Θεέ, όπως και αν σε ονομάζουν οι λαοί σήκωσε την ρομφαία της τιμωρίας και συνάμα της λύτρωσης μας από τα κτήνη.

 

ΚΤΗΝΗ: 

Σύμφωνα με τις Γραφές (ανεξάρτητα την θρησκειολογική προσέγγιση ενός εκάστου, τα  Σόδομα αλλά και τα γειτονικά Γόμορρα, ισοπεδώθηκαν γιατί ήταν βουτηγμένα στην δυσωδία και την διαφθορά.

Μία από τις μεθόδους των Περσών απ΄όπου και αν περνούσαν με τις ορδές τους, ήταν να ισοπεδώνουν και να κατα-καίνε τα πάντα.

Την ίδια μέθοδο ακολούθησαν και άλλα κτήνη στην πορεία της ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο Νέρωνας για παράδειγμα, ένας παράφρων, αλαζονικός, απάνθρωπος που έγινε αυτοκράτορας με τη συγκατάθεση της Πραιτωριανής Φρουράς, κατέκαυσε την Ρώμην (παρότι οι απόψεις των ιστορικών διίστανται, για την προσωπικότητα του ανδρός).

Οι Γερμανοί, αποχωρώντας από την Ελλάδα, απ΄όπου περνούσαν κατέστρεφαν και κατάκαιγαν τα πάντα.

Μία σύγχρονη έκφραση αγανάκτησης είναι «Κιμ πάντα το κουμπί»

Οσο αφορά την χώρα μας, δεν χρειάστηκε κανένας Κιμ να πατήσει το κουμπί. Έχουμε τον ¨δικό μας¨ ασυναγώνιστο Κιμ, που ισοπέδωσε κυριολεκτικά την πρώην χώρα του παραδείσου, μετατρέποντας την σε χώρα της κολάσεως κυριολεκτικά. 

Και δεν μας φτάνει η ασύλληπτη συμφορά που βρήκε τον τόπο μας και εμάς, τούτες τις τραγικές στιγμές –όπου ακόμα και οι τραγωδίες του Αισχύλου ωχριούν μπροστά της- έχουμε και δηλώσεις τοπικών αρχόντων που απευθυνόμενοι σε δημοσιογράφους, ξεστόμιζοντας το απαράμιλλο  ¨ …απ΄το στόμα σας  και στου πρωθυπουργού το αυτί¨, …ανάγοντας τον ακατανόμαστο σε …θεό παντοκράτορα ….

…….Ω!!! τι ύβρις και τι συμφορές ακόμα μας περιμένουν. 

Και βεβαίως ως πιστοί που είναι, του αρχιερέα –(της αγίας και ωμό.ουσίας οικογένειας)- της καταστροφής και του ολέθρου, αλλά και ως υπάκουα παπαγαλάκια επαναλαμβάνουν τα μότο του λατρεμένου τους τροφοδότη.

«Να μη θρηνήσουμε ούτε ένα θύμα» … «το πρώτιστο μέλημά μας είναι η ζωή» … «όλοι θα αποζημιωθούν…» …

Απαντάμε λοιπόν.

Ναι αναμφίβολα η ζωή είναι ιερή. 

Ναι η ζωή ασυζητητί θέλει φροντίδα και προστασία. 

Ναι η ζωή θέλει σεβασμό.

Το τραγελαφικό της ιστορίας όμως είναι, πως εκείνοι που τα επικαλούνται, είναι:

Εκείνοι οι ίδιοι, που όταν διαμαρτυρηθεί ο εργάτης, ο μαθητής ή ο φοιτητής, ο βιοτέχνης/επαγγελματίας ή ο έμπορος, ο συνταξιούχος ή ο άνεργος, …Τον καθ΄υβρίζουν, τον τσακίζουν στο ξύλο, τον λούζουν με χημικά, τον στέλνουν φυλακή, τον στέλνουν στο νοσοκομείο, του παίρνουν το σπίτι, του κόβουν τα φάρμακα, του κόβουν το ρεύμα και το νερό, του κλέβουν τον μισθό και την σύνταξη, του διώχνουν τα παιδιά του, του ισοπεδώνουν την ζωή και την ύπαρξη, του ξεπουλάνε την πατρίδα …

ΟΧΙ λοιπόν. 

Η Ζωή πράγματι μπορεί να είναι ιερή, όμως ιερότερα αυτής είναι το μέλλον των παιδιών μας, η Ελευθερία, η Προοπτική, η Αγάπη, Το περιβάλλον η Ιστορία και το βιός των κατοίκων της, Ο ΑΓΩΝΑΣ για την διατήρηση των ανωτέρω ….

Την ζωή τους έδωσαν στη μάχη του Μαραθώνα. Την ζωή τους έδωσαν στις Θερμοπύλες. Την ζωή τους έδωσαν στην Σαλαμίνα. Την ζωή τους έδωσαν το 21. Την ζωή τους έδωσαν στην Κορυτσά. Την ζωή τους έδωσαν στην Κρήτη. 

Την ΖΩΗ μας είμαστε (όποιοι) έτοιμοι να δώσουμε και εμείς ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, για τα παιδιά μας και το μέλλον τους. 

Για ΟΛΑ τα παιδιά του τόπου μας που κινδυνεύουν πλέον σοβαρότατα από τους σύγχρονους θαυμαστές και μιμητές του …Ηρώδη. 

Και ΝΑΙ δεν υπερβάλουμε, …αν και εφόσον και οποτεδήποτε χρειαστεί, με χαρά και ευγνωμοσύνη και για οποιοδήποτε λόγο είμαστε -(προσωπικά τουλάχιστον είμαι)- έτοιμοι να δώσουμε την ζωή μας ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ μας και το μέλλον τους… 

ΚΤΗΝΗ.   

Και επίσης, με κροκοδείλιά δάκρυα,

Θρασύτατα ομιλούν και εξαγγέλλουν μέτρα για  αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση με ψίχουλα, ώστε να ρίξουν στάχτη -τι πιο σύνηθες τούτες τις στιγμές- στα μάτια των πληγέντων.  

Για ποια αποκατάσταση μιλάτε ΑΧΡΕΙΟΙ? 

Για τα εκατομμύρια δένδρα και την βλάστηση που κάηκαν και χάθηκαν? 

Για τα χιλιάδες ζώα που κάηκαν? 

Για τις περιουσίες που χάθηκαν? 

Για την ασύλληπτη μόλυνση του περιβάλλοντος που δηλητηριάσατε? 

Για την εξαφάνιση της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας που αφανίσατε? 

Για τον κρανίου τόπο που δημιουργήσατε?  Για την απώλεια δισεκατομμυρίων σε βάθος δεκαετιών που δημιουργήσατε? 

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΜΙΛΑΤΕ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ? 

Η μόνη αποκατάσταση που φροντίσατε με συνέπεια είναι εκείνη του πόνου, της καταστροφής, του ξεριζωμού, του ΟΛΕΘΡΟΥ, …και βεβαίως των ελικοφόρων ευρωηλεκτροδένδρων σας.

ΥΣ. Ευχόμαστε από τα βάθη της ψυχής μας, ο Θεός να μη σας λυπηθεί ούτε να δείξει κανένα έλεος. Να σας πληρώσει ακριβώς με το ίδιο νόμισμα μέχρι και το τελευταίο σεντς. 

ΚΤΗΝΗ.

Σπ. Καμπιώτης

loading...