Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί! Αριθμός ΣΟΚ από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ – «ΤΡΙΓΜΟΙ» στο Ε.Σ.Υ. αν τους διώξουν

 Ο κίνδυνος αν φύγουν από την δημόσια υγεία οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι θα είναι πολύ μεγαλύτερος από το αν μείνουν», τόνισε ο κ. Γιαννακός.

Το κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έκρουσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

«Αν η κυβέρνηση επιμείνει στον νόμο για την υποχρεωτικότητα που αποδείχθηκε ατελέσφορος, δυστυχώς από την 1η Σεπτεμβρίου, το ΕΣΥ θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση, σε μια περίοδο που γεμίζει με περιστατικά κορωνοϊού και έχει έλθει μια μερική κανονικότητα για ασθενείς μερικών παθήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε μάλιστα το νούμερο των ανεμβολίαστων υγειονομικών, που αν και εφόσον ισχύει, αναμένεται όντως να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ενόψει 1ης Σεπτεμβρίου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι και μεγαλύτερος.

«Ο κίνδυνος αν φύγουν από την δημόσια υγεία οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι θα είναι πολύ μεγαλύτερος από το αν μείνουν», τόνισε ο κ. Γιαννακός, που έκανε λόγο για 10.000 νοσηλευτές και ιατρούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και αναμένεται να τεθούν εκτός ΕΣΥ.

Ερωτηθείς γιατί δεν εμβολιάζονται αυτοί οι υγειονομικοί, ο κ. Γιαννακός απάντησε ότι «οι συνάδελφοι φοβούνται, έχουν θυμώσει και είναι αποφασισμένοι να μπουν σε αναστολή καθηκόντων».

loading...