Έχετε υπ οψην σας ,πως η ηγεσία ενός κράτους ερμηνεύει τη «σιωπή της αγέλης», σαν έγκριση της πολιτικής της δράσης ε …

 Στις πολιτικές συζητήσεις της παγκόσμιας ελίτ, ο λαός παρομοιάζεται συχνά με μία αγέλη προβάτων, η οποία διακρίνεται από την έντονη τάση της προς τις παράλογες συναισθηματικές αντιδράσεις – από έναν ανορθόδοξο παρορμητισμό, ο οποίος οφείλει να ελέγχεται. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για την ηγεσία ενός κράτους να ερμηνεύει τη «σιωπή της αγέλης», σαν μία έγκριση της πολιτικής της δράσης – όπως στο παράδειγμα του Νίξον, ο οποίος ισχυρίσθηκε πως η σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αμερικανών σήμαινε ότι, συμφωνούσαν με τον πόλεμο του Βιετνάμ. 

Ανάλογα βέβαια ερμηνεύεται και η σημερινή σιωπή των Ελλήνων, πόσο μάλλον οι επιλογές τους στις δημοσκοπήσεις – όπου πάνω από το 60% τάσσονται υπέρ των κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα. Ως η συμφωνία τους δηλαδή με την πολιτική των μνημονίων, της εξαθλίωσης και της υποδούλωσης της χώρας τους, σημειώνοντας πως υπέρ των μνημονίων δεν είναι μόνο η κυβέρνηση – αλλά, επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση και αρκετά άλλα κόμματα. 

Αυτό και μόνο το γεγονός τεκμηριώνει πως τα πειράματα που διενεργούν οι διεθνείς ελίτ, οι τεχνικές καλύτερα που εφευρίσκουν, είναι αποτελεσματικές – με εξαιρέσεις φυσικά, όπως στην περίπτωση της Γαλλίας, όπου οι Γάλλοι αμύνονταν λέγοντας πως δεν είναι Έλληνες, κάτι που φυσικά είναι μεγάλη ντροπή για όλους μας. Η άμυνα τους βέβαια, όπως πολλών άλλων λαών, τερματίσθηκε με την πανδημία – με τα κλειδώματα, με τις απαγορεύσεις, με τις καραντίνες κοκ

loading...