Έκτακτη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Η Τουρκία θα πλήξει την Ελλάδα με χιλιάδες Αφγανούς πρόσφυγες – Δραματική προειδοποίηση Ρώσων!

Οι επιπτώσεις από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν θα φανούν πολύ σύντομα στα νησιά μας και στον Έβρο.

Οι Ρώσοι μιλούν για “θανάσιμο κίνδυνο” που διατρέχουν χώρες και τοπικές κοινωνίες από το τεράστιο κύμα προσφύγων που αναμένεται να απελευθερωθεί.

Τα προεόρτια έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στον Έβρο όπως έχει ήδη ενημερώσει το WarNews247.

Προειδοποιεί η Ρωσία

Ρώσοι αναλυτές και Αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό την ρωσική κυβέρνηση όπως και τις γειτονικές της Ασίας για τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν από τις προσφυγικές ροές.

Οι Ρώσοι μιλούν ξεκάθαρα για “Στρατό Αφγανών” μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλοί εξτρεμιστές, τζιχαντιστές, τρομοκράτες ακόμη και πράκτορες ξένων χωρών.

Πηγές από την Μόσχα κάνουν λόγο για κύμα έως και 5-6 εκατ προσφύγων από το Αφγανιστάν.

Μάλιστα σε εισήγηση τους προς τις κυβερνήσεις των Ουζμπεκιστάν-Τατζικιστάν και Κιργιστάν, ζήτησαν να μην δεχτούν την συμφωνία που πρότειναν οι ΗΠΑ περί “δημιουργίας camp” υποδοχής δεκάδων χιλιάδων προσφύγων.

Όπως ανέφεραν, ένα τέτοιο camp προσφύγων, θα είχε μόνιμο χαρακτήρα εγκατάστασης με συνέπεια με ολέθριες συνέπειες για τις χώρες αυτές. Οι Αφγανοί είναι εξαιρετικά απίθανο να ενσωματωθούν στις χώρες υποδοχής.

Επίσης αναφέρουν πως είναι απίθανο η Τουρκία να δεχτεί όλους αυτούς τους Αφγανούς καθώς πρόκειται για ένα κύμα που ξεπερνά και αυτό της Συρίας.

Συνεπώς η Τουρκία θα ανοίξει τις πύλες ανεξαρτήτων ανταλλαγμάτων που θα πάρει από την ΕΕ με τον πρώτο στόχο να αποτελεί η Ελλάδα.
Συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) αύριο το πρωί στις 11:00, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 18/08, στις 11 π.μ., υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ)».

Παράλληλα, αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει εκτάκτως και το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, το οποίο θα συζητήσει τις επιπτώσεις των έκτακτων συνθηκών στο Αφγανιστάν στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, κατόπιν επιστολής του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, εκ μέρους των πέντε μεσογειακών χωρών.

Το παρόν θα δώσει και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, καθώς η Βασιλίσσης Σοφίας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις από τα πρώτα λεπτά της πολιτικής μετάβασης στο Αφγανιστάν, οργανώνοντας και την επιστροφή Αφγανών συνεργατών του ελληνικού στρατού.

Με διάχυτο ήδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τον προβληματισμό για ενδεχόμενες νέες μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, η Αθήνα προσέρχεται, κατά πληροφορίες, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη αποβλέποντας στο να αποτραπούν τυχόν μαζικές μεταναστευτικές ροές και ζητήματα ασφάλειας προς την Ελλάδα, αλλά και να αποφευχθεί η οποιασδήποτε μορφής εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών κυμάτων από πλευράς της Τουρκίας.
Ανησυχία στην Ροδόπη

Να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευση του για πρόσληψη 100 Συνοριοφυλάκων στη Ροδόπη, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή από την παράνομη διέλευση μεταναστών που τελευταία παρατηρείται από τον ορεινό όγκο της Ροδόπης, ζητά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Βουλευτής Ροδόπης, ο οποίος πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες εξόρμηση στα χωριά της Οργάνης, της Μυρτίσκης και της Άνω Βυρσίνης, μιλώντας στο OPEN μετέφερε την ανησυχία των Πομάκων για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην ορεινή Ροδόπη.

«Προχθές επισκέφτηκα τα πομακικά χωριά και εισέπραξα την ανησυχία των ντόπιων μουσουλμάνων από κάποιους μετανάστες που προέρχονται από το Αφγανιστάν και άρχισαν να εμφανίζονται στα βόρεια σύνορα της χώρας μας και να διέρχονται μέσα μέσω Βουλγαρίας.

Θα ήθελα να κάνω εκ νέου έκκληση στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να υλοποιήσει τη δέσμευση που είχε κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης για την πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων στη Ροδόπη που είναι η δεύτερη γραμμή της άμυνας. Αυτό θα ενισχύσει και το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων του ορεινού όγκου», τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

loading...