Στέφανε, είσαι «βλαξ»
Ποικίλες αποδοκιμασίες προκάλεσε με τη δήλωσή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Με ένα εντελώς ξεδιάντροπο τρόπο ο τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε σε συνέντευξη του τα ψέματα που έλεγε όταν επελέγει - από ποιους άραγε;- να στηρίξει την καμπάνια της κυβέρνησης για τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό.

Δεν έκανε κάποια εμπορική διαφήμιση για να λανσάρει κάποιο προϊόν στην αγορά και να βγάλει και άλλα ευρώ, αλλά πήρε μέρος σε μια καμπάνια ανθρωπιστικού σκοπού. Και θα περίμενε ο καθένας που τον έβλεπε και άκουγε - και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά με θαυμασμό-ένα νέο παιδί, ότι θα έχει ευαισθησίες και παίρνει μέρος σε μια τέτοια προσπάθεια. Αυτά που λέει τα εννοεί!

Ήρθε όμως ο ίδιος ο Στέφανος με τη δήλωση του, να αποκαλύψει πόσο ρηχός και παρτάκιας είναι σαν άνθρωπος.

Ασφαλώς έχει δικαίωμα να έχει όποια άποψη θέλει για το εμβόλιο και τα μέτρα που παίρνονται. Δεν είναι πρόστυχο όμως να χρησιμοποιείς το ίνδαλμά σου για να επηρεάσεις και να πρωτέψεις ένα κομμάτι συνάνθρωπων σου σε κάτι που δεν το πιστεύεις;

Με τι αντάλλαγμα άραγε το κάνεις;

Μπορεί αυτή η στάση και συμπεριφορά του να αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά μας;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

Ως Ρωγμή στην ενημέρωση θα δημοσιεύσουμε μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά και στάση δυο άλλων αθλητών, των αδελφών Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, που πραγματικά με την στάση τους διδάσκουν μέχρι σήμερα ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
Αναδημοσιεύουμε από την efsyn.gr το Στέφανε, είσαι «βλαξ» που είναι ενδεικτικό για τα όσα επικριτικά εισπράττει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στέφανε, είσαι «βλαξ»

Του Μάριου Διονέλλη

· «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο και δεν πρόκειται να το κάνω μέχρι να γίνει υποχρεωτικό». Στέφανε, με τα λόγια σου και με τη στάση σου γενικότερα έχεις βαλθεί να γκρεμίσεις εκτός γηπέδων όλα όσα (σπουδαία) έχεις χτίσει μέσα στα κορτ.Είσαι στο μέσον μιας νέας ραγδαίας έξαρσης της πανδημίας σε όλο τον κόσμο. Αποτελείς πρότυπο για χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως νέους και παιδιά που πολύ θα ήθελαν να σου μοιάσουν και ίσως ήδη να ρίχνουν τα πρώτα τους σερβίς πίνοντας νερό στο όνομά σου. Στην Ελλάδα αλλά και στη χώρα όπου ζεις, την Αυστραλία, δίνεται αγώνας για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων ώστε να ανασχεθεί η πανδημία. Και εσύ λες αυτά.

Ζεις στον κόσμο σου και το απολαμβάνεις. Δείχνεις για άλλη μια φορά πως δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το πώς να διαχειριστείς τη δημοσιότητα και την προβολή που κατέκτησες. Οπως τότε που ενώ όλοι μας ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας και δούλευαν μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ εσύ έγραφες ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους ένα Harrods. Οπως τότε που ενώ όλοι ήμασταν σε καραντίνα εσύ φωτογραφιζόσουν σε παρτάρα στο Ντουμπάι χωρίς κανένα μέσο προστασίας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι νιώθεις πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εσένα, δικαίωμά σου είναι. Το πρόβλημα είναι ότι το δείχνεις με τόσο προκλητικό τρόπο.

Αθλητικά και αγωνιστικά είσαι ένας πανέξυπνος παίκτης που σε τόσο μικρή ηλικία έχει καταφέρει θαυμάσια πράγματα. Κοινωνικά, όμως, θέλεις πολλή προπόνηση και παραμένεις ακόμα… «βλαξ».

https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2021/08/blog-post_77.html


Δεν υπάρχουν σχόλια :