Ο εισαγγελέας που είναι; Πέταξαν σε κοντέινερ αμύθητης αξίας αντικείμενα των πρώην βασιλικών ανακτόρων για να τα γλιτώσουν από την φωτιά και… τώρα μας λένε ότι κάηκαν! Που είναι το πρακτικό καταγραφής; Η σιωπή της Μενδώνη και τα ερωτηματικά που “καίνε”!

Του Άρη Σπίνου*

Μέσα στην καταστροφική λαίλαπα που έχει βυθιστεί η χώρα μας κάποιοι φροντίζουν να κάνουν πράγματα “κάτω από τις φωτιές” για να μην τους πάρουμε χαμπάρι. Ερωτήματα προκαλεί η είδηση που κάνει λόγο για καταστροφή κειμηλίων στα πρώην Βασιλικά Ανάκτορα του Τατοΐου τα οποία υπέστησαν ζημιές όταν το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή παραλίγο να τα κάνει στάχτη.

Τα δύο κοντέινερ που βρίσκονταν μπροστά από το ανάκτορο στα οποία φυλάσσονταν κειμήλια, καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη φωτιά (!) γεγονός το οποίο το υπουργείο πολιτισμού αποκρύπτει.

Πληροφορίες του edolio5 αναφέρουν ότι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού προσπαθούσαν να βρουν μέσα στα αποκαΐδια αντικείμενα τα οποία μπορεί να είχαν διασωθεί, όπως μεταξύ άλλων ένα μπαούλο, κομμάτια από έπιπλα και ο σκελετός μιας ραπτομηχανής. Ωστόσο, όπως αναφέρει, μέχρι σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού αποκρύπτει την καταστροφή των αντικειμένων που χάθηκαν για πάντα.

Ευλόγως προκύπτουν ερωτήματα για την καταγραφή των αντικειμένων αυτών με πρακτικό έκθεσης ενός ενός αντικειμένου που τοποθετήθηκε στα κοντέινερ. Υπάρχει αυτό το πρακτικό; Η Υπουργός διαβεβαίωνε ότι αντικείμενα ανυπολογίστου αξίας είχαν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος. Καταγράφηκαν αυτά τα αντικείμενα; Που φυλάσσονται; Γιατί το υπουργείο πολιτισμού δεν λέει την αλήθεια;

edolio5.blogspot.com

loading...