ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ, Ή… ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΣΧΕΤΩΝ ; ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ…

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ*

Από τις πρωτοφανείς πυρκαγιές που έπληξαν φέτος την Ελλάδα, δεν θα υπάρξουν μόνο περιβαλλοντικές, οικιστικές και οικονομικές επιπτώσεις αλλά και κοινωνικές και ψυχολογικές…
Συνάμα όμως άμεσα, θα έχουμε σημαντικές επιπτώσεις και στο πολιτικό πεδίο.

Μόλις σιγάσουν κάπως τα πράγματα από πλευράς καταστροφών και λοιπών αδιεξόδων που έχουν δημιουργηθεί, θα έρθει η σειρά της έκφρασης οργής των πολιτών η όποια θα είναι καταλυτική για το Κυβερνών κόμμα. Ανεξάρτητα από την εκμετάλλευση και την προπαγάνδα δε, που θα κάνει η αντιπολίτευση, ο ίδιος ο λαός θα συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι οι πολιτικοί δεν ανταγωνίζονται τελικά στο να γίνουν καλύτεροι από τους προηγούμενους τους οποίους με θεατρικές υποσχέσεις διαδέχονται αλλά ότι μάλλον είναι ίδιοι, ίσως και χειρότεροι.
Αν εστιάσουμε και πάλι στο θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών, θα δούμε π.χ. ότι μετά την καταστροφή στο Μάτι η διάδοχη κυβέρνηση κατάφερε να κάνει… Μάτι την μισή Ελλάδα!
Οι ίδιες παραλείψεις, οι ίδιες αδυναμίες, τα ίδια λάθη, αβλεψίες και ανικανότητα. Και όλα αυτά από ανθρώπους που υποτίθεται ότι υπηρετούν το δέον γενέσθαι, ότι σέβονται την αποστολή τους για την οποία μάλιστα ακριβοπληρώνονται και η οποία πρέπει να εμπεριέχει πλήρη γνώση και έργο Μέγα. Που όμως τίποτα από αυτά δεν φάνηκε, δεν υπήρξε και μάλλον δεν θα υπάρξει…
Όταν μία χώρα, μετά από έναν τυχάρπαστο και φιλόδοξο νεαρό ανώριμο κυβερνήτη, πηγαίνει σε έναν αγαθό καλοπροαίρετο δοτό συμβατικό οικογενειοκράτη, το αποτέλεσμα είναι αυτό που ολοφάνερα είδαμε ήδη! Και η ένταση που θα ακολουθήσει σε λίγο, θα φέρει μία αναστάτωση η οποία θα είναι η συνέχεια της αναστάτωσης της πρωτόγνωρης καταστροφικής πυρκαγιάς και θα φτάσει ως και σε πρόωρες εκλογές!
Φλεγόμενα πλήθη πλέον, με ακραίες “φλεγόμενες” αντιδράσεις…
Αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα από αυτή την πατέντα που λέγεται στημένο ανίκανο και απατηλό άρα και εντελώς αναποτελεσματικό τελικά όπως είδαμε κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας μας.

Κώστας Χατζιδάκης, συγγραφέας αρθρογράφος

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ*
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ*
Πρόεδρος ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΞΙΩΝ*
Βουκουρεστίου 42 Αθήνα
Αρτεμισίου 56β Χαλάνδρι
Τηλ.2103623110 6944790515 6977798775
[email protected]_[email protected]
___________________________________

loading...