Εικόνα θλίψης! Απολυμαίνεται μετά από κάθε πιστό η εικόνα της Παναγίας στην Τήνο για να προσκυνήσει ο επόμενος – Όλοι με μάσκες – ΒΙΝΤΕΟ
Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου.


Με ύμνους και τιμές εορτάζεται μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, το «Πάσχα του καλοκαιριού», όπως χαρακτηριστικά λέγεται και χιλιάδες πιστοί προσκυνούν τις άγιες εικόνες της Παναγιάς, ζητούν τις πρεσβείες της, εναποθέτουν σε αυτήν τις ελπίδες τους, προσεύχονται, υμνούν και χαίρουν.
Σε πολλά νησιά του Αιγαίου όπως στην Τήνο, την Πάρο, την Πάτμο, τα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας, την Παναγία Σουμελά που άνοιξε μετά από έξι χρόνια, σε πόλεις και χωριά ανά την επικράτεια, σε εκκλησίες αφιερωμένες στην Κοίμησή της, οι πιστοί προσέρχονταν στους ναούς για να υμνήσουν και να δοξολογήσουν.

Οι μάσκες, οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και ο προκαθορισμένος αριθμός πιστών ανά ναό θα συνοδεύσουν και εφέτος τον εορτασμό.

Εξάλλου, στα μεγάλα προσκυνήματα της Θεομήτορος έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε να μην παρατηρηθεί συγχρωτισμός ούτε έξω από τους ναούς, με τον κόσμο να αναμένει καρτερικά προκειμένου να προσκυνήσει.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Τήνο,απολυμαίνεται η εικόνα μετά από κάθε πιστό, για να μπορεί με ασφάλεια να προσκυνήσει ο επόμενος πιστός.Δεν υπάρχουν σχόλια :