Π. Λαφαζάνης: Γιατί κ.Μητσοτάκη δεν ακυρώνεις τις διαπλεκόμενες άδειες ανεμογεννητριών στα καμμένα Β.Ευβοίας;

Από την πρώτη στιγμή και μπροστά στην πύρινη καταστροφή της Β. Εύβοιας, κάλεσα τον Κ. Μητσοτάκη να αφαιρέσει αμέσως τις αυθαίρετες και επιστημονικά διάτρητες άδειες για Αιολικά πάρκα στα καμμένα.

Πολύ περισσότερο τόνισα ότι η αφαίρεση αυτών των αμαρτωλών αδειών επιβάλλετο:

Πρώτο: λόγω των στοιχείων που ήρθαν στο φως και ενέπλεκαν πρωτοκλασάτο υπουργό και δεξί χέρι του Κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγο του εν λόγω υπουργού να έχουν συγγενικούς δεσμούς με αδειοδοτημένη εταιρεία και νευραλγική θέση στη ΡΑΕ.

Δεύτερον: Διότι η Β. Εύβοια βοά από τις υπόνοιες και τις καταγγελίες των πληγέντων πολιτών και παραγόντων της τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνδέουν την πύρινη λαίλαπα στην περιοχή τους με τα σχέδια απρόσκοπτης εγκατάστασης των ανεμογεννητριών σε δασικές εκτάσεις, με παράκαμψη του κινήματος αντίστασης στην περιοχή και των αρνητικών αποφάσεων των Δήμων.

Η σιωπή σας κ. πρωθυπουργέ απέναντι στο καθολικό αίτημα για αφαίρεση των αδειών και μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Β. Εύβοια, όχι μόνο δεν κατασιγάζει το κύμα των καταγγελιών σε βάρος της κυβέρνησής σας αλλά τις ενισχύει, εκθέτοντας και σας τον ίδιο ως άμεσα συμμέτοχο σε απαράδεκτες, αστήρικτες και άδικες αποφάσεις.

Ελπίζουμε άμεσα να ενεργήσετε προς αφαίρεση των αδειών για ανεμογεννήτριες στη Β. Εύβοια. Η “πράσινη ανάπτυξη” δεν μπορεί να υπάρξει πάνω στις στάχτες, στην καμμένη γη και πολύ περισσότερο προκαλώντας τα αισθήματα και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Αναδάσωση τώρα και όχι χαλύβδινα τέρατα στα καμμένα!

loading...