Συμβουλές προς τους υγειονομικούς για αναστολή και προμήθειες.


Του Παναγιώτη Αποστόλου – 

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου*

Ο Παύλος Αλτίνης είναι ένας μάχιμος δικηγόρος Φλώρινας!

Τα παρακάτω που θα διαβάσετε και τα οποία μας έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση αναρτήθηκαν στον προσωπικό του λογαριασμό στο face book:

Το πρώτο σχόλιο αναρτήθηκε στις 28 Αυγούστου 2021και είχε ως θέμα:

«ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ:

Οι διοικητές των νοσοκομείων που θα θέσουν σε αναστολή υγειονομικούς, έχουν σκεφτεί τι θα μπορούσε να γίνει, εάν κάποιος υγειονομικός που θα τεθεί σε αναστολή, έθετε θέμα προμηθειών και έδινε πληροφορίες;;;;;;;;

Αν υπάρχει τέτοιο θέμα, διότι, ως γνωστόν, οι προμήθειες γίνονται πάντα νόμιμα, άρα κανείς δεν κινδυνεύει…»!

Και αν πολλοί διερωτήθηκαν, τι ακριβώς εννοούσε ο δυναμικός δικηγόρος, ήλθε η απάντηση δυο μέρες μετά, δηλαδή στις 30 Αυγούστου 2021 με νέα ανάρτηση:

«ΠΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ:

Μπορούν να σας θέσουν σε αναστολή μόνον ΕΓΓΡΑΦΩΣ, όχι προφορικά!! Το έγγραφο πρέπει να σας το επιδώσουν (ο διοικητής, οι προϊστάμενοι, δηλαδή “η διοίκηση”) και να μπορούν να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι σας το επέδωσαν. Για να το αποδείξουν πρέπει να έχουν την ΥΠΟΓΡΑΦΗ σας. Να ΜΗΝ υπογράψετε κανένα έγγραφο εάν προηγουμένως δεν το δει δικηγόρος της εμπιστοσύνης σας, διότι μπορεί να υπάρχει παγίδα. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να υπογράψετε πριν δει ο δικηγόρος σας τι υπογράφετε.

Μέχρι να σας επιδοθεί νόμιμα το έγγραφο με το οποίο τίθεσθε σε αναστολή, να πηγαίνετε κανονικά στην εργασία σας. Αν δεν σας αφήσουν να μπείτε στον χώρο εργασίας σας, να καλέσετε την αστυνομία, για να βεβαιώσει ότι εσείς θέλετε να μπείτε στον χώρο εργασίας σας, αλλά αυτοί (η διοίκηση) δεν σας αφήνουν. Άρα, θα φταίνε αυτοί και όχι εσείς που δεν δουλέψατε.

Αν μπείτε στον χώρο εργασίας σας, να ζητήσετε να υπογράψετε στο βιβλίο που πρέπει να υπογράφεται όταν ο υπάλληλος προσέρχεται και όταν φεύγει από την εργασία του. Αν δεν υπάρχει τέτοιο βιβλίο, να κάνετε έγγραφη καταγγελία με αριθμό πρωτοκόλλου και να ζητήσετε επίσημο αντίγραφο.

Αν δεν σας περιλαμβάνουν σε πρόγραμμα εργασίας, αν και είστε εκεί για να εργαστείτε, αυτοί φταίνε, διότι εσείς είστε εκεί για να εργαστείτε, αλλά αυτοί (η διοίκηση) δεν σας δίνει δουλειά να κάνετε.

Αναρωτηθείτε φωναχτά: “τι γίνεται με τις προμήθειες του νοσοκομείου;”!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...