Αυτό που είναι? Γιατί δεν πήγε πουθενά να σβήσει καμία φωτιά?

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ! – Αγνόησαν το Πρωτοποριακό Σύστημα Πυρόσβεσης TYFONAS – TYPHOON (+Video)

O Ιωάννης Κρεκούκης είναι ο εμπνευστής του TYFONAS-TYPHOON, ενός καινοτόμου συστήματος πυρόσβεσης που ήρθε για να αλλάξει τα πυροσβεστικά δεδομένα, προσφέροντας πολλά στο περιβάλλον, στην ανθρώπινη ζωή και στις περιουσίες των πολιτών.

Το TYFONAS-TYPHOON αποτελείται από έναν φυγοκεντρικό ανεμιστήρα υψηλών επιδόσεων (η ταχύτητα του αέρα που εξέρχεται από το ακροφύσιο ανέρχεται περίπου στα 500 Km/h) που χωρίζεται σε κατηγορίες οι οποίες διακρίνονται από:

1. Την ταχύτητα του αέρα που εξέρχεται από το ακροφύσιο
2. Τη διάμετρο του ακροφυσίου.

Mία μεγάλη καινοτομία πού διαθέτει το σύστημα TYFONAS-TYPHOON είναι ότι η ποσότητα του νερού που εκτοξεύει είναι ρυθμιζόμενη · μπορεί δηλαδή να είναι 100 ή 200 lt/sec, χωρίς αυτό να επηρεάζει την εμβέλεια της βολής, κάτι που είναι αδύνατον να επιτύχουν τα σημερινά μέσα πυρόσβεσης της Ελλάδας.

Π.χ. σε μία δασική πυρκαγιά, λαμβανομένου υπ΄ όψιν ότι το νερό είναι πολύτιμο και ανάλογα με τις ανάγκες και το μέγεθος της πυρκαγιάς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να καταναλωθεί η ελάχιστη ποσότητα νερού, πετυχαίνοντας τα μέγιστα αποτελέσματα.

Λόγω της μεγάλης ταχύτητας του αέρα που παράγει, το TYFONAS-TYPHOON έχει τη δυνατότητα να πετύχει αποκοπή της φλόγας από την καύσιμο ύλη, επιτρέποντας στα σταγονίδια να παρέμβουν στον πυρήνα της φωτιάς. Σε διαφορετική περίπτωση ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σταγονιδίων θα εξατμίζονταν κατά την πορεία τους προς την εστία της πυρκαγιάς λόγω της μεγάλης θερμότητας.

Λειτουργεί ταυτόχρονα με 2 τουλάχιστον παραμέτρους που αποτελούν μία πυρκαγιά, δηλαδή πραγματοποιεί αφ΄ ενός τη μείωση της θερμότητας και αφ΄ ετέρου την αποκοπή της φλόγας από την καύσιμο ύλη, κάτι που δεν μπορούν να επιτύχουν με τίποτα τα υπάρχοντα μέσα πυρόσβεσης.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Ιωάννης Κρεκούκης παρουσίασε το σύστημα -για πρώτη φορά επίσημα- στην Ζάκυνθο, με την παρουσία του Διοικητή και αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τ’ αποτελέσματα.

Αρνήθηκαν την Εθελοντική Προσφορά του Εφευρέτη του ΤΥΦΏΝΑ

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο εφευρέτης ζήτησε από τον Σταθμό Εθελοντών της Νέας Μάκρης να ενταχθεί στο σώμα τους και να επιχειρεί ως εθελοντής. Ουδέποτε τον ενέταξαν στη δύναμή τους. Ζήτησε επίσης από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να του δώσουν μια ταυτότητα εθελοντή, ώστε να επιχειρεί νομίμως και με υποστήριξη. Ουδέποτε την έλαβε. Την άνοιξη του 2017, απευθύνθηκε πολλές φορές στον Δήμο Μαραθώνος, διαθέτοντας τον εαυτό του και το όχημα, πάντα σε εθελοντική βάση. «Φυσικά»… δεν έλαβε ποτέ απάντηση…

Το καλοκαίρι του 2017, το TYFONA-TYPHOON πήρε ενεργό μέρος στις μεγάλες πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην Ζάκυνθο με απόλυτη επιτυχία (►https://www.youtube.com/watch?v=2UeJsi2T7OY).

Τον χειμώνα του 2018, όλοι οι Δήμοι της περιοχής ενημερώθηκαν για την εθελοντική προσφορά του Ιωάννη Κρεκούκη. Αδιαφόρησαν άπαντες! Όταν, στην Ζάκυνθο, έμαθε για τις πρόσφατες πυρκαγιές, φόρτωσε με δικά του έξοδα τον ΤΥΦΏΝΑ στο πλοίο και το πρωί της Δευτέρας ήταν ετοιμοπόλεμος στην περιοχή του Βουτζά. Ζήτησε άδεια να επιχειρήσει όπου τον χρειάζονταν · η απάντηση ήταν “Μείνε εκεί που είσαι, μην κινηθείς”. Έφυγε άπραγος…
πηγή – EGriechen @OiEllines

loading...