Αυστραλία: Παρασιτικά σκουλήκια εναντίον χημικών και βιολογικών όπλων

 Δύο ερευνητές από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Τροπικής Υγείας και Ιατρικής άρχισαν να μελετούν εάν τα παρασιτικά σκουλήκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των στρατιωτών από χημικά και βιολογικά όπλα.

Ο καθηγητής μοριακής παρασιτολογίας Alex Loukas και ο Dr. Paul Giacomin μελετούν την πιθανότητα ότι το γονιδίωμα του ελμινθίου (παρασιτικό σκουλήκι) μπορεί να παράγει θεραπευτικά μόρια για την προστασία των ανθρώπων από βιολογικούς και χημικούς παράγοντες. Τα συγκεκριμένα παρασιτικά σκουλήκια που ζουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα, μολύνουν δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Σκοπός της έρευνας είναι να μειώσει το φορτίο των στρατιωτών και του ιατρικού προσωπικού που πρέπει να φορούν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό όταν κινδυνεύουν από χημική ή βιολογική επίθεση.

Ο Loukas επεσήμανε ότι αν και υπάρχουν στην αγορά αντισώματα με ιδιότητες φαρμάκων κατά των οργανοφωσφορικών χημικών ενώσεων, αυτός και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν τη δουλειά τους σε γενετικά τροποποιημένα παράσιτα που προστατεύουν τους στρατιώτες από χημική ή βιολογική έκθεση.

Εξήγησε επίσης ότι η χορήγηση αντισωμάτων μέσω των σκουληκιών είναι αποτελεσματική επειδή αναπαράγονται συνεχώς.

«Μπορούν απλώς να καθίσουν εκεί και ελπίζω να παράγουν τις απαιτούμενες ποσότητες αυτών των αντισωμάτων σε αντίθεση με μια στρατηγική εμβολιασμού που είναι αρκετά διαφορετική», δήλωσε ο καθηγητής στο ABC News.

Ο Loukas πιστεύει ότι οι χημικές και βιολογικές απειλές θα γίνουν πιο συχνές καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, χαρακτηρίζοντας την σχετική έρευνας ως ένα «σαφές πλεονέκτημα» που θα παρέχει μια λύση εκ των έσω για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών.

https://www.ptisidiastima.com

loading...