ΟΠΕΚΑ: Εγκρίθηκε η δαπάνη για την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

 Πότε δεν καταβάλλεται η ενίσχυση

Εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 60.000.000 ευρώ για την κάλυψη της καταβολής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ μηνός Αυγούστου 2021 για την πληρωμή στις 31 Αυγούστου 2021.

Ειδικότερα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, π. ΚΕΑ, το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως ακολούθως:

200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)

50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται μηνιαίως με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος τηρείται υποχρεωτικά σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Η ενίσχυση δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτηση για ένταξη στο Κ.Ε.Α. αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Για τη διασφάλιση της ομαλής έκβασης των πληρωμών συστήνεται οι δικαιούχοι πριν την ολοκλήρωση της αίτησης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα να μεταβαίνουν σε τραπεζικό κατάστημα για την επικαιροποίηση των στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού και ιδιαιτέρως την αντιστοίχιση ΙΒΑΝ με ΑΦΜ.

Σε περίπτωση που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 Ευρώ ανά μήνα, ποσοστό 50% δαπανάται αποκλειστικά μέσω χρήσης προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας του δικαιούχου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών ή πληρωμή. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάληψης μετρητών από την προπληρωμένη τραπεζική κάρτα.

Για το υπόλοιπο 50% υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης μετρητών, μέσω τραπεζικού καταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος που ο δικαιούχος τηρεί λογαριασμό ή/και μέσω χρεωστικής κάρτας, από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) των πιστωτικών ιδρυμάτων.

loading...