκε με φόντο το Καστελόριζο και μας είπε ότι γλιτώνουμε την χρεοκοπία και τις συντάξεις, από το πρώτο δελτίο του ΣΚΑΪ που ο Μπάμπης Παπαδημητρίου (βουλευτής σήμερα της ΝΔ), κραύγαζε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος “σωτηρίας” και χαρακτήριζε εξτρεμιστές και ψεκασμένους τους αντιμνημονιακούς, μέχρι σήμερα, όποτε οι δυστυχείς, οι πεινασμένοι, αυτοί που τρώνε παγάκια για να ξεγελάσουν το άδειο στομάχι, διαμαρτυρήθηκαν ή βγήκαν στους δρόμους, οι καλοί συνάδελφοί μου των πανελλαδικών καναλιών και οι Κουίσλινγκς των Αθηνών τους χαρακτήρισαν “εξτρεμιστές”, “ψεκασμένους” και γραφικούς.

Είτε κρατούσαν πανό στα χέρια, είτε φορούσαν χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο στο στήθος!! Είτε φώναζαν συνθήματα κατά της πείνας, είτε κατά της ταπείνωσης των Πρεσπών. Σύννεφα χημικών και καπνογόνων σκέπαζαν τις διαμαρτυρίες τους, με πάντα αυστηρά μέτρα πειθαρχίας είτε για τις Πρέσπες, είτε για το Αιγαίο. Έφτασαν στο σημείο οι “προοεδευτικόι” σύμμαχοι της Νέας Δημοκρατίας να χαρακτηρίσουν “ραμολιμέντο” τον μίκη Θεοδωρακη, επειδή τι έβγαλε; Έναν λόγο στη συγκέντρωση του Συντάγματος για το Μακεδονικό.

Έντεκα χρόνια οικονομική κατοχή, φέρνει αναπόφευκτα εθνικές υποχωρήσεις για να μπορεί και το κατεστημένο (η περίφημη ελίτ) να διατηρεί τα κεκτημένα της. Να παίρνει ένα μερίδιο από τις δουλειές που γίνονται στην Ελλάδα από τα σκουπίδια, τις ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά και το Ελληνικό.

Μάλιστα τώρα που η εκτελεστική εξουσία απέκτησε ένα όπλο δραστικότερο των χημικών: Τον COVID-19. Ένα όπλο – δικαιολογία για την απώλεια ατομικών δικαιωμάτων, για εκπτώσεις στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Ελλάδα 2021, έντεκα χρόνια ο ελληνικός πληθυσμός αντί να μειώνει το χρέος – δανεικά, υπερχρεώνεται και έχει φτάσει να χρωστάει 380,08 δισ. στο τέλος του Μαρτίου ’21. Λογικά θα έπρεπε όλα τα κόμματα να καλούν τον κόσμο στους δρόμους. Ωστόσο, κανένας πολιτικός φορέας δεν αναρωτιέται και δεν κραυγάζει γιατί το χρέος ανεβαίνει, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται και 700.000 οικογένειες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, δεν μπορούν να συντηρηθούν! Ανήκουν, λέει, στο ευρωπαϊκό συνταγματικό τόξο. Επειδή ανήκουν, δεν βλέπουν ότι η χώρα χάνεται;

Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι να τρώει ένα μέρος του πληθυσμού παγάκια και αποφάγια, να σιτίζεται πλημμελώς να στερείται της ελευθερίας της έκφρασης, να βρίσκεται η χώρα στην 70η θέση από πλευράς ελευθεριών του Τύπου και οι Βερσαλλίες του Μητσοτακισμού να τρώνε παντεσπάνι με χρυσά κουτάλια; Είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο και ισότιμη συμμετοχή στην Ευρώπη να αρμενίζουν οι Τούρκοι στο μισό Αιγαίο και να αλείφουν ως βούτυρο στο ψωμί τους την Αμμόχωστο και τα κυπριακά εδάφη; Εμείς ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουμε δικαίωμα να σηκώσουμε το χέρι και να προβάλλουμε ΒΕΤΟ;

Οι δικοί μας αθλητές πρέπει να μασάνε παγάκια ή να καταρρέουν από τις στερήσεις για να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προκειμένου να γεμίζουν τα γερμανικά ταμεία;

Ο Τσίπρας ισοπέδωσε την αστική τάξη και μας πλήγωσε όλους με την αντεθνική συμφωνία των Πρεσπών. Ο Μητσοτακισμός κατέκαψε την εθνική οικονομία και πυρπολεί συστηματικά τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία του Έθνους. Είναι η χειρότερη έκφανση της κατάμαυρης ακροδεξιάς. Δεν έχει ουδεμία σχέση με την Καραμανλική Νέα Δημοκρατία και τις αρχές του ιδρυτή της. Δεν είναι απλά ένα ξένο σώμα. Είναι ένα αποκρουστικό πολιτικό μόρφωμα που γεννάει αυξανόμενη οργή καθημερινά σε όλη τη χώρα. Η πολιτική του γεννάει ένδεια, ανεργία, αγωνία και απόγνωση. 

Είναι καιρός να αντισταθεί σύσσωμος ο Ελληνικός λαός. Να αγωνιστεί εναντίον του Μητσοτακισμού. Από την εποχή της Ιουλιανής Αποστασίας έως και σήμερα, η οικογένεια Μητσοτάκη, πατέρας και γιος έφεραν στην Ελλάδα ανισότητα και εθνικές ταπεινώσεις.

Ο πατέρας αποσταθεροποίησε τη Δημοκρατία και έφερε τη δικτατορία, ο γιος φέρνει ανείπωτη φτώχεια και υποχωρήσεις στο Αιγαίο.

Είναι καιρός όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, οι βαθύτατα Ελεύθεροι Άνθρωποι και πατριώτες να αναλογιστούμε αυτά που έρχονται και να αντιδράσουμε.

loading...